'Numan Kurtulmuş, Harun olarak mı konuşuyor, Karun olarak mı?'

'Numan Kurtulmuş, Harun olarak mı konuşuyor, Karun olarak mı?'

'Numan Kurtulmuş, Harun olarak mı konuşuyor,... İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, Başbakan Yardımcısı ve Hükûmet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un Bakanlar Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında değindiği “yeni anayasa'' ve...

İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, Başbakan Yardımcısı ve Hükûmet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un Bakanlar Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında değindiği “yeni anayasa'' ve “başkanlık sistemine'' ilişkin açıklamalarına sert tepki gösterdi.

"KURTULMUŞ “HARUN'' OLARAK MI KONUŞUYOR, “KARUN'' OLARAK MI?"
Türkiye’deki sistemsel tıkanıklığın yapısal olmadığına vurgu yapan Erdem, “Sn. Kurtulmuş'un Başkanlık sistemi ile ilgili ifadeleri düşündürücü. Numan Kurtulmuş, Harun olarak mı konuşuyor, Karun olarak mı? Geçmişte ''Harun’luktan Karun'luğa geçmiş bir hareket’ olarak tanımladığı AKP'ye geçtikten sonra, tüm eski doğrularını rafa kaldırdı. Şimdi, Türkiye Cumhuriyeti'nin ölüm fermanına müşteri arayan açıklamalar yapıyor. Türkiye'nin sistem değişikliğine ihtiyacı yoktur. AKP'nin iddia ettiği gibi bir sistemsel tıkanıklık var mıdır? Evet vardır. Ama bu tıkanıklık, yapısal nedenlerle gerçekleşmemektedir. Bu tıkanıklığın tek sebebi, AKP'nin devleti örgütleme biçiminden kaynaklıdır. Liyakatsiz, tarikat yoldaşlığına dayanan örgütlenme nedeniyle, devlet çökmüştür. Bunu sisteme fatura etmek, en açık haliyle pişkinliktir.'' dedi.
 

"SORUN SİSTEMDE DEĞİL, TARİKAT BAĞI NEDENİYLE KOLTUK VERİLMİŞ LİYAKATSİZ KİŞİDE!"
Liyakat olmadığı sürece aynı sıkıntıların Başkanlık geldiğinde de yaşanacağını belirten CHP’li Erdem, “Şimdi Başkanlık gelince tıkanıklık çözülecek diyorlar. Nasıl çözülecek? Sorun sistemde değil ki. Falanca makamda oturan, oraya tarikat bağları sayesinde getirilmiş liyakatsiz kişide. Sistem değişince, o kişi o masada oturmaya devam edecek. O kişiyi, o masadan kaldırmanın yolu, devlette liyakattir. Liyakat gelirse, sorun çözülür. İşi ehline verirseniz, tıkanıklık giderilir. Dertler biter.'' dedi.

ERDEM: BUNLARIN TEK DERDİ YANGINDAN MAL KAÇIRMAK!
Milli iradeye saygısı olmadığını belirten CHP’li Erdem, “Başkanlık çözüm değil, sorunu büyütmektir. Bizim liyakatli kadrolar elinde tıkır tıkır işleyebilecek bir sistemimiz var. Eksikleri, gedikleri yok mu? Var. Oturulur, konuşulur, düzeltilir. Ortak noktaya ulaşılır. Ama ben sistemi değiştireceğim demek, sorunları büyütür. Milletimiz yoksullaşıyor. Taşeron işçiye kadro dediler, hala bir adım atmadılar. İnsanımız yoksul, sefalete itilmiş. Dolar her gün artıyor. Terör sürekli can alıyor. Ülkede kaos almış yürümüş, bunların derdi ne? Başkanlık. Mahalle yanarken, arsız tüccar kravatını düzlermiş. Aynı o misal. 

Yangın sistem yüzünden çıkmadı. Bu sistemi taşıyamayan, tarikat bağları üzerinden sisteme insan yerleştiren sonradan görmeler yüzünden çıktı. Şimdi yangın yanarken, bir kişiyi nasıl sultan yaparız diye tartışıyorlar. Eğer bu milleti zerre kadar sevselerdi, bu milletin sahici dertlerine derman bulmak için OHAL'i kaldırıp, Meclis’te darbeye karşı yiğitçe direnmiş milli iradeyle sorunları masaya yatırırlardı. Ama bunların tek derdi, yangından mal kaçırmaktır.'' dedi.

"'Numan Kurtulmuş, Harun olarak mı konuşuyor, Karun olarak mı?'" haberi, 15 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 15 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Numan Kurtulmuş, Harun olarak mı konuşuyor, Karun olarak mı?' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Numan Kurtulmuş, Harun olarak mı konuşuyor, Karun olarak mı?' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  2. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  3. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  4. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  5. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  6. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  7. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  8. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  9. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  10. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
  11. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  12. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  13. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  14. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
  15. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  16. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  17. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  18. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  19. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  20. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
Politika Haberleri