Nurullah Ankut: Laikliği ortadan kaldırırsanız, varacağınız yer mecburen Ortaçağ konağı olur

Nurullah Ankut: Laikliği ortadan kaldırırsanız, varacağınız yer mecburen Ortaçağ konağı olur

Nurullah Ankut: Laikliği ortadan kaldırırsan... Halkın Kurtuluş Partisi Genel Başkanı Nurullah Ankut, 15 Temmuz Fethullahçı darbe girişimin ardından yaptığı değerlendirmelerin sekizincisini yayınladı. Ankut'un yazısı şu şekilde; Laikliği ortadan kaldırırsanız, varacağınız...

Halkın Kurtuluş Partisi Genel Başkanı Nurullah Ankut, 15 Temmuz Fethullahçı darbe girişimin ardından yaptığı değerlendirmelerin sekizincisini yayınladı. 

Ankut'un yazısı şu şekilde; 

Laikliği ortadan kaldırırsanız, varacağınız yer mecburen

Ortaçağ (din savaşları) konağı olur

15 Temmuz sonrası yaşanan kanlı, trajik felaket de bir yönüyle budur. Önce de söylediğimiz gibi, şimdi herkes Fethullahçı şeytanı taşlama ayininde birbirleriyle yarışa girmiş vaziyettedir. Çünkü, “dindar ve kindar'' Tayyip Erdoğan’ın gözüne girmeyen herkesin can ve mal güvenliğinin tehlikede olduğunu düşünmektedirler.

Daha önce de söylemiştik; şu kanaatteyim ki eğer Pensilvanyalı İmam’ın askerleri başarılı olsaydı, Tayyip Erdoğan hariç, mevcut Bakanlar Kurulu da, AKP Meclis Grubu da, il, ilçe yöneticileri de bugün olduğunun tam tersine, Fethullah Gülen’in önünde biat kuyruğuna girerdi.

Çünkü, ideoloji bakımından aralarında zerre fark yoktur: Her ikisi de sınır tanımaz bir saldırganlık biçiminde laiklik düşmanıdır, laikliğe saldırmaktadırlar. Yine aynı oranda Mustafa Kemal, Birinci Kuvayimilliye, Antiemperyalistlik ve Laik Cumhuriyet düşmanıdırlar.

Daha dün denebilecek yakınlıkta, hemen bir ay kadar önce Tayyip Erdoğan’ın kadim dostu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman “Cumhuriyeti kuranlar dinsizdi.'', demedi mi açıktan?

Fethullah Gülen için de Mustafa Kemal dinsizdir. Onların bu kanaati tüm kadrolarını kapsar. Çünkü çocukluklarından, ilk gençlik yıllarından itibaren böyle yetiştirilmişlerdir, böyle doktrine edilmişlerdir.

Biz hep söylüyoruz ya; tarikatlarda, cemaatlerde, Kur’an Kurslarında ve hatta İmam Hatip Okullarında hep bunlar öğretilir gençlere. Laiklik düşmanlığı, Mustafa Kemal düşmanlığı, Laik Cumhuriyet düşmanlığı ve Amerikan yandaşlığı...

Kendilerini mütedeyyin, muhafazakar, dinci olarak tanımlayan, bu tezgahtan geçmiş herkesin aynı anlayışta, aynı çizgide ve aynı safta bulunması tesadüf değildir.

Buralarda öğretilen din, yüzlerce kez tekrarladığımız gibi, Kur’an Müslümanlığı, Hz. Muhammed ve Dört Halife Müslümanlığı değildir. Muaviye-Yezid Müslümanlığıdır, bugünkü tanımıyla da CIA-Pentagon-Washington Müslümanlığıdır.

Yıllar önce, Fatih Altaylı’nın programına çıkan gencecik kızcağızların: “Ben İmam Humeyni’yi severim, Atatürk’ü sevmem. Keşke Atatürk liderliğindeki Milli Kurtuluşçular kazanmasaydı da İngilizler kazansaydı. İngiliz sömürgesi olsaydık. O zaman İslam’ı yaşardım. İngilizler sömürgelerinde insanların dinlerine müdahale etmiyorlar.'', demesi boşuna değildir. Ya da öylesine söylenmiş bir düşünce değildir.  Ve bu kesimin azınlığının ya da bir bölümünün sahip olduğu bir düşünce değildir. Hemen tamamını kapsar bu anlayış. Çünkü onların yetiştikleri kurs, tarikat ve okullarda tam da bu İngiliz, Amerikan muhibbiliği-severliği, yandaşlığı öğretilir.

Mustafa Kemal’e, Kuvayimilliyecilere, Antiemperyalist, Laik Cumhuriyet’e ve Tam Bağımsızlığa düşmanlık öğretilir.

İşte bu sebepten Fethullah Cemaatinin, daha doğrusu tarikatının mensuplarıyla Tayyipgiller’in-AKP’giller’in mensupları arasında bu açıdan zerre fark yoktur.

Öyleyse, bunların farkı nedir?

Tek farkları tarikat şeyhlerinin, liderlerinin, önderlerinin ayrı oluşudur.

Pensilvanyalı’nın tarikatının şeyhi, bilindiği gibi, Fethullah Gülen’dir.

Tayyipgiller, AKP’giller tarikatının-cemaatinin şeyhi de ya da imamı da, Kaçak Saray’ın Reisi, İmamıdır. İşte biricik farklılıkları budur.

O yüzden bunlar on yıllardır birlikte Laik Cumhuriyet’i alttan alta oyarak, dirhem dirhem yontarak kurumuş bir ağaca döndürmüşler ve sonunda da yıkmışlardır. Ve hep söylediğimiz gibi, iş, ondan kalan büyük mirasın paylaşımına yani devletin paylaşımına gelince de kavgaya tutuşmuşlar ve kanlı bıçaklı düşman olmuşlardır.

Şimdi Türkiye’de Fethullah Gülen’den ve cemaat mensuplarından daha kötüsü yoktur, bunlara göre.

Bunlar kötü mü?

Evet, kötü.

Tehlikeli mi?

Evet.

Halk düşmanı mı?

Evet.

ABD Emperyalistlerinin, AB Emperyalistlerinin ve Siyonist İsrail’in yandaşı mı?

Evet.

Ama bu taraftakiler de öyle. Aynı özelliklere bunlar da sahip. Bu bakımdan hiçbir fark bulunmamaktadır aralarında. İşte biz, bu nedenle ne Pensilvanyalı’nın cemaati, ne Tayyip Erdoğan’ın AKP’giller’i, diyoruz. Türkiye,  bu her iki ABD işbirlikçisi, vatan millet düşmanı gruptan da kurtulmalıdır, diyoruz.

Şu anda Pensilvanyalı’nın Ordudaki, Yargıdaki, Milli Eğitimdeki ve tüm devlet kurumlarındaki ve medyadaki tespit edilen taraftarlarına karşı ölümcül bir savaş başlatılmıştır.

Fakat, Orduda ve diğer devlet kurumlarında Pensilvanyalı İmam’ın taraftarlarının dışında başka tarikatlara mensup yığınla Ortaçağcı, öbürleriyle benzer özellikte unsurlar bulunmaktadır. Onlara hiç dokunulmamaktadır.

Nitekim bugün, onlar da Pensilvanyalı’nın kadrolarından boşalacak yerleri paylaşım kavgasına girmiş durumdadırlar.

Odatv’de dün yayımlanan şu habere bakalım:

“Cemaat Savaşları Başladı

“Fethullah Gülen Cemaati’nin darbe girişiminin ardından cemaatler arasında da kavga başladı.

“Furkan Vakfı Lideri Alparslan Kuytul’un darbeyi öğrendiği andan sonra söylediği sözler nedeniyle darbeyi desteklediği yönünde tartışmaların yaşanmasına, iki büyük cemaatin arasındaki gerilim de eklendi.

“Cüppeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün sayfasından Akabe Vakfı Lideri Mustafa İslamoğlu'na yönelik ''Geleceğin Fethullah Güleni’ eleştirisi getirilen bir video paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Kadir Mısıroğlu’nun olduğu videoda Akabe Vakfı Lideri Mustafa İslamoğlu'nun belediyelerde Gülen Cemaati’nin yöntemine benzer şekilde örgütlendiği iddia ediliyor. Öte yandan aynı sayfada paylaşılan ikinci videoda İslamoğlu, darbe taraftarı olmakla suçlanırken halka da sürü dediği ileri sürülüyor.'' (Odatv, 25 Temmuz 2016- 

"Nurullah Ankut: Laikliği ortadan kaldırırsanız, varacağınız yer mecburen Ortaçağ konağı olur" haberi, 27 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 27 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Nurullah Ankut: Laikliği ortadan kaldırırsanız, varacağınız yer mecburen Ortaçağ konağı olur haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nurullah Ankut: Laikliği ortadan kaldırırsanız, varacağınız yer mecburen Ortaçağ konağı olur 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  2. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  3. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  4. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  5. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
  6. 08:11 Fehmi Koru: Birileri, CHPlilere, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı
  7. 08:09 Soğuk hava geliyor: Meteoroloji’den çok sayıda kent için kuvvetli sağanak uyarısı
  8. 08:06 İsrail İran’a misilleme saldırısı başlattı
  9. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  10. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  11. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  12. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  13. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  14. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  15. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  16. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  17. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  18. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  19. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  20. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
Politika Haberleri