Nusaybin'den acı haber: 3 şehit

Nusaybin'den acı haber: 3 şehit

Nusaybin'den acı haber: 3 şehit Nusaybin'de teröristlerin saldırısı sonucu ağır yaralanan bir polis kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesinde şehit oldu. Fırat Mahallesi'nde operasyonlar sırasında ise teröristlerin el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi...

Nusaybin'de teröristlerin saldırısı sonucu ağır yaralanan bir polis kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesinde şehit oldu. Fırat Mahallesi'nde operasyonlar sırasında ise teröristlerin el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 1 asker şehit oldu. Devam eden operasyonda 1 asker daha şehit oldu.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde yürütülen operasyon sırasında PKK'lılarla çıkan çatışmada 1 polis memuru ile 1 asker şehit oldu.

Nusaybin İlçesi'nde PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi, kazdıkları hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması amacıyla 14 Mart pazartesi sokağa çıkma yasağı getirildi. Operasyonların yoğun olarak sürdürüldüğü Fırat, Dicle, Abdulkadir Paşa ve Yenişehir mahallelerinde bomba tuzaklı barikatlar top atışlarıyla imha ediliyor.

Bu sabah saatlerinde Fırat Mahallesi'nde teröristlerin açtığı ateşte 1 özel harekat polisi ağır yaralandı. Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan polis memuru yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Fırat Mahallesi'nde operasyonlar sırasında ise teröristlerin el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 1 asker şehit oldu.

Akşam saatlerinde devam eden operasyonlarda bir asker daha şehit oldu. Nusaybin'de şehit sayısı 3'e yükselmiş oldu.

GENELKURMAY'DAN TAZİYE MESAJI

Genelkurmay Başkanlığından, Mardin'in Nusaybin ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit düşen iki güvenlik görevlisi için taziye mesajı yayımlandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer verilen mesajda, Nusaybin'de devam eden operasyonda bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıda bir asker ve bir emniyet mensubunun şehit olduğu, 2 asker ile 3 emniyet mensubunun hafif yaralandığı bildirildi.

Hastaneye kaldırılan yaralıların tedavisine devam edildiği kaydedilen mesajda, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet teşkilatımızın mensupları ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza ve kahraman emniyet mensuplarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" denildi.

HATAY'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lılara yönelik sürdürülen operasyonda şehit düşen Uzman Çavuş 37 yaşındaki Bilal Kurtoğlu'nun Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü.

Reyhanlı Kaymakamı Tuncay Dursun, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Hacı Nuri Ünal ve Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Şanverdi, Uzman Çavuş Bilal Kurtoğlu'nun Bayır Mahallesi'ndeki baba evine geldi. Sağlık ekiplerinin de hazır olduğu sırada Kaymakam Tuncay Dursun şehit babası Ahmet Kurtoğlu'na acı haberi verdi. Acı haberle yıkılan baba ile anne Ayşe Kurtoğlu, gözyaşlarına boğuldu. Şehidin yakınları ve komşuları da eve akın edip aileye destek olmaya çalıştı.

Evli ve 2 çocuk babası olan şehit Bilal Kurtoğlu'nun cenazesinin Reyhanlı'da toprağa verileceği bildirildi.

ŞEHİT POLİSİN CENAZESİ MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lılara yönelik sürdürülen operasyonda şehit düşen 25 yaşındaki polis memuru Oğuzhan Günaydın'ın cenazesi, törenle memleketine gönderildi.

Mardin Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, öz geçmişi okundu ve dua edildi.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un okuduğu duanın ardından Günaydın'ın cenazesi tekbirlerle memleketi Malatya'ya uğurlandı.

Törene, şehitlerin yakınlarının yanı sıra Vali Ömer Faruk Koçak, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Öte yandan, bir grup vatandaş da dev Türk Bayrağı ile törende yer aldı.

Nusaybin ilçesinde bugün terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonda, güvenlik güçlerince Fırat Mahallesi'nde yürütülen operasyonda, teröristlerin saldırısında ağır yaralanan Günaydın, kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu.

3 MAHALLEYE ELEKTRİK VERİLDİ
Bu arada ilçede elektrikleri kesik olan 8 mahalleden 3'üne tekrar elektrik verilmeye başlandı. Çatışmalar nedeniyle Çağ Çağ Caddesi'nde hasar gören ana şebekenin arızalanması nedeniyle elektrik kesintilerine çatışmalara rağmen müdahale eden DEDAŞ ekipleri, Yenituran ve Yeşilkent ve Selahaddin Eyyubi Mahallelerine tekrar enerji vermeye başladı.

"Nusaybin'den acı haber: 3 şehit" haberi, 19 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 19 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Nusaybin'den acı haber: 3 şehit haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nusaybin'den acı haber: 3 şehit 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:08 Dünya Bankası, Türkiye'ye milyonlarca dolarlık bir borç verme kararı aldı!
  2. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  3. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  4. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  5. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  6. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  7. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  8. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  9. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
  10. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  11. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  12. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  13. 21:56 Tokat'taki depremin yol açtığı hasarın detayları kamuoyuna sunuldu
  14. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
  15. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  16. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  17. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  18. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  19. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  20. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
Gündem Haberleri