AKP'li Belediye Başkanı Kitap Fuarı'nda terör estiriyor: Eliaçık ve Kaboğlu'na engel!

AKP'li Belediye Başkanı Kitap Fuarı'nda terör estiriyor: Eliaçık ve Kaboğlu'na engel!

AKP'li Belediye Başkanı Kitap Fuarı'nda terö... ABC Haber MerkeziKayseri Kitap Fuarı'nda haftasonu imza günleri bulunan İhsan Eliaçık ve İbrahim Kaboğlu, AKP'li Kayseri Belediyesi tarafından engelle karşılaştı. Belediye Başkanı Mustafa Çelik, keyfi bir tavırla Eliaçık ve...

ABC Haber Merkezi

Kayseri Kitap Fuarı'nda haftasonu imza günleri bulunan İhsan Eliaçık ve İbrahim Kaboğlu, AKP'li Kayseri Belediyesi tarafından engelle karşılaştı. Belediye Başkanı Mustafa Çelik, keyfi bir tavırla Eliaçık ve Kaboğlu'nun etkinlikleri düzenlememesini istedi. 

ELİAÇIK'A TEHDİT
Antikapitalist Müslümanlar'ın kurucusu, müfessir-yazar İhsan Eliaçık, memleketi olan Kayseri'de 21 ve 22 Ekim 2017 tarihinde kitap fuarında olacağını belirtti. Fuara gelmemesi için Kayseri Belediye Başkanı tarafından tehdit edildiğini belirten İhsan Eliaçık, tüm bu zorbalıklara rağmen orada olacağını okurlarına duyurdu.

'İSTİFA'DAN YIRTARSIN'
Eliaçık, belediye başkanın polis zoruyla çıkarma tehdidine "Gel ve o dediğini yap, istifadan yırtarsın!" cevabını verdi. 

İhsan Eliaçık, Twitter hesabından açıklama yaptı:

"Hafta sonu memleketim Kayseri'deyim. Kitap Fuarı'nda 14.00-18.00 arası cumartesi Tekin, pazar Doğu Kitabevi standında olacağım. Kayseri Belediye Başkanı beni Kitap Fuarı'na sokmamakla,polis zoruyla çıkarmakla tehdit ediyor.Gel ve o dediğini yap,istifadan yırtarsın! Kayserili kitapsever hemşehrilerimi yarın (cumartesi) saat 13.00'de Tekin Yayınları, pazar günü de Doğu Kitabevi standına bekliyorum."

KABOĞLU'NA YASAK
Anayasa Hukuku Araştırmaları Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Kayseri Kitap Fuarı’nda yasakla karşılaştı. AKP’li Kayseri Büyükşehir Başkanı Mustafa Çelik, Kaboğlu’nun Tekin Yayınevi’nden çıkan 15 Temmuz Anayasası isimli kitabına ilişkin Kaboğlu’nun katılımıyla düzenlenecek söyleşiyi ve imza gününü yasakladı. Kaboğlu’nun 15 Temmuz Anayasası isimli kitabı, çok kısa bir sürede üçüncü baskıya ulaşmıştı. Yayınevi de, fuar kapsamında 22 Ekim Pazar günü için Kaboğlu’nun katılımıyla bir Anayasa söyleşisi ve imza etkinliği düzenlenmesi için çalışmalarını tamamlamıştı.

ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİYE İNANÇSIZLIK
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yasağına ilişkin BirGün’e konuşan Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, AKP’li belediyenin kararının keyfi olduğunu ve yasağın hukuka aykırı olduğunun altını çizdi. Kaboğlu, “Kitap fuarları, kültürel etkinlikler olarak yazar ve okurların serbestçe buluştuğu, bilgi alışverişinde bulunduğu mekânlardır. Kitap fuarlarına belediyelerin öncülük etmesi, demokratik kuruluşlar olarak yerel yönetimlerin sosyal, kültürel ve bilimsel etkinliklere katkıda bulunma görevleri arasında yer almaktadır. Bu nedenle, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yasağı, öncelikle bu amaçla çelişmektedir. Nihayet, bu yasaklama, belediye mevuatına ve Anayasa ile ülkemizin taraf olduğu insan haklarına ilişkin uluslararası belgelere aykırıdır. Seçimle belirlenmiş olan bir belediye başkanının düşünce ve görüşlerini paylaşmadığı kişilere yasak uygulamaya kalkışması, özgürlük ve demokrasiye inançsızlığının bir göstergesidir'' dedi.

f2-028.jpg

"AKP'li Belediye Başkanı Kitap Fuarı'nda terör estiriyor: Eliaçık ve Kaboğlu'na engel!" haberi, 20 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 20 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AKP'li Belediye Başkanı Kitap Fuarı'nda terör estiriyor: Eliaçık ve Kaboğlu'na engel! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP'li Belediye Başkanı Kitap Fuarı'nda terör estiriyor: Eliaçık ve Kaboğlu'na engel! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  2. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  3. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  4. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  5. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  6. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  7. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  8. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  9. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  10. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  11. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
  12. 18:35 Çorlu Tren Kazası Davasında Mahkeme Kararı Açıklandı
  13. 18:34 Borsa İstanbul günü negatif bir seyirle kapattı
  14. 18:31 Mart ayında ABD'de bekleyen konut satışları arttı
  15. 18:31 Macron Avrupa'ya çağrıda bulundu: 'ABD’nin tebaası olmadığını göstermeli'
  16. 18:24 Galatasaray, Transferde Son Hedefine Kilitlendi: O Yıldızla Anlaşmaya Çok Yakın!
  17. 18:24 Uzmanlar Açıkladı: Merkez Bankası Ne Zaman Faiz İndirecek?
  18. 18:24 Büyük Deprem! Yüz Binlerce Üyeli Partide 28 Milletvekili İstifa Etmeye Hazır!
  19. 18:24 Zelenski, ABD'ye Teşekkür Etti ve Putin'e Karşı Birlik Çağrısı Yaptı
  20. 18:23 SGK'dan Dev Yaptırım! Maaşları Kesiliyor, Verilen Paralar Faiziyle Geri Alınıyor
Gündem Haberleri