Obama ile Putin Türkiye-Suriye sınırını görüştü, Davutoğlu 'size ne' dedi!

Obama ile Putin Türkiye-Suriye sınırını görüştü, Davutoğlu 'size ne' dedi!

Obama ile Putin Türkiye-Suriye sınırını görü... Beyaz Saray,  ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye ve Ukrayna konularında yoğun bir görüşme yaptıklarını duyurdu.Kremlin’den yapılan açıklamada ise Obama ve Putin’in Suriye’de çatışmaların...

Beyaz Saray,  ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye ve Ukrayna konularında yoğun bir görüşme yaptıklarını duyurdu.

Kremlin’den yapılan açıklamada ise Obama ve Putin’in Suriye’de çatışmaların sonlandırılması anlaşmasını devam ettirmek için daha fazla destek sağlamada mutabık kaldıkları belirtildi.

Görüşmede Putin’in, Suriye-Türkiye sınırının kapanması konusunu gündeme getirdiği ve ''ılımlı muhaliflerin’ IŞİD ile El Nusra’dan ayrılması gerektiğini vurguladığı açıklandı.

Poroşenko ile de görüştü
Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Petr Poroşenko ile de telefonda görüştü. Putin’in Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, “Ukrayna’nın güneydoğusundaki krizin çözülmesi ele alındı. Savçenko’nun yakın zamanda Ukrayna’nın Rostovna Donu Konsolosluğu’na erişiminin sağlanması konusunda anlaşıldı'' dedi.

Beyaz Saray’dan açıklama

Obama'nın, Suriye'de rejim ve müttefikleri ile muhalifler arasında şubat ayı sonunda başlayan çatışmaların durdurulması anlaşmasının durumuyla ilgili endişelerini Putin ile paylaştığı belirtilen açıklamda şunlar kaydedildi:

"Obama, Suriye rejimine muhaliflere yönelik saldırılarını durdurması için baskı yapılmasının önemini vurguladı. İki lider, çatışmaların durdurulması anlaşmasını destekleyecek çabaları yoğunlaştırma taahhüdünde bulundu, tarafların saldırıları durdurması ve kuşatma altındaki bölgelere insani yardım ulaştırılmasına duyulan ihtiyacı teyit etti."

Beyaz Saray açıklamasına göre, Obama ayrıca bu konulardaki ilerlemenin Suriye krizini sonlandırmayı amaçlayan siyasi geçişle ilgili ilerlemeyle paralel olması gerektiğine işaret etti.

Ukrayna konusunda ise Obama'nın Putin'e Ukrayna'nın doğusunda artan çatışmaları durdurması için adım atması yönünde çağrıda bulunduğu, Minsk anlaşmasının tam olarak uygulanmasının önemini vurguladığı ifade edildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest da günlük basın toplantısında, Obama-Putin görüşmesi hakkındaki bir soru üzerine görüşmenin önemli bir bölümünde Ukrayna'ya odaklanıldığını, Obama'nın taahhütlerine uyması konusunda Putin'e görüşlerini ilettiğini söyledi.

Earnest, taahhütlere uyulması halinde Rusya'ya uygulanan yaptırımların hafiflemeye başlatılacağını belirtti.

Davutoğlu'ndan Putin'e "Suriye sınırı kapatılsın" yanıtı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Genel Kuruluna hitap etmek üzere Strasbourg'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in ABD Başkanı Obama'ya "Türkiye-Suriye sınırı kapatılsın" önerisinin sorulması üzerine Davutoğlu, "Türkiye'nin gıyabında herhangi iki devlet başkanının görüşmesinin bizim için kıymeti yoktur. Kendi aralarında her şeyi konuşabilirler ama Türkiye hakkında son sözü Türkiye söyler. Basın intikal eden bilgi ama arka planda ne vardır, bunların hepsi değerlendirilmeye ihtiyaç duyulan konular. Türkiye sınırları mültecilere insani bakımdan açık olmuştur. Türkiye'nin mültecileri ağırlasmı göz önüne alındığında dünyanın sadece teşekkür borcu vardır. Hesap verme hakkı yoktur" dedi.

"Obama ile Putin Türkiye-Suriye sınırını görüştü, Davutoğlu 'size ne' dedi!" haberi, 19 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 19 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Obama ile Putin Türkiye-Suriye sınırını görüştü, Davutoğlu 'size ne' dedi! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Obama ile Putin Türkiye-Suriye sınırını görüştü, Davutoğlu 'size ne' dedi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:59 Şubat Ayında Türkiye'de Ücretli Çalışan Sayısında %4,1 Artış Kaydedildi
  2. 16:55 Altın Piyasasında Günlük Yükseliş: Standart Altının Kilogram Fiyatı Arttı
  3. 16:54 CHP Milletvekili Kadim Durmaz: "Deprem kapımıza dayandı hâlâ önlem planı yok!"
  4. 16:51 AB Konseyi Başkanı, Ukrayna Yardımlarını Savundu: 'Rusya'dan Korkmuyoruz'
  5. 16:48 İnstagram'a o nostaljik özellik geliyor!
  6. 16:47 Tahran'da İsrail'in İsfahan'a Düzenlediği Saldırı Protesto Edildi
  7. 16:42 Trabzonspor, Kayserispor maçına hazırlanıyor!
  8. 16:41 Google Çalışanlarının İşten Çıkarılması: İsrail Anlaşması Protestosu ve İç Çatışmalar
  9. 16:37 Galatasaray'da 5 oyuncu için bir imza töreni düzenleniyor
  10. 16:37 AYM ifade özgürlüğü kararı verdi: Artık bildiri dağıtmak için izne gerek olmadığı belirtildi
  11. 16:36 Japonya'da Sağlık Çalışanları, Google Haritalar'daki Asılsız Yorumlar İçin Dava Açtı
  12. 16:32 Eylem Tok ve oğlunu havalimanına götüren kişi serbest bırakıldı
  13. 16:32 Erdoğan'a Fenerbahçe iddiası: "Ben artık Fenerbahçeli değilim, milli takımı tutuyorum"
  14. 16:32 Galatasaray, Anahtar Oyuncularla Yeniden Anlaştı: İmza Töreni Coşkuyla Kutlandı!
  15. 16:28 Ortadoğu Gerilimi Altın Fiyatlarını Uçurdu: Uzmanlar Düşüş Bekliyor
  16. 16:22 Türk Takımlarının Avrupa Kupalarındaki Macerası Son Buldu
  17. 16:19 Bankacılık Sektöründe Mevduatlar Yükseliyor, Kredi Hacmi Artıyor
  18. 16:15 TÜİK Verileri: Türkiye'de Çocuk Nüfusu Azalıyor
  19. 16:10 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: Konyaspor ile Alanyaspor Arasında Kritik Mücadele!
  20. 16:06 Ukrayna Futbolunda Devrim: Hakemler Yalan Makinesinden Geçecek!
Dünya Haberleri