ODTÜ katliamı hangi bakanlık için yapıldı?

ODTÜ katliamı hangi bakanlık için yapıldı?

ODTÜ katliamı hangi bakanlık için yapıldı? Bilkent Şehir Hastanesi’nin hizmete açılmasıyla artacak trafiği rahatlatma gerekçesiyle ODTÜ ormanı katledilirken önemli bir gelişme yaşandı. Bilkent Şehir Hastanesi proje kompleksinde Sağlık Bakanlığı için de bir bina tasarlandığı...

Bilkent Şehir Hastanesi’nin hizmete açılmasıyla artacak trafiği rahatlatma gerekçesiyle ODTÜ ormanı katledilirken önemli bir gelişme yaşandı. Bilkent Şehir Hastanesi proje kompleksinde Sağlık Bakanlığı için de bir bina tasarlandığı ve bakanlığın da yeni yerine taşınmaya başladığı ortaya çıktı.

BİR HAFTA ÖNCE TAMAMLANDI
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kamu - Özel Ortaklığı modeliyle Sağlık Bakanlığı’nın Dia Holding’e yaptırdığı Bilkent Şehir Hastanesi için ODTÜ ile imzalanan protokol uyarınca yaptığı ağaç kıyımı sonucunda 90 - 100 metre genişliğinde yol açtı, 45 hektar orman talan edildi. Belediye’nin gece baskını ile gerçekleştirdiği talan sırasında Sağlık Bakanlığı’nın da yavaş yavaş Bilkent’e yerleştiği ortaya çıktı. Bakanlığı’nın tüm birimlerinin yıl sonuna kadar yeni binasına yerleşmesi beklenirken bakanlığa bağlı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü de yolları olmasa da yeni yerine şimdiden taşındı. Sağlık Bakanlığı’nın Sıhhiye’deki binası ise Başbakanlık’a devredileceği bilgisi verildi.

340 MİLYON KİRA
Yurtiçinde CCN İnşaat adını kullanan Dia Holding’in üstlendiği binanın yapım süreci 2 Mayıs 2015’te başladı ve imzalanan protokolün duyurulmasından bir hafta önce 1 Ağustos’ta tamamlandı. 120 bin 860 metrekare kapalı ve 45 bin metrekare arazi alanını kaplayan bakanlığın binasına 4 bin 500 personel yerleşmesi planlanıyor.

Kendi arazisinde kiracı olan Sağlık Bakanlığı, 25 yıl sözleşme imzaladığı Bilkent Şehir Hastanesi’ne 340.6 milyon TL yıllık kira ödeyecek. Bu tutar, sözleşmede belirlenen bir endeksle her yıl artacak.

DİA holdingin yönetim kurulu başkanı Murat Çeçen, 3. köprüyü yapan iki ortaktan biri olan IC İnşaat’in sahibi İbrahim Çeçen’in oğlu. Holdingin yönetiminde yer alan diğer iki isim ise eski diplomat. Mehmet Ali Bayar ile 10 yıl boyunca Savunma Sanayii Müsteşarı olarak görev yapan Murat Bayar holdingin kuruluşunda Çeçen’in ortağı olarak yer alan Azeri işadamı Hassan Gozal’ın ise şirket yönetiminden bu yılın başlarında ayrıldığı ortaya çıktı.

''HALKIN CEBİNDEN PARA ÇIKACAK’
Ankara Tabip Odası ve TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin düzenlediği, CHP Ankara Milletvekili Necati Yımaz’ın da katıldığı basın toplantısında şehir hastaneleriyle birlikte AOÇ’nin de talan edileceği belirtildi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Şehir hastanesi kentin kimyasını bozacak, kılcal damarlarını patlatacak, Ankara’yı kilitleyecek'' dedi. Ankara Tabip Odası Başkanı Vedat Bulut, Bilkent ve Etlik şehir hastanelerinde 390 metrekare inşaat alanı olduğunu söyleyerek “Bu aslında inşaat sektörüne para transferine ilişkin bir proje. Üçlü konsorsiyum birincisi; inşaatı yapan müteahhit firma, ikincisi sağlık hizmetlerini gören firma, yardımcı destek hizmetleri ve kafeterya hizmetlerini yapan firmalar. Bu üç sektöründe bürokratlarla ve siyasilerle bağlantılarını biliyoruz. Yurtdışında ortakları olduğunu da biliyoruz. Bu sistemde halkın cebinden para çıkacaktır. Çünkü bu hastaneler şeffaf olmayan sözleşmelerle yapıldı. Sayıştay denetiminden kaçırıldı'' ifadelerini kullandı. CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ise “25 yıldır Ankara’yı yöneten Gökçek’in yönetim anlayışı hukuksuzdur, talancıdır, kaynakları kullanmada müsrif, katılıma kapalı, tekçidir'' diye konuştu.

ODTÜ’LÜLERDEN SEFERBERLİK
ODTÜ Mezunlar Derneği, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin gece baskını ile yaşanan orman talanına karşı Türkiye’nin dört bir yanındaki ODTÜ’lüleri Ankara’ya çağırdı. Mezunlar, 17 Eylül Pazar günü saat 15.00’te ODTÜ Vişnelik Tesisleri’nde buluşacak.

"ODTÜ katliamı hangi bakanlık için yapıldı?" haberi, 15 Eylül 2017 tarihinde yazılmıştır. 15 Eylül 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan ODTÜ katliamı hangi bakanlık için yapıldı? haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ODTÜ katliamı hangi bakanlık için yapıldı? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  2. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  3. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  4. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  5. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  6. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  7. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  8. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  9. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  10. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  11. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  12. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  13. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  14. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  15. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  16. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  17. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  18. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  19. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  20. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
Yaşam Haberleri