Öğrencilerine iç çamaşırı hediye eden öğretmene hapis cezası

Öğrencilerine iç çamaşırı hediye eden öğretmene hapis cezası

Öğrencilerine iç çamaşırı hediye eden öğretm... İstinaf Mahkemesi, yerel mahkemenin, 11. sınıfta okuyan iki kız öğrencisine mor renkli alt iç çamaşırı hediye eden öğretmene, "Cinsel taciz" suçundan verilen 9 aylık hapis cezasını kaldırararak, oy çokluğu ile öğretmeni...

İstinaf Mahkemesi, yerel mahkemenin, 11. sınıfta okuyan iki kız öğrencisine mor renkli alt iç çamaşırı hediye eden öğretmene, "Cinsel taciz" suçundan verilen 9 aylık hapis cezasını kaldırararak, oy çokluğu ile öğretmeni aynı suçtan 15 ay hapis cezası ile cezalandırdı.

Üye hakim, "Sanığın öğrencilerine sadece hediye aldığını, bu hediyeye cinsel mana yüklemenin anlamlı olmayacağını, hediye tercihinin sadece ahlak kurallarına aykırı düşüncesiz bir tavır olarak değerlendirilmesi gerektiğini" gerekçe göstererek mahkemenin kararına muhalefet şerhi koydu.

'EŞİM ALDI' SAVUNMASI
İstanbul Kadıköy'de kız öğrencilerin eğitim gördüğü tanınan okullardan birinde biyoloji öğretmenliği yapan V.Ö., 5 Ocak 2015 tarihinde 11. sınıfa giden 17 yaşındaki kız öğrencileri C.E. ve N.O.'yu laboratuvara çağırarak hediye paketi içinde mor renkli alt iç çamaşırı hediye etti. Öğrenciler durumu önce sınıf öğretmenlerine, sonra da ailelerine bildirdi. Aileler, öğretmen hakkında şikayetçi oldu. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda öğretmen V.Ö. hakkında, "Cinsel taciz suçundan" dava açıldı.

V.Ö., İstanbul Anadolu 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada yaptığı savunmada, "Öğrenciler yılbaşında bana hediye almıştı. Vaktim olmadığı için eşime onlara hediye almasını söyledim. Eşim de bu hediyeyi almış. Götürüp götürmemekte tereddüt ettim, ancak verdim" dedi.

V.Ö.'nün eşi N.Ö. de duruşmada tanık olarak dinlendi. Eşinin hediye için kendisinden yardım istediğini, kendisinin de bu hediyeleri aldığını, Romanya vatandaşı olduğu için ülkesinde bu tür hediyelerin normal olduğunu söyledi.

CİNSEL TACİZDEN 9 AY CEZA ALDI
İstanbul Anadolu 9. Asliye Ceza Mahkemesi, 17 Kasım 2016 tarihinde yaptığı karar duruşmasında, V.Ö.'yü, "Hizmet ilişkisinden kaynaklanan nüfuzu kötüye kullanarak çocuğa cinsel taciz" suçundan suçlu buldu. Mahkeme V.Ö.'yü N.O.'ya yönelik eyleminden dolayı 4 ay 15 gün, C.E.'ye yönelik eyleminden dolayı 4 ay 15 gün olmak üzere toplam 9 ay hapis cezası ile cezalandırdı. Mahkeme bu cezayı 1 yıl süre ile erteledi.

Sanığın avukatı kararı, İstinaf Mahkemesi'ne taşıdı. Dosyanın geldiği İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi'den görülen duruşmaya sanık V.Ö. ve Avukatı Ercan Akköse ile mağdurların Avukatı Ergin Nusret Erkılıç katıldılar.

Sanık V.Ö. savunmasında öğrencilerinin yılbaşı nedeniyle kendisine hediye aldığını, kendisinin de eşi aracılığı ile davaya konu hediyeleri aldığını belirterek, "Önce tereddüt ettim, ancak öğrencilerim beni yanlış anlamaz düşüncesine kapıldım ve hediyeleri verdim. Herhangi bir art niyetim ve cinsel niyetim yoktur, suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

İSTİNAF MAHKEMESİ CEZAYI 15 AYA ÇIKARDI
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi, yerel mahkeme tarafından sanık aleyhine, "Hizmet ilişkisinden kaynaklanan nüfuzu kötüye kullanarak çocuğa cinsel taciz" suçundan verilen 9 aylık hapis cezasını kaldırdı. 20. Ceza Dairesi, aynı suçtan sanığı oy çokluğu ile 15 ay hapis cezası ile cezalandırdı. Daire, bu cezaya ilişkin olarak hükmün açıklanmasını 5 yıl süre ile geriye bıraktı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi üye hakimi Suat Özcanlı, karara muhalefet şerhi koyarak sanığın beraat etmesi yönünde görüş bildirdi.

'HEDİYEYE CİNSEL ANLAM YÜKLENMESİNİN...'
Hakim Suat Özcanlı'nın muhalefet şerhi şöyle:

"Sanığın amacı ve saiki dikkate alındığında sadece hediye aldığı, kendisinin ya da eşinin seçmiş olduğu hediyenin mahiyetine ayrıca bir cinsel anlam yüklenmesinin çok anlamlı olmayacağı, bu haliyle sanığın hediye seçimindeki davranışı ve tercihi ancak ahlak kurallarına aykırılık ya da düşüncesiz bir tavır olarak nitelendirilebileceği fakat fiilin suç kabul edilemeyeceği kanaatinde olduğumdan sanık hakkında beraat kararı verilmesi fikrindeyim."

"Öğrencilerine iç çamaşırı hediye eden öğretmene hapis cezası" haberi, 26 Nisan 2017 tarihinde yazılmıştır. 26 Nisan 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Öğrencilerine iç çamaşırı hediye eden öğretmene hapis cezası haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Öğrencilerine iç çamaşırı hediye eden öğretmene hapis cezası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  2. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  3. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
  4. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  5. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  6. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  7. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
  8. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  9. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  10. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  11. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  12. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  13. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
  14. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  15. 20:49 ECB Başkanı Lagarde açıkladı: "Dezenflasyon sürecinin devam etmesi bekleniyor"
  16. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  17. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  18. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  19. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  20. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
Gündem Haberleri