Öğretmen tacizine karşı mücadeleyi kazandı: Tek ihtiyacımız cesaret!

Öğretmen tacizine karşı mücadeleyi kazandı: Tek ihtiyacımız cesaret!

Öğretmen tacizine karşı mücadeleyi kazandı: ... 10 yıl önce sınıf öğretmeni K.Ö.’nün cinsel istismarına maruz kalan D. A.’nın aynı öğretmen tarafından tacize uğrayan arkadaşlarıyla örgütlenerek verdiği hukuk mücadelesinde öğretmeni rekor cezaya mahkum ettirdiler....

10 yıl önce sınıf öğretmeni K.Ö.’nün cinsel istismarına maruz kalan D. A.’nın aynı öğretmen tarafından tacize uğrayan arkadaşlarıyla örgütlenerek verdiği hukuk mücadelesinde öğretmeni rekor cezaya mahkum ettirdiler. Her bir öğrenci için ayrı ayrı hapis cezasına çarptırılan öğretmenin istismarına uğrayan öğrencilerden D. A., “İstismara maruz kalan çocuk ve kadınlar; ihtiyacımız olan tek şey cesaret ve yalnız olmadığımızı bilmek'' dedi.

Olay 2005-2006 eğitim-öğretim dönemiinde Manisa’nın Akhisar ilçesindeki bir ilkokulda meydana geldi. Sınıf öğretmeni K.Ö., ödev ve benzeri bahanelerle öğretmen masasına çağırdığı D. A.’nın dokunarak cinsel istismarda bulundu. D. A., olayı önce ailesine, ardından da ailesiyle birlikte okul müdürüne anlattı. Okul müdürü ise K.Ö’yü hakkında bir soruşturma başlatmadan emekli ederken, aradan geçen 10 yıla rağmen yaşadıklarını unutamayan D. A., öğretmeninin istismarına uğrayan altı arkadaşı ile örgütlenerek suç duyurusunda bulundu. “Cinsel istismar'' suçlamasıyla hakkında dava açılan öğretmen K.Ö. istismar ettiği her bir öğrenci için 87 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

''ÜZERİNİ KAPATACAKLARDI’
Milliyet’ten Paşa Alyurt'a konuşan mağdurlardan ODTÜ Psikoloji Bölümü öğrencisi D. A., taciz olayının suçlusunun kendileri olmadığını ve utanacak hiçbir şey yapmadıklarını ifade ederek, “10 yıl boyunca yaşadığım bu olay aklımdan çıkmadı. Bu katlanılmaz düşüncelere üniversiteye gittiğimin ikinci yılı son vermeye karar verdim ve gidip adliyeye şikayetçi oldum'' dedi.

Dava sürecinde mağdur arkadaşlarıyla zor bir süreç geçirdiklerini ve hatta bazı ardaşlarının tehdit edildiğini belirten D. A., “Bana başta destek olmayan yakınlarım zamanla bizi desteklemeye 
başladılar. Umuyorum ki istismarcılara bir korku yayar, bu dava sonucu kadınlara ve ailelere de cesaret verir. İhtiyacımız olan tek şey biraz cesaret ve yalnız olmadığımızı bilmek'' dedi. Mahkeme kararının Türkiye’de cinsel istismara sessiz kalınmaması gerektiğinin en güzel örneklerinden biri olduğunu kaydeden D. A. ve altı arkadaşının gönüllü avukatı Bedriye Kurtuluş Türk ise, “Bu dosya aslında istismara sessiz kalınmaması gerektiğinin en güzel örneklerinden biridir'' diye konuştu.

NE YAPMALI?
Çocuğa yönelik şiddet ve istismar olaylarında bu olaya maruz kalanların asla sessiz kalmamaları ve bildirim de bulunarak adli süreci başlatmaları gerektiğini belirten Bedriye Kurtuluş Türk, “Bu bildirim Çocuk Polisi, Cumhuriyet Savcılığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlükleri, Üniversitelerin Çocuk Koruma Birimleri ile Baroların Çocuk Hakları Merkezi’ne yapılması gerekmektedir. Bildirim sonrasında cinsel istismar mağduru çocukların ikincil bir travmadan korunması için çocuk izleme merkezinde, (çocuğun bedensel ve ruhsal muayenesinin yanı sıra uzman eşliğinde) ifadesinin alınmış olması da önemlidir '' dedi.

f1-033.jpg

"Öğretmen tacizine karşı mücadeleyi kazandı: Tek ihtiyacımız cesaret!" haberi, 22 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 22 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Öğretmen tacizine karşı mücadeleyi kazandı: Tek ihtiyacımız cesaret! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Öğretmen tacizine karşı mücadeleyi kazandı: Tek ihtiyacımız cesaret! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:23 Beşiktaş'tan Cenk Tosun ve Salih Uçan kararı
  2. 10:20 Gerçek mi, Yapay Zeka mı? YouTube Şimdi Şeffaflık Sağlıyor!
  3. 10:19 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Az bir şey kırmızı et fiyatlarında bir artış oldu
  4. 09:50 Yurt çamaşırhanesinde ilişkiye 8 milyonluk şantaj
  5. 09:47 Ali Yerlikaya: İki suç örgütü çökertildi, 25 şüpheli yakalandı
  6. 09:45 Prens William ile İlişkisi Olduğu İddia Edilen Rose Hanbury Gündemde!
  7. 09:42 Kadın muhtar adayının ofisine 4 gün içinde ikinci saldırı
  8. 09:36 Nico Hulkenberg: Küçük F1 takımları, puan kazanabilmek için heterodoks yollar denemeli
  9. 09:31 Jet evliliğin sebebi belli oldu: Ebru Gündeş hamile
  10. 09:30 Altın Fiyatları Sabit: Yatırımcılar Fed'in Kararını Bekliyor
  11. 09:24 Erdoğan’dan iftarda operasyon sinyali: Yarım kalan işimizi tamamlayacağız
  12. 09:23 Trump'ın Avukatları Çıkmazda: 464 Milyon Dolarlık Cezayı Ödemek İçin Teminat Bulunamıyor!
  13. 09:18 Murat Ağırel: Hangi belediyeyi araştırırsanız araştırın tek bir “kanun” var, o da kanunsuzluk
  14. 09:13 Vatandaşın cebinden 500 milyar çıkabilir
  15. 09:08 'Para sayma' görüntüleriyle ilgili ifadeler ortaya; "Kaftancıoğlu ile noterde sözleşme imzalandı"
  16. 09:03 CHP'li Hüseyin Avni Sipahi'nin oğlu AK Parti'den aday oldu, yurtdışı çıkış yasağı kalktı
  17. 08:52 Ankaralılar dikkat: Bugün bazı yollar trafiğe kapalı
  18. 08:48 MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat yanıtladı: İmamoğlu - Kurum yarışında kim önde
  19. 08:41 Elektrikli Peugeot 208 Türkiye'de satışta: İşte fiyat listesi
  20. 08:37 Cem Yılmaz eski eşi Ahu Yağtu'ya ödediği nafakayı tiye aldı
3. Sayfa Haberleri