Öğretmen tacizine karşı mücadeleyi kazandı: Tek ihtiyacımız cesaret!

Öğretmen tacizine karşı mücadeleyi kazandı: Tek ihtiyacımız cesaret!

Öğretmen tacizine karşı mücadeleyi kazandı: ... 10 yıl önce sınıf öğretmeni K.Ö.’nün cinsel istismarına maruz kalan D. A.’nın aynı öğretmen tarafından tacize uğrayan arkadaşlarıyla örgütlenerek verdiği hukuk mücadelesinde öğretmeni rekor cezaya mahkum ettirdiler....

10 yıl önce sınıf öğretmeni K.Ö.’nün cinsel istismarına maruz kalan D. A.’nın aynı öğretmen tarafından tacize uğrayan arkadaşlarıyla örgütlenerek verdiği hukuk mücadelesinde öğretmeni rekor cezaya mahkum ettirdiler. Her bir öğrenci için ayrı ayrı hapis cezasına çarptırılan öğretmenin istismarına uğrayan öğrencilerden D. A., “İstismara maruz kalan çocuk ve kadınlar; ihtiyacımız olan tek şey cesaret ve yalnız olmadığımızı bilmek'' dedi.

Olay 2005-2006 eğitim-öğretim dönemiinde Manisa’nın Akhisar ilçesindeki bir ilkokulda meydana geldi. Sınıf öğretmeni K.Ö., ödev ve benzeri bahanelerle öğretmen masasına çağırdığı D. A.’nın dokunarak cinsel istismarda bulundu. D. A., olayı önce ailesine, ardından da ailesiyle birlikte okul müdürüne anlattı. Okul müdürü ise K.Ö’yü hakkında bir soruşturma başlatmadan emekli ederken, aradan geçen 10 yıla rağmen yaşadıklarını unutamayan D. A., öğretmeninin istismarına uğrayan altı arkadaşı ile örgütlenerek suç duyurusunda bulundu. “Cinsel istismar'' suçlamasıyla hakkında dava açılan öğretmen K.Ö. istismar ettiği her bir öğrenci için 87 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

''ÜZERİNİ KAPATACAKLARDI’
Milliyet’ten Paşa Alyurt'a konuşan mağdurlardan ODTÜ Psikoloji Bölümü öğrencisi D. A., taciz olayının suçlusunun kendileri olmadığını ve utanacak hiçbir şey yapmadıklarını ifade ederek, “10 yıl boyunca yaşadığım bu olay aklımdan çıkmadı. Bu katlanılmaz düşüncelere üniversiteye gittiğimin ikinci yılı son vermeye karar verdim ve gidip adliyeye şikayetçi oldum'' dedi.

Dava sürecinde mağdur arkadaşlarıyla zor bir süreç geçirdiklerini ve hatta bazı ardaşlarının tehdit edildiğini belirten D. A., “Bana başta destek olmayan yakınlarım zamanla bizi desteklemeye 
başladılar. Umuyorum ki istismarcılara bir korku yayar, bu dava sonucu kadınlara ve ailelere de cesaret verir. İhtiyacımız olan tek şey biraz cesaret ve yalnız olmadığımızı bilmek'' dedi. Mahkeme kararının Türkiye’de cinsel istismara sessiz kalınmaması gerektiğinin en güzel örneklerinden biri olduğunu kaydeden D. A. ve altı arkadaşının gönüllü avukatı Bedriye Kurtuluş Türk ise, “Bu dosya aslında istismara sessiz kalınmaması gerektiğinin en güzel örneklerinden biridir'' diye konuştu.

NE YAPMALI?
Çocuğa yönelik şiddet ve istismar olaylarında bu olaya maruz kalanların asla sessiz kalmamaları ve bildirim de bulunarak adli süreci başlatmaları gerektiğini belirten Bedriye Kurtuluş Türk, “Bu bildirim Çocuk Polisi, Cumhuriyet Savcılığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlükleri, Üniversitelerin Çocuk Koruma Birimleri ile Baroların Çocuk Hakları Merkezi’ne yapılması gerekmektedir. Bildirim sonrasında cinsel istismar mağduru çocukların ikincil bir travmadan korunması için çocuk izleme merkezinde, (çocuğun bedensel ve ruhsal muayenesinin yanı sıra uzman eşliğinde) ifadesinin alınmış olması da önemlidir '' dedi.

f1-033.jpg

"Öğretmen tacizine karşı mücadeleyi kazandı: Tek ihtiyacımız cesaret!" haberi, 22 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 22 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Öğretmen tacizine karşı mücadeleyi kazandı: Tek ihtiyacımız cesaret! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Öğretmen tacizine karşı mücadeleyi kazandı: Tek ihtiyacımız cesaret! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:15 Yeni Araştırma: Şarkı Sözleri Daha Öfkeli ve Tekrarlı Hale Mi Geliyor?
  2. 18:11 ABD'de Yeni Konut Satışları Mart Ayında Güçlü Büyüme Kaydetti, Fiyatlar Hafif Geriledi
  3. 18:08 Yaşlı Nüfus Hızla Artıyor: TÜİK'in Son Verileri
  4. 18:07 iflas dalgası devam ediyor: Türkiye'nin iki dev şirketi daha iflasını açıkladı!
  5. 18:01 Antony Blinken: İnsan Hakları Raporu'nda Öne Çıkanlar ve Tartışmalar
  6. 17:58 Ekonomist: TCMB Faizinde Değişiklik Beklenmiyor, Borsada 10 Bin Puan Hedefi Konuşuluyor
  7. 17:51 B1 sınıfı ehliyet nedir?
  8. 17:50 Tiktok, Instagram'a Rakip Olacak Yeni Uygulaması 'Tiktok Notes' ile Fotoğraf Paylaşımına Giriyor
  9. 17:46 Opel'in yeni elektrikli SUV'u, etkileyici menziliyle Türkiye pazarında yerini alıyor!
  10. 17:43 Tunus Kıyılarında 19 Göçmenin Cansız bedenine ulaşıldı
  11. 17:39 İYİ Parti Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder Görevinden İstifa Etti
  12. 17:36 Hızlı ve Lezzetli: 15 Dakikada Kaşık Tatlısı Tarifi!
  13. 17:28 İYİ Parti'de bir istifa daha! Ankara İl Başkanı Akif Sarp Önder istifasını verdi
  14. 17:17 New Jersey'de Rutgers Üniversitesi İslami Yaşam Merkezi'ne Yapılan Saldırıda Nefret Suçlaması
  15. 17:16 Europol ve Bosna-Hersek Polisi Ortak Operasyonla Uyuşturucu Karteline Darbe Vurdu
  16. 17:12 Azerbaycan-Ermenistan Sınırında İlk Sınır Taşı Yerleştirildi
  17. 17:06 Hastalıklara Veda! Doğal Antibiyotik Kaynağı: Çaya "2-3 Tane Atmanız Yeterli
  18. 17:05 Memur Maaşlarında Kesinti Sürprizi! SGK Uzmanı Ali Tezel Uyardı
  19. 17:05 İYİ Parti'de istifa dalgası büyüyor: Ankara İl Başkanı Akif Sarp Önder istifa etti!
  20. 17:05 Bitkileri Tehdit Eden Pas Hastalığı: Belirtileri ve Zararları Nelerdir?
3. Sayfa Haberleri