Ölen kişiyle hangi ülkelerde evlenebilirsiniz?

Ölen kişiyle hangi ülkelerde evlenebilirsiniz?

Ölen kişiyle hangi ülkelerde evlenebilirsiniz? Ölümden sonra evlilik bazılarına kurgusal bir olgu gibi görünebilir ama bazı ülkelerin geleneklerinde mevcuttur ve bunlardan birinde devlet tarafınca resmi olarak resmileştirilmiştir. İşte detaylar...

ÇİN'DE HAYALET EVLİLİK GELENEĞİ VE MODERN UYGULAMALARI

Çin'de 3000 yıldır devam eden hayalet evlilik geleneği, Minhun olarak bilinir. Bu ritüel, yaşamı boyunca aile kurmaya zamanı olmayan merhumların ruhlarını sakinleştirmek amacıyla tasarlanmıştır. Geleneğin özellikleri, ülkenin farklı bölgelerine göre değişiklik gösterir. Ölen bir çocuğun ailesi, ruhunun diğer dünyaya geçtiğine inanır ve bu ruhun ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli ritüeller gerçekleştirir. Modern Çin'de, hayalet evlilikleri sadece dini inançlarla değil, aynı zamanda demografik değişikliklerle de ilişkilendirilir. Özellikle, tek çocuk politikasının sona ermesiyle birlikte erkek çocukların tercih edilmesi, cinsiyet eşitsizliğine yol açmış ve bu da hayalet evliliklerini artırmıştır.

JAPONYA'DA HAYALET EVLİLİK GELENEĞİNİN DRAMATİK DEĞİŞİMİ

1930'lara kadar Japonya'da Çin'deki hayalet evlilik geleneğine benzer uygulamalar görülürdü. Ancak, zamanla ritüeller ve gelenekler dramatik değişikliklere uğradı. Ölen bir kişinin ruhunu yatıştırmak amacıyla yapılan bu ritüellerde, özel oyuncak bebekler kullanılır. Bu oyuncak bebekler, merhumun ruhunu temsil eder ve genellikle ölen kişinin fotoğrafıyla birlikte saklanır. Japonlar, ölen kişinin ruhunun 30 yıl boyunca yeniden doğuşunu beklediğine inanır ve bu süre boyunca oyuncak bebek kapalı bir kutuda saklanır. Daha sonra ise ya yakılır ya da okyanusa bırakılır.

HİNDİSTAN'DA HAYALET EVLİLİK GELENEĞİNİN DEVAMI

Hindistan'ın bazı eyaletlerinde, ölen çocuklar arasında hayalet evlilik geleneği hala devam etmektedir. Bu geleneğe göre, ölen kişinin ruhunu yatıştırmak ve yaşayanların kıskançlığından korumak amacıyla evlilik törenleri düzenlenir. Aileler, gelin ve damadın burçlarının uyumunu kontrol eden bir astroloğa danışır ve törenin ayrıntılarını belirlerler. Törenler, Hindu düğün ritüellerini taklit eder ve genellikle damadın evinde gerçekleşir. Törenin sonunda gelin ve damat figürleri ya bir ağacın altına yerleştirilir ya da yakılır.

FRANSA'DA HAYALET EVLİLİK YASALLAŞTI

Fransa, ölümden sonra evliliği yasallaştıran tek ülkedir. 1959'da yaşanan bir felaket sonrasında, Charles de Gaulle'un bir kadına ölen damatla evlenme izni vermesi talebiyle Fransız parlamentosu hızla bir yasa kabul etti. Bu yasa, ölen kişinin mirasının elde tutulmasına izin vermez ancak ölen kişinin eşi hamile ise çocuk, mirasçı olarak kabul edilir.

 

"Ölen kişiyle hangi ülkelerde evlenebilirsiniz?" haberi, 06 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 06 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Ölen kişiyle hangi ülkelerde evlenebilirsiniz? haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ölen kişiyle hangi ülkelerde evlenebilirsiniz? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 19 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Aygül Atay Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:03 Bütün kiri mıknatıs gibi çeken o yöntem: Kızartmalarda işinize yarayacak!
  2. 04:00 Kafe ve restoranlarda bu ibareye rastlarsanız ödeme yapmayın!
  3. 03:58 Covid-19'un yeni varyantı 'FLIRT' ciddi vakalarla çıktı!
  4. 03:56 Karpuz kelek çıkarsa tüketiciler 20 bin lira kazanabiliyor!
  5. 03:54 Spotify'a 'telif' davası: ABD'de davalık oldu
  6. 03:53 Aracınıza kaynar su dökmeyi hiç denediniz mi?
  7. 03:47 200 TL banknot 132 dolar ederken şimdi ise 6 dolara kadar geriledi
  8. 03:42 Çocuklarda grip ve alerjiyi birbirine karıştırmayın
  9. 03:39 Kamu çalışanlarının dikkatine: Servis kalktı, fazla mesai yasaklandı ve izinler kullandırılacak!
  10. 03:33 Düğünde geline dolardan yapılmış pelerin taktılar!
  11. 03:31 Yapay zekanın belirlediği Mersin’in en güzel ilçesi bakın hangisi?
  12. 03:29 18 Mayıs'ta tarihte neler oldu?
  13. 03:28 Yakıt alırken kontak kapatmazsak bakın ne oluyormuş!
  14. 03:26 Buket Aydın'ın yorumu tartışmaya sebep oldu: "İlk hesabı erkek ödemeli"
  15. 03:24 Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı geldi!
  16. 03:22 Bir aylık arabada 241 bin lira masraf çıktı
  17. 02:27 Çalışanın fazla mesaisine yasak geldi
  18. 02:25 Dünya'dan onay aldı: İşte Türkiye’nin en iyi hamur lezzeti!
  19. 02:04 Evdeki sineklerden kurtulmanın basit yöntemi!
  20. 01:46 Büyük derbiye saatler kala Fenerbahçe cephesinde beklenmedik bir şok yaşandı!
Yaşam Haberleri