Ömer Halisdemir davasında salon karıştı

Ömer Halisdemir davasında salon karıştı

Ömer Halisdemir davasında salon karıştı 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda Ömer Halisdemir'in şehit edilmesiyle ilgili davanın 12'inci celsesi bugün yapıldı. Şehit Halisdemir'in kardeşleri ile gazi İsmail Oğuz'un katıldığı Ankara...

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda Ömer Halisdemir'in şehit edilmesiyle ilgili davanın 12'inci celsesi bugün yapıldı. Şehit Halisdemir'in kardeşleri ile gazi İsmail Oğuz'un katıldığı Ankara 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma Eyüp Coşkun'un tanık olarak dinlenmesiyle başladı. 15 Temmuz'da İskenderun ileri harekat üssünde 1. Kuvvet Komutanı olan emekli albay Eyüp Coşkun, 13 Temmuz'da emrindeki taburlardan bazılarının Diyarbakır'a gönderildiğini, aynı zamanda emrine yeni taburlar verildiğini belirterek, şunları anlattı:

"15 Temmuz akşamı sahilde yürürken Semih Terzi'nin emir astsubayı aradı. Terzi'nin askeri hattan görüşmek istediğini söyledi. Yakında orduevi vardı, buraya gittim, aradım. Semih Terzi iki taburun bir görev için Ankara'ya intikal edeceğini, bunun için Hatay'a da uçak intikal edeceğini bildirdi. Nezaketen, 'komutanlığa bilgi vermem gerekir mi?' diye sordum. Kastım Zekai Aksakallı'ydı. Terzi, 'yok, nasılsa görüşeceğiz' dedi. 'Emir gelecek mi?' diye sordum. 'Evet, gelecek gelecek. Ümit Bak'ın da haberi var' karşılığını verdi. Ben, 'hayrola komutanım?' diye sorunca da, 'Eyüüüp uzatma, emri yap. Sonra öğrenirsin' dedi. Açıkçası bu beni rahatsız etti. Zaten 1 senedir kavgalı veya limoniydik, kavga etmek istemedim. Terzi, kışlaya geçmemi söyledi, 'tamam' deyip, kapattım. Kışlaya geldiğimde Fatih Şahin aradı, 'Ankara'ya intikal emri aldık. Bilginiz var mı?' dedi. 'Bilmiyorum, öğrenirsem dönerim' dedim ve artık Altan Bora'nın emrinde olduğunu hatırlatıp, onunla görüşüp görüşmediğini sordum. Görüştüklerini belirtti."

'BENİ, DİĞERLERİNİ NİYE ARAMADINIZ'
Gece boyunca Zekai Aksakallı'ya ulaşamdığını, her defasında emir astsubayının meşgule attığını, bir defasında açıp, 'ne var?' dediğini belirten Coşkun, şöyle devam etti:

"Sabaha karşı Fatih Şahin aradı, Semih Terzi'nin vurulduğunu söyledi. 'Komutanım, benim 2 kızım var. Böyle olmayacaktı. Ben devletin, cumhuriyetin yanındayım' dedi. Ben de, 'sen birşeyin içindesin. Ne yaptığını bilmiyorum, ama kötü birşey yaptığın anlaşılıyor. Adalete teslim ol' dedim."

Coşkun'un ifadesinden sonra Semih Terzi'nin emir astsubayı, "Biz Semih Terzi'nin kurbanları olarak uçağa bindik. Bir Allah'ın kulu bizi uyarmadı. Bu kadar tecrübeli komutanların yapacağı tek şey Fatih Şahin'e WhatsApp'tan mesaj atmak mıydı? Peki Fatih Şahin hainse ne olacak? Beni, diğerlerini niye aramadınız?" diye sordu

"Ömer Halisdemir davasında salon karıştı" haberi, 19 Şubat 2018 tarihinde yazılmıştır. 19 Şubat 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ömer Halisdemir davasında salon karıştı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ömer Halisdemir davasında salon karıştı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:10 İsmail Saymaz: Gökhan, ‘Zan’ altında
  2. 08:07 Trabzon’da oynanan maç sonrasında çıkan çatışmacı ortam üzerinde düşünürken aklıma gelenler
  3. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sarı ve turuncu kodlu kar yağışı uyarısı
  4. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  5. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  6. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  7. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  8. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  9. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  10. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  11. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  12. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  13. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  14. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  15. 01:17 İsrail Şifa Hastanesi'ne Dördüncü Kez Baskın Düzenledi: 20 Ölü, 200 Tutuklu!
  16. 01:12 İzlanda'da Olağanüstü Hal İlan Edildi: Son Üç Ayda Dördüncü Patlama Yaşandı!
  17. 01:00 Canan Kaftancıoğlu İfade Vermek Üzere Çağrıldı!
  18. 00:54 Murat Kurum: İstanbul Depreme Hazır Değil, İmar Barışı Tartışması
  19. 00:48 Borsa İstanbul'da dört hafta sonra bir ilk yaşandı!
  20. 00:47 Meteorolojiden uyarı! 19 Mart hava durumu: Bir tarafa yağmur bir tarafa kar yağışı
Gündem Haberleri