Örgüt kurmaktan yargılanan sanık Erdoğan'ın sözlerini anımsattı: Saygı duymuyorum

Örgüt kurmaktan yargılanan sanık Erdoğan'ın sözlerini anımsattı: Saygı duymuyorum

Örgüt kurmaktan yargılanan sanık Erdoğan'ın ... Zanlının ifadesi, akıllara Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün tahliye kararına “Uymuyorum, saygı da duymuyorum'' demesini getirdi. Yaklaşık 8 yıl önce ''suç amaçlı örgüt kurmak’,...

Zanlının ifadesi, akıllara Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün tahliye kararına “Uymuyorum, saygı da duymuyorum'' demesini getirdi. Yaklaşık 8 yıl önce ''suç amaçlı örgüt kurmak’, ''nitelikli yağma’, ''silahla yaralama’, ''tehdit ve hakaret’ gibi çeşitli suçlardan tutuklandıktan sonra İzmir’deki Özel Yetkili Mahkeme’de yargılanarak 30 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası alan dokuz sanık, Yargıtay’ın bazı kararları bozmasının ardından Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden yargılanmaya başladı.

Dokuz sanıktan bazıları reddi hakim talebinde bulunurken, mahkeme heyetini de ''paralelci’ ilan etti. Sanıklardan Veli Gürocak, “Bizler paralel yapı olarak bilinen FETÖ’cüler tarafından uydurma suçlarla, yine paralelci hakimler tarafından akıl almaz cezalara çarptırıldık. Mahkemenizde adil yargılama yapılacağına inancım olmadığından dolayı reddi hakim talebinde bulunuyorum. Mahkemenizi ilgilendiren tek bir dosya vardır. Dolayısıyla yetkisizlik kararı verilmesini talep ediyorum'' dedi.

Sanık Önder Ercan ise, reddi hakim talebinde bulunacak bir durumun söz konusu olmadığını, çünkü Anayasa gereği yargılamanın suç mahallinde yapılması gerektiğini belirtti.

Mahkemenin bu davayla neden ilgilendiğini sorgulayan Ercan, “Yalvaç gibi bir yerde mahkemenizin bu dosyayı kabul etmesini hayretle izliyorum. Zira mahkemenizi ilgilendiren sadece Sabri Gürdallı dosyası vardır. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın özel yetkili mahkemeler tarafından adil olmayan yargılamalar yapıldığına ilişkin açıklaması vardır ve HSYK bu yargılamaları yapan FETÖ mensubu yargıçlar hakkında soruşturma başlatmıştır. Böyle bir durum söz konusu iken mahkemeniz neyin iddiasındadır? Kafanızda peşin karar ve hüküm mü vardır?'' diye konuştu. Savunma yapmayacağını kaydeden Ercan, “Vereceğiniz karara da heyetinize de saygı duymuyorum. Savunma yapmayacağım, duruşmalara da katılmayacak, avukatıma da katılmaması için talimat vereceğim. Sadece peşin hükmünüzü dinlemek için karar duruşmasında hazır olacağım'' dedi.

Mahkeme heyeti duruşmaya ara verdikten sonra verdiği ara kararda sanıklar ve avukatlarının taleplerini bir sonraki celsede değerlendirmek üzere kabulüne, Yargıtay tarafından bozulan kararlar gereği Veli Gürocak ve Muhammet Ali Rıza Ünal’ın bu davalardan aldıkları cezadan dolayı tahliyelerine karar vererek, duruşmanın ertelenmesini kararlaştırdı.

"Örgüt kurmaktan yargılanan sanık Erdoğan'ın sözlerini anımsattı: Saygı duymuyorum" haberi, 12 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 12 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Örgüt kurmaktan yargılanan sanık Erdoğan'ın sözlerini anımsattı: Saygı duymuyorum haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Örgüt kurmaktan yargılanan sanık Erdoğan'ın sözlerini anımsattı: Saygı duymuyorum 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:42 "Türk Fizikçi Furkan Öztürk, Harvard'dan Prestijli Ödül Aldı"
  2. 13:40 Yağışlı Hava Etkili: MGM'nin Hava Durumu Tahmini
  3. 13:39 "Çukurova'da Muhtar Adayı Yolda Darp Edildi, Şüpheliler Serbest Bırakıldı"
  4. 13:36 "Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu"
  5. 13:34 İslam Memiş: İran-İsrail Gerginliği Piyasalara Yansıyor
  6. 13:31 Tüketiciyi Koruma Adına Sert Müdahale: Reklam Kurulu Yanıltıcı Reklamlara Büyük Cezalar Kesti!
  7. 13:27 Fed Raporu: Enflasyon ve Jeopolitik Riskler Ekonomiyi Etkileyebilir
  8. 13:23 Enflasyon Tahminleri ve Dolar Kuru: Piyasada Belirsizlik Devam Ediyor
  9. 13:21 Ankara'da şiddetli fırtına hakim
  10. 13:17 Erdal Beşikçioğlu: "Enver Bey bize belediyeyi borçsuz bir şekilde teslim etti"
  11. 13:14 Altın Piyasasında Durağan Seyir: Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Sabit, Ons Fiyatı İstikrarlı
  12. 13:14 Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
  13. 13:10 Beşiktaş'ta ayrılık rüzgarı: O isimle yollar ayrıldı!
  14. 13:08 Batman Merkezli 'Mahzen-30' Operasyonu: 'Odacılar' Organize Suç Örgütü Çökertildi!
  15. 13:06 Şimşek'in ekonomik açıklamaları gündemde! Avrupa'dan getirilen ilaçlara vergi artışı
  16. 13:01 İsrail'in Refah'a düzenlediği saldırıda ölü ve yaralılar var
  17. 12:58 Hamas ve İslami Cihad, İsrail Saldırılarını Kınayarak Filistin Halkını Direnişe Çağırıyor
  18. 12:54 Hızlı ve Pratik: Pirinçle Avokado Olgunlaştırma Yöntemi!
  19. 12:49 Siber Tehlike: Yapay Zeka İle Birlikte Kötü Amaçlı Yazılımların Yüzde 600'den Fazla Artışı
  20. 12:45 Yavaş: 'Lüks Belediye Binaları İsraf, Halkın Parasını Harcamak Doğru Değil'
Gündem Haberleri