Öz yeğene istismarda baba ve amcanın savunması isyan ettirdi

Öz yeğene istismarda baba ve amcanın savunması isyan ettirdi

Öz yeğene istismarda baba ve amcanın savunma... Karar duruşmasına katılan kızın babası, "Sanık benim ağabeyimdir, suçlu olduğunu biliyorum ancak şikayetçi değilim" derken, tacizci amca ise "Beni düşünen yok" dedi.2001 doğumlu öz yeğeni D.C.’ye 2015 yılında cinsel istismarda...

Karar duruşmasına katılan kızın babası, "Sanık benim ağabeyimdir, suçlu olduğunu biliyorum ancak şikayetçi değilim" derken, tacizci amca ise "Beni düşünen yok" dedi.

2001 doğumlu öz yeğeni D.C.’ye 2015 yılında cinsel istismarda bulunduğu gerekçesi ile amca T.C. hakkında 2016 yılında Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. T.C. hakkında, "Çocuğun cinsel istismarı", "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Tehdit" suçlaması ile açılan davanın iddianamesine göre mağdure D.C., amcasının tehditleri nedeni ile cinsel istismar olayını ailesinden kimseye anlatmadı. İddianamede, D.C.’nin kavga ettiği kız arkadaşı E.Ş.’nin olayı D.C.’nin ailesine anlattığı, ancak D.C.’nin anne ve babasının amca T.C.’nin kızlarına cinsel yönden zarar verebileceklerine inanmadıkları için şikayetçi olmadıkları, mağdur D.C.’nin 29 Eylül 2016 tarihinde doğrudan polise şikayeti amca T.C. hakkında soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

YEREL MAHKEMEDE BERAAT ETTİ
T.C. yargılama aşamasında suçlamaları kabul etmedi. Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi, 8 Mayıs 2017 tarihli karar duruşmasında delil yetersizliğinden T.C.’nin beraatine karar verdi.

AİLE VE BAKANLIK BERAAT KARARINA İTİRAZ ETTİ
Mağdur D.C. ve katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı beraat kararını istinafa taşıdı. Kararın geldiği İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi, yaptığı duruşmada Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin sanık hakkında verdiği beraat kararını kaldırdı.

20. Ceza Dairesi’nde görülen karar duruşmasına mağdur D.C.’nin ailesi ve sanık ile tarafların avukatları katıldı. Sanık T.C.’den şikayetçi olduğunu söyleyen D.C.’nin annesi H.C., kızının sanığın yaptıkları yüzünden intihara kalkıştığını söyledi. D.C.’nin babası E.C. de kızının kardeşi olan sanık hakkında söylediklerine inandığını belirterek, "Sanık benim ağabeyimdir. Suçlu olduğunu biliyorum. Annesine, kardeşlerine, bütün sülalesine zarar verdi. Bütün aile bize karşı cephe aldı, şikayette vazgeçmemizi istiyorlardı. Şu an aileden kimseyle konuşmuyoruz. Ama çocuğumun doğru söylediğini de biliyorum. Ancak şikayetçi değilim" dedi.

Esas hakkındaki mütalaasını sunan savcı, Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin sanık hakkında verdiği beraat kararının kaldırılarak sanığın, "Çocuğun cinsel istismarı" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme sanık T.C.’ye son sözünü sordu. Sanık, "İşten çıkarıldım, maddi ve manevi yönden çöktüm. İnsan içine çıkamaz hale geldim. Beni düşünen yok. Beraatimi istiyorum" dedi.

17 YIL 6 AY CEZA ALDI
Kararını açıklayan 20. Ceza Dairesi, Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin sanık hakkında verdiği kararı baraat kararını kaldırarak, sanığı, "Çocuğun basit cinsel istismarı" suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırdı.T.C.’ye, "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan da 5 yıl ceza veren mahkeme, "Tehdit" suçu yönünden ise sanığın beraatine karar verdi. 

"Öz yeğene istismarda baba ve amcanın savunması isyan ettirdi" haberi, 20 Ocak 2018 tarihinde yazılmıştır. 20 Ocak 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Öz yeğene istismarda baba ve amcanın savunması isyan ettirdi haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Öz yeğene istismarda baba ve amcanın savunması isyan ettirdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  2. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  3. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  4. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  5. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  6. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  7. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  8. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  9. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  10. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  11. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  12. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  13. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  14. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  15. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  16. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  17. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  18. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  19. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  20. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
Gündem Haberleri