Özakça: Bunun bir bedeli var bu ülkede ve biz ödemeye devam edeceğiz

Özakça: Bunun bir bedeli var bu ülkede ve biz ödemeye devam edeceğiz

Özakça: Bunun bir bedeli var bu ülkede ve bi... İşlerine iade talebiyle 226 gündür açlık grevinde olan tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın üçüncü duruşmasında mahkeme Semih Özakça'nın elektronik kelepçe şartıyla tahliye edilmesine, Nuriye Gülmen'in...

İşlerine iade talebiyle 226 gündür açlık grevinde olan tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın üçüncü duruşmasında mahkeme Semih Özakça'nın elektronik kelepçe şartıyla tahliye edilmesine, Nuriye Gülmen'in ise tutukluluğunun devamına karar verdi. 

Semih-Esra Özakça?'nın Twitter hesabından açlık grevinde olan ve bugün tahliye edilen eğitimci için açıklama yapıldı. Açıklamada "Semih ambulansla hapishaneden çıktı peşinde 3 polis aracı var!" ifadeleri kullanıldı.  Öte yandan aynı hesaptan Semih Özakça ve eşi Esra Özakça'nın fotoğrafları da paylaşıldı.

SONUNDA KAZANACAĞIZ
151 gün sonra cezaevinden çıkan Semih Özakça ilk kez Cumhuriyet’e konuştu. Özakça, “Nuriye-Semih demenin, işimi geri istiyorum demenin bir bedeli var ülkemizde. Bu bedeli biz eksiksiz ödeyeceğiz ama sonunda mutlaka kazanacağız'' dedi.

Tahliye kararından saatler sonra Sincan Cezaevi’nden ambulansla çıkartılan Özakça, sivil polisler eşliğinde evine geldi. Özakça, “Bizim direnişimiz işimize geri dönme talepliydi ve hale bu talebimiz sürüyor. Bizler emekçiyiz, eğitimciyiz. İşten atılan binleriz. Biz sadece kendimiz için direnmedik. ''İşimize döndüğümüzde açlık grevimizi bitiririz ama emekçilerin direnişi devam edecektir’ dedik. Ancak gündem olduktan sonra, halkta bir karşılığı olduğu için tutuklandık. Bu tabii ki iktidarın politikalarını rahatsız eden bir direniş olduğu için tutuklandık. İktidar bizim üzerimize çok büyük oyunlar oynamaya çalıştı ve hala aynı şekilde devam ediyor'' dedi.

seyma1_gece.jpg

ZORLA MÜDAHALE TEHDİDİ
Hapishanede birçok kötü uygulama ile karşılaştık. Baskı ve işkence ile karşılaştık ve tehditlerle karşılaştık. Burada en son tehdit olarak da zorla müdahale tehdidiydi. Hastaneye kaldırıldık zorla müdahale için. Zorla müdahalenin ölüm olduğunu biliyoruz. İnsanların zorla müdahalelerde nasıl yaşıyan ölü haline geldiğini, kendi bilincini kaybettiğini, çocuklaştığını, yürüyemediğini, sakat kaldığını biliyoruz. Biz yaşayan ölü olmak istemedik. Ölmek de istemedik. Tam tersine yaşamak için, işimizle hakkımızla, emeğimizle yaşamak için direnişi seçtik. Direnmeye de devam edeceğiz. Bizim tek çıkar yolumuz bu kaldı. Kazanacağımıza inanıyorum.

'TAHLİYEME SEVİNEMEDİM'
Yol arkadaşı Gülmen’in tahliye edilmemesine tepki gösteren Özakça, “Şu anda Nuriye Gülmen hala tutuklu ve hastanede zorla müdahale saldırısı ile karşı karşıya. Onun tahliye edilmemesi beni açıkça öfkelendirdi kendi tahliyeme sevinemedim'' dedi. İşlerini geri alana kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirten Özakça, “Bizim temel hedefimiz işimize dönmek olduğu için ''içerde veya dışarda direnişimiz devam edecek’ demiştik. Nuriye-Semih demenin, işimi geri istiyorum demenin bir bedeli var ülkemizde. Bu bedeli ödeyeceksek, eksiksiz ödememiz lazım. Bu bedeli eksiksiz ödeyeceğiz ama sonunda mutlaka biz kazanacağız'' dedi.

YÜREKLERE BİR AĞIRLIK ÇÖKTÜ
Özakça’nın tutuklanmasının ardından kendisi de açlık grevine başlayan eşi Esra Özakça, cezaevi önünde tahliye edilen eşini beklerken Cumhuriyet’e konuştu. Özakça, “Bu dava başından beri olmaması gereken bir davaydı. Nuriye ve Semih tutuklanmamalıydı bile. Bu kadar işkence gördüler. Yaşanan şeyler o kadar derin ve o kadar acı verici ki.. Hele Nuriye’nin Numune’den sonra yaşadıkları gerçekten hepimizin yüreklerine bir ağırlık çöktürdü. Vicdanında bir ağırlık'' dedi. Özakça’nın dedesi Ali Rıza Özakça da “Bizim torundan bir örgüt çıkmaz. Biz onu terbiyeli, ahlaklı yetiştirdik. Dürüst olduğu için bunlar başına geldi'' dedi. Veli Saçılık da Özakça’yı ilk gördüğü an “Nasıl dışarıda iyi direnebildik mi'' diye sordu.

"Özakça: Bunun bir bedeli var bu ülkede ve biz ödemeye devam edeceğiz" haberi, 21 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 21 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Özakça: Bunun bir bedeli var bu ülkede ve biz ödemeye devam edeceğiz haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özakça: Bunun bir bedeli var bu ülkede ve biz ödemeye devam edeceğiz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:42 Akaryakıta Çifte Zam Geliyor:19 Mart Akaryakıt fiyatları!
  2. 11:39 MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın: Ya erken seçim ya da anayasa değişikliği
  3. 11:36 Gençlik Sırları: Doğal Yağlarla Ciltte Botoks Etkisi!
  4. 11:32 Kanye West’in konserinde ortalık karıştı: Trans birey önüne geçen herkesi yumrukladı
  5. 11:28 Kredi Kartı ve Nakit Avans Faizleri Yükseldi: Yeni Dönem Başlıyor
  6. 11:24 Savcı Özlem'in ölümünde yeni gelişme: Astsubayın cezası onandı
  7. 11:23 SGK’nın Geri Ödeme Listesine 47 İlaç Eklendi!
  8. 11:20 Halkın Kurtuluş Partisi Erdoğan ve bakanlar hakkında suç duyurusunda bulundu
  9. 11:17 Fenerbahçe ligden çekilirse ne olur?
  10. 11:16 Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere beslenmeyi çok gördü
  11. 11:10 İsrail Saldırısında Hamas’ın Üst Düzey Lideri Hayatını Kaybetti
  12. 11:04 Ocak 2024’te Türkiye’nin Net UYP’si Eksi 300 Milyar Dolara Düştü
  13. 11:01 Tarihe ışık tutacak keşif! Sahra Çölü'nün altında gizlenen dünya!
  14. 11:01 Şok gelişme! Ünlü banka Türkiye'den çekiliyor!
  15. 11:01 Altın fiyatları yükselişte! Gram altın ve çeyrek altın ne kadar oldu?
  16. 10:59 Gizli İttifak: SpaceX, ABD İstihbaratıyla Casus Uydular İçin Hamle Yapıyor
  17. 10:55 Sağlık ve Güzellikte Zeytin Yaprağının Sırrı
  18. 10:52 Nevşin Mengü'den "Kızılcık Şerbeti" yorumu: Kadınlar, İslamcı erkeklerin önüne atıyor kendini
  19. 10:49 Et fiyatlarıyla ilgili tarih verildi: 2-3 yıl daha cep yakacak
  20. 10:49 Deprem mi oldu, nerede deprem oldu?
Gündem Haberleri