Özakça ve Gülmen’e moral vermek yasak!

Özakça ve Gülmen’e moral vermek yasak!

Özakça ve Gülmen’e moral vermek yasak! Zorla görüldükleri hastanede açlık grevine devam eden Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, tecrit altında dayanışmaya devam ediyor. İki eğitimci, aralarındaki boş odaya karşın pencereler arasında yüksek sesle yaşam umudunu yükseltmeye...

Zorla görüldükleri hastanede açlık grevine devam eden Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, tecrit altında dayanışmaya devam ediyor. İki eğitimci, aralarındaki boş odaya karşın pencereler arasında yüksek sesle yaşam umudunu yükseltmeye çalışıyor.

Cumhuriyet'ten Şeyma Paşayiğit'in haberine göre,  Tam 281 gündür süren “İşimi geri istiyorum'' eylemini açlık grevine dönüştüren Gülmen ile Özakça, açlık grevinde 161. günü geride bıraktı. Acil talepli başvuruyu reddeden AİHM’in isteğiyle götürüldükleri Numune Hastanesi’nin raporunda; “Mevcut bulgulara göre hayati tehlike arz eder. Hayatını yalnız başına idame ettiremez'' ifadeleri yer almasına rağmen Gülmen ile Özakça, Sincan Cezaevi Kampus Hastenesi’nde günlerce tecritte kaldı. Önceki gün kabul edilen refakatçi talebiyle Özakça’nın annesi Sultan Özakça ile Gülmen’in kardeşi Beyza Özakça refakatçi olarak hastaneye girebildi. Aynı gün eşi ile cezaevi görüşünde bir araya gelen Esra Özakça, direnişçilerin son durumu hakkında Cumhuriyet’e bilgi verdi. Semih Özakça’nın giydiği kıyafetlerin belinden düştüğünü aktaran Esra Özakça, “Çok değişim var, çok zayıf. Yanakları çökmüş'' dedi.

PENCEREDEN DAYANIŞMA
Özakça’nın anlattıklarına göre; boşaltılan hastane koridorunda arada bir boş oda olmak üzere tecrit altında tutulan Gülmen ile Özakça, pencereden yüksek sesle konuşarak birbirleriyle dayanışmaya devam etti. Aradaki boş odadan kamera aracılığıyla gizli çekim yapan iki gardiyanı gören Özakça, bağırarak konuşmaya çalışan Nuriye ve Semih’i herkesin rahatlıkla duyabileceğini, gizli çekimin suç olduğunu belirterek suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

85 GÜNDÜR MAKİNE BOZUK
Gülmen ile Özakça’nın yakınları, direnişçilerin son durumunu merak edenler için cezaevi yönetiminden fotoğraf çekilmesini talep ediyor. Gardiyanların çekim yaptığı cezaevinin yönetimi, 85 gündür “Makine bozuk'' yanıtı ile yakınların isteğini reddediyor.

''GÜNEŞLİ GÜNLER’E SORUŞTURMA
Açlık grevinin 132. gününde telefon aracılığıyla “Adaleti, onuru, ekmeği beraber savunacağız. Güzel günler, güneşli günler bizi bekliyor'' mesajı veren Özakça’ya “İnsanlara moral olma'' gerekçesiyle soruşturma açıldı. Esra Özakça, eşiyle görüşmesinin 17. saniyesinde telefonu kestiklerini anımsatarak “İzole etmeye çalışıyorlar'' yorumu yaptı. Esra Özakça eşinin kitap sıkıntısı çektiğini de belirterek “Elinde olmayan kitaplar elindeymiş gibi davranıyorlar. Benim verdiğim kitapların üstünden bir hafta geçti hâlâ eline ulaşmamış'' diye konuştu.

DOKTORLAR MUAYENE EDEMEDİ
AİHM’in isteği doğrultusunda Gülmen ile Özakça’nın doktorları, önceki gün Sincan Cezaevi Kampus Hastanesi’ne gitti ancak başsavcılıktan gelen “Muayene etmeden cezaevi hekim heyetinin muayenesine eşlik etme ve açlık grevini bırakmaları için ikna etme'' yazısı ile karşılaştı. Doktorlar, hekim ilkelerine bağlı kalacaklarını belirterek başsavcılığın “ikna edin'' isteğini reddetti. Muayane etmelerine izin verilmeyen Doktor Aysel Ülker ile Onur Karahancı, iki direnişçiyle görüşmelerindeki izlenimlerini basın toplantısı ile aktardı. Havalandırmasız yerde kalan Gülmen ile Özakça’nın pencereyi açtıklarında yemek kokularına maruz kaldığını belirten Ülker, “Küçücük bir oda, klima yok. Pencereyi kapattıklarında da sıcaktan duramıyorlar'' dedi. Direnişçilerin sürekli maruz kaldıkları zorla müdahale baskısından dolayı çok gergin olduklarını söyleyen Ülker, “Hastane önüne iki askeri araba geliyor. Semih, ''İki ayrı ayrı konulacak’ dendiğini duyuyor. Zorla müdahale edecekler diye hazırlanıp, sabaha kadar uyumuyor. Bu korkunç bir şey'' diye konuştu. Ülker, hükümet kanadından gelen “Terörist'' nitelemeleri için Gülmen ile Özakça’nın “Biz tecrit altındayız. Kendimizi savunamıyoruz'' dediklerini de aktardı.

"Özakça ve Gülmen’e moral vermek yasak!" haberi, 17 Ağustos 2017 tarihinde yazılmıştır. 17 Ağustos 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Özakça ve Gülmen’e moral vermek yasak! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özakça ve Gülmen’e moral vermek yasak! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:03 CHP'li Hüseyin Avni Sipahi'nin oğlu AK Parti'den aday oldu, yurtdışı çıkış yasağı kalktı
  2. 08:52 Ankaralılar dikkat: Bugün bazı yollar trafiğe kapalı
  3. 08:48 MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat yanıtladı: İmamoğlu - Kurum yarışında kim önde
  4. 08:41 Elektrikli Peugeot 208 Türkiye'de satışta: İşte fiyat listesi
  5. 08:37 Cem Yılmaz eski eşi Ahu Yağtu'ya ödediği nafakayı tiye aldı
  6. 08:35 Emel Müftüoğlu, Sezen Aksu'nun son halini paylaştı: Hastane künyesi dikkat çekti
  7. 08:26 Gökhan Zan: Boyun eğmeyeceğim çekilmiyorum
  8. 08:22 MHP’de 43 ismin üstü çizildi
  9. 08:20 Erkan Baş: Gökhan Zan, arkadaşlarımıza ‘Kendi geleceğimi düşünmem gerekir’ demiş
  10. 08:14 Aziz Yıldırım: Devlet 2015’te yaşanan kurşunlanma olayını çözmezse bu olaylar yaşanır
  11. 08:10 İsmail Saymaz: Gökhan, ‘Zan’ altında
  12. 08:07 Trabzon’da oynanan maç sonrasında çıkan çatışmacı ortam üzerinde düşünürken aklıma gelenler
  13. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sarı ve turuncu kodlu kar yağışı uyarısı
  14. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  15. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  16. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  17. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  18. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  19. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  20. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
Gündem Haberleri