Özel’den Soylu’ya ''matruşka’lı yanıt

Özel’den Soylu’ya ''matruşka’lı yanıt

Özel’den Soylu’ya ''matruşka’lı yanıt TBMM Genel Kurulu’nda, İçişleri Bakanlığı’nın bütçesi Bakan Süleyman Soylu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik ''sen bittin’ sözleri nedeniyle sert tartışmalara sahne oldu. CHP Grup Başkanvekili...

TBMM Genel Kurulu’nda, İçişleri Bakanlığı’nın bütçesi Bakan Süleyman Soylu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik ''sen bittin’ sözleri nedeniyle sert tartışmalara sahne oldu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Soylu hakkında verdikleri gensoru önergesinin bütçeden önce görüşülmesini talep ettiklerini, ancak kabul edilmediğini söyledi. CHP’nin Man Adası belgelerini açıklamasının ardından Soylu’dan tehditler geldiğini belirten Özel, “Emrinde emniyet, jandarma, istihbarat olan bir kişi bir genel başkana ''sen bittin’ derse bir mafya bozuntusunun tehdidinden çok daha ciddi bir durumdur. Bununla da kalmadı, şantaj da yaptı. Daha turbun büyüğü heybede dedi. Hukuk devletinde heybe, turp olmaz. Eğer bir turp varsa derhal çıkarılır ve gereği yapılır'' dedi. Bir bakanın muhalefet liderine çıldırmışçasına muhalefet etmesinin iki nedeni olabileceğini vurgulayan Özel, birincisinin partisinin kendisine verdiği görevi yapması olduğunu söyledi. İkincisinin ise parti içinde sorunları olabileceğini kaydeden Özel, Soylu’nun Erdoğan sonrası AKP’ye genel başkan projesi olduğu iddiasını gündeme getirdi. Bunun 2009’ların projesi olduğunu kaydeden Özel, FETÖ’cü Vedat Demir’in ''ağabey’ olarak Soylu’nun yanına verildiğini, Demokrat Parti’de GİK üyesi yapıldığını söyledi. Soylu’nun Demokrat Parti’den ihraç edildikten sonra soluğu Abant toplantılarında aldığını, 2010 referandumundan önce de 50 ili gezerek ''evet’ kampanyası yürüttüğüne dikkat çekti. Bu sırada Soylu, “Yalan söylüyorsun'' diyerek yerinden bağırdı

AKP’YE BAŞKAN MI?

Referandumun ardından Soylu’nun AKP’ye geçtiğini anımsatan Özel, Vedat Demir’in 15 Temmuz’dan sonra tutuklandığını, Soylu’nun bakanlığa getirilmesinden sonra tahliye edildiğine dikkat çekti. Demir’in tahliye edilmesinin yandaş basında eleştiri yağmuruna tutulduğunu anımsatan Özel, “FETÖ bir hastalıktı, biz erken teşhis ettik. Siz mücadeleye 15 Temmuz’dan sonra başladınız. Viritük hastalıklar gelirler geriler, yaşam ortamığını kaybettiğinde kristalize olur, on yıllar durur. Yeniden ortam bulduğunde ortaya çıkar. Bir virüs olarak bünyede Erdoğan sonrası AKP Genel Başkanı olarak çıkmasın?'' dedi.

CHP'Lİ TEZCAN: 3. SINIF MAFYA BABASI DİLİ

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İçişleri Bakanı Soylu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik ''sen bittin’ ifadesini anımsatarak “Ergen çocuk gibi nerede bir siyasi polemik var hemen atlıyor. 3. sınıf mafya babalarının kullandığı bir dil değil mi bu? Sıradan bir bakanlıktan bahsetmiyoruz. Emrinde 49.5 milyar bütçe ve 500 binden fazla silahlı güç olan birinin makamı arkasına alarak sağa sola tehdit edebileceği bir koltuk değil orası. Ne söylerseniz söyleyin korkmayacağız'' dedi. Devletin tepesinde kriminal siyaset inşa edilmeye çalışıldığını vurgulayan Tezcan, bunun mafyatik iktidar arayışı olduğunu söyledi. Soylu’nun Demokrat Parti genel başkanlığı sırasında Erdoğan ve AKP’yle ilgili “Paçalarından yolsuzluk akıyor. Türkiye’de ihale ve yandaş belediyecilik yapılmaktadır'' sözlerini anımsatan Tezcan, Soylu’ya “Şimdi bu anlayışın taşeronluğuna mı soyundun'' diye sordu. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, ise Soylu’nun Demokrat Parti’deyken Fethullah Gülen ve Zekeriya Öz’ü öven, Erdoğan’a hakaret eden açıklamalarını anımsattı. AKP sıralarından “sana ne'' diye laf atılması üzerine Özkoç, “Elbette bana ne, ama siz Erdoğan’a bu kadar ağır sözler söyleyen, sizin davanızın içinde olmayan kişiyi nasıl oldu da içinize sindirdiniz'' dedi.

"Özel’den Soylu’ya ''matruşka’lı yanıt" haberi, 17 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 17 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Özel’den Soylu’ya ''matruşka’lı yanıt haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özel’den Soylu’ya ''matruşka’lı yanıt 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:38 Rusya açıkladı: Kıtalararası balistik füze denememiz başarılı oldu
  2. 00:35 Gazze saldırıları İsrail'in borcunu 2023'te iki katından fazlaya çıkardı: Maliyeti fazla oldu
  3. 00:32 Beypazarı'ından 'bor' iddialarına açıklama geldi: Mevzuat farklılığından kaynaklı
  4. 00:26 Fed açıkladı: Enflasyon en büyük finansal risk olarak görülüyor
  5. 00:13 Elektrikli otomobiller baş ağrısı mı yapıyor? İşin sır fren sistemiyle açıklandı
  6. 00:11 Türkiye milyarlarca dolarlık dev yatırımı daha kaçırdı!
  7. 00:09 Audi'lerin bagajlarındaki rakamlar ne anlama geliyor? İşte güç tablosunun sırrı!
  8. 00:06 Ucuza lüks otomobil arayanlara iyi haber geldi! Yeni Citroen C3 Aircross size göre olabilir
  9. 00:02 Çok popüler bir Türk helva markasının ürünlerinin toplatılması kararı alındı!
  10. 00:00 Sadettin Saran açıkladı: Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  11. 23:50 Dünyanın en iyi havalimanları açıklandı: Türkiye de listede
  12. 23:46 AKP’li Nihat Zeybekçi İsrail’le ticareti savundu: ''Katliam başka ticaret başka''
  13. 23:43 Türkiye boykota gidiyor! Ünlü adlar da destek verdiğini açıkladı
  14. 23:41 Altın sahiplerini korkutan uyarı geldi: "Bu fırsat kaçmaz, hazırlanın"
  15. 23:32 Trump'ın yargılandığı bina önünde kendini ateşe verdi
  16. 23:29 BM açıkladı: Sudan'da insan eliyle oluşturulan kriz çok büyük boyutta
  17. 23:08 Dünya Bankası, Türkiye'ye milyonlarca dolarlık bir borç verme kararı aldı!
  18. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  19. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  20. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
Politika Haberleri