Özelleştirmenin sonu: Ambulanstan geçiş ücreti istediler

Özelleştirmenin sonu: Ambulanstan geçiş ücreti istediler

Özelleştirmenin sonu: Ambulanstan geçiş ücre... Tinsa İnşaat ve Sanayi Limited Şirketi tarafından 25 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle 13 milyon dolar harcanarak yapılan Göcek Tüneli, 2006 yılında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. 13...

Tinsa İnşaat ve Sanayi Limited Şirketi tarafından 25 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle 13 milyon dolar harcanarak yapılan Göcek Tüneli, 2006 yılında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. 13 hükümet ve 8 başbakan eskiten, 17 yılda tamamlanabilen, Muğla ile Antalya'yı birbirine bağlayan, 12 metre genişliğinde ve 7.40 metre yüksekliğindeki 950 metrelik tünel, kamuoyunda sık sık Türkiye'nin tek paralı tüneli olma özelliğiyle gündeme geldi.

Cumhuriyet'in haberine göre, 9 yıldan bu yana özel sektör tarafından işletilen gidiş-geliş olarak kullanılan tünelde, trafiğin daha da rahatlaması için yanına çevreyoluyla birlikte ikizinin yapılması amacıyla 9 Temmuz 2013'te düğmeye basıldı. Bu projenin yapımını ise Karayolları 13'üncü Bölge Müdürlüğü üstlendi. 868 metre tüp uzunluğuna sahip, toplamda 964 metre uzunluğundaki bu tünel de tamamlandı, ancak hala hizmete girmedi.

SAĞLIK ÇALIŞANI O ANLARI GÖRÜNTÜLEDİ

Her seçim döneminde tünelin ücretsiz olacağı yolundaki vaatlere rağmen halkın beklentisi karşılık bulmadı. Geçen perşembe günü de Göcek Tüneli'nden geçmek isteyen hasta nakil ambulansından diğer araçlar gibi ücret talep edilmesi tepki çekti.

Fethiye'den Göcek yönüne giden sağlık çalışanlarının bulunduğu aracı durduran ve 7 lira geçiş ücreti isteyen görevliler, ambulansların da ücretli geçiş yapacağını söyledi, ücretsiz geçişe izin vermedi. Araçta bulunan sağlık personelin cep telefonuyla kaydettiği görüntülerde, bütün ikna çalışmalarına rağmen görevlilerin ambulansı geri çevirdiği görüldü. Sağlık görevlilerine ücretsiz, daha uzun ve dar olan dağ yolunun alternatif olarak gösterilmesi de görüntülerde yer aldı. Sağlık görevlilerine yol verilmemesinin yer aldığı görüntüler sosyal medyadan yayınlanınca bu uygulama eleştiri topladı.

Konuyla ilgili olarak konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, "İşletme özel bir şirket. Konuyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğüyle görüştüm. Şirketle de görüşeceğim. Benim vatandaşımın sağlık hizmetini kimse durduramaz. Özel sektör de durduramaz. Çözeceğiz. Gerekli çalışmaları da yapıyorum. En kısa sürede bu konuyu çözeceğimize inanıyorum" dedi.

Göcek Tüneli'ne geçiş ücretleri ise şöyle: Birinci sınıf araçlar (otomobil) için 5 lira, ikinci sınıf araçlar için (kamyonet) 7 lira, üçüncü sınıf araçlar (dingilli kamyon) için 10 lira, dördüncü sınıf araçlar (TIR) için 15 lira.

"Özelleştirmenin sonu: Ambulanstan geçiş ücreti istediler" haberi, 03 Haziran 2017 tarihinde yazılmıştır. 03 Haziran 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Özelleştirmenin sonu: Ambulanstan geçiş ücreti istediler haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özelleştirmenin sonu: Ambulanstan geçiş ücreti istediler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:33 Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı
  2. 10:27 Elif Çakır: Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’ndan “yerel halk” sözlerinin hesabını şimdi soruyor
  3. 10:23 Çimentoya 10 günde yüzde 43 zam geldiğini belirten müteahhitler protestoya hazırlanıyor
  4. 10:18 MESEM gerçeği: 336 öğrenci çıraklık yaptırılırken iş kazası geçirdi
  5. 09:53 Bülent Serttaş'ın son halini görenler şaşkın! Estetik iddiası!
  6. 09:52 M5 Üsküdar-Samandıra metro hattında neler oluyor: Metro İstanbul'dan açıklama
  7. 09:47 AK Parti'den şehir şehir 31 Mart analizi: Detaylı rapor istendi
  8. 09:44 Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik'i Arto bile ayıramadı!
  9. 09:44 Gece yarısı yasağı geliyor: İtalya'da pizza ve dondurmaya karşı savaş açıldı
  10. 09:39 Yasemin Sakallıoğlu'nun doğum günü pastası eleştirildi: Açıklama geldi
  11. 09:35 Horner: Verstappen dominasyonu sonsuza kadar sürmeyecek
  12. 09:28 Ali Yerlikaya paylaştı: 16 ilde operasyon: 63 gözaltı
  13. 09:24 Yusuf Yazıcı'nın evine yine hırsız girdi
  14. 09:20 Arzu Çerkezoğlu: Özel sektörde çalışan her 100 işçinin 95’i sendikal haklarını kullanamıyor
  15. 09:09 CHP’li Oya Tekin’den Erdoğan’ın başdanışmanı Oktay Saral’a montajlı fotoğraf yanıtı
  16. 09:05 İzmir'de dehşet: Hastaneyi pompalı tüfekle bastı, 'Katliam yapacağım' dedi
  17. 08:55 Belediye kasası TÜGVA’ya açılmış: Vakıflara rant sağlanmış
  18. 08:51 Timur Soykan: Beşikten mezara vahşet
  19. 08:46 Renault iddialı: Yeni modeller satışları artıracak
  20. 08:41 Hülya Avşar'dan yıllar sonra Kaya Çilingiroğlu itirafı
Sağlık Haberleri