Özgür Özel: "Ben erken seçimi en çok isteyecek kişiyim"

Özgür Özel:

Özgür Özel: "Ben erken seçimi en çok isteyec... CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonunda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Özel, erken seçim ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken "Ben erken seçimi en çok isteyecek kişiyim" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonunda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Özel, CHP'nin 2024 Yerel Seçimleri'ndeki başarısının ardından gündeme gelen erken seçim tartışmalarına ilişkin, erken seçim çağrısının olmadığını belirtti ve hatalar yapılması durumunda milletin talebi olmadan erken seçimi istemeyeceğini vurguladı.

Özel, "Ben ana muhalefet lideri olarak seçimde verdiğimi söze bağlıyım ve bir erken seçim çağrım yok. Ama yarın hala hatalar yapılır ve millet erken seçim talep ederse ben erken seçimi en çok isteyecek kişiyim çünkü bir an önce iktidar olmak istiyoruz fakat millet istemeden ben istemeyeceğim" dedi.

"CUMHURİYET HALK PARTİSİ DEĞİŞEREK GÜÇLENDİ"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacakları yüz yüze görüşme ve yeni anayasa tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, Erdoğan'ın değişimden bahsetmesini olumlu bir gelişme olarak nitelendirerek, bu durumun CHP'nin siyaset diline egemen olduğunu ve partinin değişerek güçlendiğini gösterdiğini belirtti. Özel, önümüzdeki hafta Erdoğan ile görüşmeyi planladıklarını ve anayasayla ilgili taleplerini ileteceklerini ifade etti.

Özgür Özel, "Cumhurbaşkanı’nın bugün değişimden bahsediyor olması ve Sayın Erdoğan’ın da artık değişimci olması Cumhuriyet Halk Partisi’nin siyasetin diline egemen olduğunu gösteriyor ki bu güzel bir şey. Cumhuriyet Halk Partisi değişerek güçlendi. Bu tutumlarını değiştiremezlerse zayıflamaya devam edecekler. Sayın Cumhurbaşkanı’yla önümüzdeki hafta görüşmeyi planlıyoruz. Kendilerinden randevu talep edeceğiz. Anayasayla ilgili birtakım talepler ilettiğini söyledi. Tabii ki Türkiye Büyük Millet Meclisi müzakere zeminidir ve her zaman liderler birbiriyle konuşur. Sayın Meclis Başkanı’nın bir ziyaret yapacağını söyledi. Geçen sefer değiştirilen anayasaya niye uymuyorsunuz? Bir anayasa uymamak için değiştirilir mi? Eğer anayasayı değiştirecekseniz önce uyduğunuzu görmemiz lazım. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uymamak, Anayasa Mahkemesi kararlarına uymamak… Anayasa ayaklar altında. O yüzden elbet ikimiz de gündemlerimizi konuşacağız. Elbette görüşmeler olur liderler arasında fakat bir şey uymamak için değiştirilmez. Bir şey değişiklik yapmak istiyorsanız önce bir mevcuduna uyun da onu görelim" ifadelerini kullandı.

Erken seçim ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özgür Özel, "Ben erken seçimi en çok isteyecek kişiyim. Çünkü bir an önce iktidar olmak istiyoruz fakat millet istemeden ben istemeyeceğim" dedi.

"Özgür Özel: "Ben erken seçimi en çok isteyecek kişiyim"" haberi, 24 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 24 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Özgür Özel: "Ben erken seçimi en çok isteyecek kişiyim" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özgür Özel: "Ben erken seçimi en çok isteyecek kişiyim" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:27 Kredi kartını temassız ödeme limitleri değiştirildi
  2. 21:24 TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
  3. 21:22 CIA Başkanı William Burns Kahire'de, İsrail-Hamas müzakerelerini değerlendiriyor
  4. 21:18 Hamas: "Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
  5. 21:17 Carla Bruni'nin Yolsuzluk Davası: Sarkozy'yi Kurtarma Operasyonu
  6. 21:13 Apple’ın gelirleri azaldı: iPhone satışları yüzde 10 düştü!
  7. 21:12 Suudi Arabistan, kaçak hacılarla mücadele için yeni talimatlarını duyurdu
  8. 21:11 Spam e-postalar toplam trafiğin yarısına yakın!
  9. 21:11 Almanya'yı Vuran Şiddetli Hava: Yağışlar ve Fırtınalar Felaketi Getirdi
  10. 21:09 Ev yapımı kaşarlı poğaça tarifi
  11. 21:09 Erdoğan: "Tek bir gayemiz vardır, o da Netanyahu yönetimini ateşkese zorlamaktır"
  12. 21:08 Biden'ın Göç Politikası Açıklaması: Japonya ve Hindistan'a Yönelik Eleştiri
  13. 21:05 Google Fotoğraflar’dan efsane özellik: İstediğiniz yüzleri engelleyebilirsiniz!
  14. 21:05 RTÜK'ten TELE1 ve NOW TV'ye Yeni Ceza
  15. 21:03 İşte Sadakatin Kitabını Yazan 4 Burç!
  16. 21:03 Beyaz Saray: "İsrail davasındaki farklı tutumumuz, Türkiye ile ilişkilerimizi zedelemez"
  17. 21:01 Kişilik testi: Hangi nehir öfkenizle nasıl baş ettiğinizi ortaya çıkaracak
  18. 21:00 UNICEF: "Refah'taki 600 bin çocuk hasta, yaralı ya da aç"
  19. 20:59 Ebeveynlere "mahremiyet" uyarısı: Çocuklarınızı sosyal medyada malzeme etmeyin!
  20. 20:59 Zeytin Fiyatlarındaki Yüzde 200'e Varan Zam Esnafı ve Müşterileri İsyan ettirdi
Politika Haberleri