Özgür Özel'den ağır açıklama : Hatay kararı tam kanunsuzluğun daniskasıdır

Özgür Özel'den ağır açıklama : Hatay kararı tam kanunsuzluğun daniskasıdır

Özgür Özel'den ağır açıklama : Hatay kararı ... CHP lideri Özgür Özel, Hatay'daki itirazların reddedilmesinin ardından YSK önünde bir açıklama yaptı. Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun İlçe Belediye Başkanlığı seçimleri için ayrı ayrı tam kanunsuzluk gerekçesiyle YSK'ya başvurduklarını ifade etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, YSK önünde Hatay seçimlerine dair açıklamalarda bulundu. Ayrıca, Antalya'daki teleferik kazasına ilişkin Kepez Belediye Başkanı'nın tutuklanmasını da değerlendirdi. Özel, "Suçu olanlar cezasını çekmelidir, kimseyi korumak gibi bir amacımız yok. Ancak, geçmişte belediye başkanımızın şirketin yöneticisi olduğu dönemde denetim yaptırması, görevden ayrıldıktan sonra üç kez denetim yapılmaması ve ardından tutuklanması siyasi bir karardır" ifadelerini kullandı.

AÇIKLAMALARDA BULUNDU

"YSK'ya Hatay Büyükşehir ve Hatay İskenderun seçimlerine ilişkin tam kanunsuzluk başvurusunu bugün gerçekleştirdik. Bu başvuruyu, Hatay kökenli genel sekreterimiz, seçim ve hukuk işlerinden sorumlu genel başkan yardımcımız, yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcımız ve Hatay'daki tüm itirazları bizzat yerinde takip eden genel başkan yardımcılarımız ile birlikte yaptık.

Bu başvuru, YSK tarihinde yapılmış en kapsamlı tam kanunsuzluk başvurusudur. Herhangi bir tarafsız ve siyasi baskı olmadan, sadece hukuk normlarına göre düşünen vicdan sahibi insanlar, seçimin yeniden yapılması gerektiği sonucuna varacaktır. Bu başvuruda YSK'nın geçmişte benzer durumlarda aldığı kararlar ve deliller mevcuttur.

Eğer 2019 İstanbul seçimleri iptal edildiyse, bizim başvurumuzla Hatay seçimleri de 8 kez iptal edilebilir. İBB seçiminin iptal gerekçelerini okuyun, bu seçimleri 8 kez iptal edebilirsiniz.

İlk olarak, kanuna aykırı olarak emniyet görevlileri ve zabıtaların seçim kurullarında görev aldığı ve sandık kurulu başkanı olarak atandığı, memur üye olarak görevlendirildiği tespit edilmiştir. Bu tam bir kanunsuzluktur.

İkinci olarak, kısıtlılık kararı bulunan 108 seçmen hakkında YSK'ya dilekçe sunduk. Ayrıca, 3.389 ölü seçmenin oy kullandığı tespit edilmiştir ve bunun delilleri YSK'nın adalet terazisine konulmak üzere beklemektedir. Aradaki farktan dolayı CHP aleyhine sayım kararı alındığında çok geçersiz oy olduğunu hatırlayın. Aradaki farkın 15 katı geçersiz oy vardır ve niçin geçersiz olduğu mutlaka yazılmalıdır. Yazılmamıştır. Bu da tam bir kanunsuzluktur.

Reyhanlı ve Kumlu ilçelerinde belediye meclis üyesi adayı olan ve ilçe seçim kurulu üyeliği yapan kişiler, görevlerinden istifa etmeden seçimlere aday oldular, itirazlara karar verdiler, oy kullandılar ve hatta bir tanesi kendi mazbatasını kendi imzaladı. Bu tam bir kanunsuzluğun zirvesidir.

Yurt dışında tespit edilen seçmenlerin oy kullandığını ispatlıyoruz. Yaklaşık 300 seçmenin yurt dışında oy kullandığı, o gün orada olduklarını ispatlıyoruz. Oy kullanmadıklarının ispatı için çizelgelerin incelenmesi gerekmektedir."

"Özgür Özel'den ağır açıklama : Hatay kararı tam kanunsuzluğun daniskasıdır" haberi, 16 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 16 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Özgür Özel'den ağır açıklama : Hatay kararı tam kanunsuzluğun daniskasıdır haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özgür Özel'den ağır açıklama : Hatay kararı tam kanunsuzluğun daniskasıdır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:22 Onuachu'nun Hat-Trick Performansıyla Parlayan Trabzonspor: Gaziantep FK'i 4-2 Yendi
  2. 00:18 Asgari ücret sistemi değişecek mi? Almanya modeli mi gelecek?
  3. 00:15 İstanbul'da DAEŞ Bağlantılı Şüpheliler Yakalandı: Bozdoğan-32 Operasyonu Detayları!
  4. 00:12 Kişilik testi: İlk fark ettiğiniz şey, en temel motivasyonlarınızı belirleyebilir
  5. 00:11 Silva, Chelsea'deki Dört Yılını Tamamladı: 'Bir Kez Mavi, Her Zaman Mavi Kalır'
  6. 00:10 Balıkesir'de gerçekleştirilen 250 milyon dolarlık yatırım, tam kapasiteyle faaliyete geçti!
  7. 00:09 Meteoroloji, yarın İstanbul için kötü haber verdi! İki olumsuz hava koşulu bir arada geliyor
  8. 00:06 İstanbullulara bir müjde daha: Ücretsiz olacak!
  9. 00:04 Ankara Valiliği, vatandaşları uyarmak için bir duyuru yayınladı: Bu akşam itibarıyla başlıyor
  10. 23:54 Yolda Yürürken Canlı Yayında Kaza: Kayseri'den İstanbul'a Yürüyen Neşet Turan Hayatını Kaybetti
  11. 23:50 İkinci el araç alıcıları acele etsin: Fiyatlar yükselecek! Sıfır araçlarla rekabet edecek
  12. 23:49 Tarık Mengüç açıkladı! 'Bir yanlış imza attım zor zamanlar geçirdim'
  13. 23:47 Türkiye, Hollanda Başbakanı Rutte'nin NATO Genel Sekreterliği Adaylığını Destekliyor
  14. 23:45 KFC, Gazze'ye Yönelik Saldırılara Tepki Olarak 108 Şubesini Kapattı!
  15. 23:38 Sergen Yalçın açıklama yaptı: "Ödemelerle ilgili hiçbir sıkıntı yok"
  16. 23:38 Kuruyemiş Sektöründe Büyük Kayıp: 400 Milyon TL Borçla İflas Etti ve 200 Çalışan Mağdur!
  17. 23:32 Emeklilere şimdiden hayırlı olsun! Şimdi o işlem için cebinizi sıkmanıza gerek kalmayacak!
  18. 23:32 Bir tepsi nefis böreği sadece bir bardak su kullanarak hazırlayın! Hem de dışı çıtır çıtır
  19. 23:25 NASA'nın Psyche Uzay Aracı, 225 Milyon Kilometreden Lazer İletişimi Sağladı!
  20. 23:23 Tesla hisselerinde ani artış
Gündem Haberleri