Özgür Özel’den Erdoğan sorusu: Ajan mı yolladı?

Özgür Özel’den Erdoğan sorusu: Ajan mı yolladı?

Özgür Özel’den Erdoğan sorusu: Ajan mı yolladı? CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’na ilişkin yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Özel, “Olmayan bir suçu varmış gibi gösterip...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’na ilişkin yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Özel, “Olmayan bir suçu varmış gibi gösterip milletvekilimizi anayasaya, Anayasa Mahkemesi kararlarına aykırı olarak içeride tutup onun üzerinden partimizin genel başkanına iftira atmaya çalışmak kadar ucuz bir siyaset olamaz. Bir suç varsa hepimiz işledik ama ortada bir suç yok'' dedi. CHP’li Özel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Erdoğan’ın, Berberoğlu’na yönelik, “Eğer yakında, bu içeride olan zat ile alakalı Kılıçdaroğlu’nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın ha. İçeriden değişik haberler alıyorum. ''Buradan çıktım çıktım, çıkmadığım takdirde açıklamalarda bulunacağım.’ diyor içerideki zat.'' sözlerini anımsattı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından başlatılan ve “trollerce'' desteklenen Berberoğlu’na ilişkin algı operasyonunu Erdoğan’ın ülkenin gündemine taşıdığını söyleyen Özel, “Troller mi AKP’yi yönetiyor, AKP mi trolleri yönetiyor? Troller mi Recep Tayyip Erdoğan tarafından yönlendiriliyor yoksaTayyip Erdoğan troller tarafından yönlendiriliyor'' diye sordu.

''AJAN MI YOLLADI?’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın Berberoğlu’na yaptığı ziyaretlerde yanlarında bulunduğunu aktaran Özel şöyle konuştu: “Ülkenin Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ''Bana içeriden gelen bilgiler’ diyor, kendisine nereden bilgiler gelmektedir? Berberoğlu’nun Kılıçdaroğlu’na söylediğini iddia ettiği şey, genel başkan yardımcısına söylemiyor, ben grup başkanvekiliyim, kendisinin vekiliyim bir şey söyleyecekse bana söylemiyor, yüz yüze görüşüyor adalet yürüyüşünün ertesi günü Kemal Kılıçdaroğlu’na söylemiyor ama nasılsa söylemediği bu söz Cumhurbaşkanı’nın kulağına gidiyor. Cumhurbaşkanı çıkıp, bu bilgi kendisine kimden, nereden gelmiş, bunu açıklamazsa, iftiracıdır, müfteridir, bunu açıklamazsa Cumhurbaşkanlığı makamındaki kişinin doğrudan yalan söylediği tescil olmuş olur. Cezaevine mi gitmiştir, ajan mı yollamıştır? Cumhurbaşkanı’na, AK Parti Genel Başkanı’na şunu sorarlar, ne ihaneti, ne casusluğu, ne suçu. Ortada bir suç varsa, suçüstü yakalandığınız cihatçı örgütlere silah yollama suçudur. Yaptığınız iş, kendi suçüstü halinizi itiraf etmektir.''

''SUÇ DEĞİL KÜSTAHLIK VAR’
Ortada bir suç değil küstahlık olduğunu belirten Özel, suçunu başkasına iftirayla örtmeye çalışan bir bir parti genel başkanı bulunduğunu kaydetti. Özel, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şu uyarıyı yapıyoruz, olmayan bir suçu varmış gibi gösterip, milletvekilimizi anayasaya, Anayasa Mahkemesi kararlarına aykırı olarak içeride tutup onun üzerinden partimizin Genel Başkanı’na iftira atmaya çalışmak kadar ucuz bir siyaset olamaz. Bir suç varsa hepimiz işledik ama ortada bir suç yok. Önce bunu bilsinler'' diye konuştu.

''AK, LEŞ HALİNE GELDİ’
AKP’nin 16 yıl önce “Erdemlilerler Hareketi'' iddiasıyla kurulduğunu anısatan Özel, bunun “iftiracılar, kumpascılar'' hareketine dönüştüğünü dile getirdi. Özel, “AK Parti olarak kurulan bir parti siyaseten leş parti haline gelmiştir. Bugün leş bir durumdadırlar. Üzerlerindeki kir katman katman olmuştur'' dedi. Durumun metal yorgunluğundan öte olduğunu söyleyen Özel, partide Erdoğan dahil, tükenmişlik sendromu olduğunu kaydetti. Erdoğan’ın “Yeni 15 Temmuzlara, Çanakkalelere hazır mıyız'' sözlerine karşılık “Yeni Çanakkale nedir, karşında düşman ordusu mu var? Yeni 15 Temmuz nedir, karşında darbeciler mi var?'' diye soran Özel, 15 Temmuz’da milletin hep birlikte demokrasiye sahip çıktığına dikkat çekti Özel, “Şimdi, teşkilatında güç kalmadı, iktidar olacak halim yok, yeni 15 Temmuzlara hazır... Bu darbeciliktir, bu darbe çığırtkanlığıdır. Bu seçimle gelenin seçimi kaybettiğinde gitmeme hazırlığı için teşkilatına değil de toplumdaki psikolojiye ''Ben geldim ama gitmem’ demesidir. Gidiceksin kardeşim, tıpış tıpış gideceksin'' dedi.

"Özgür Özel’den Erdoğan sorusu: Ajan mı yolladı?" haberi, 15 Ağustos 2017 tarihinde yazılmıştır. 15 Ağustos 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Özgür Özel’den Erdoğan sorusu: Ajan mı yolladı? haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özgür Özel’den Erdoğan sorusu: Ajan mı yolladı? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:53 İsveçlilerin mutluluk sırrı: İşte fikanın anlamı ve tarihi
  2. 22:50 Bunu yaparsanız marul daha uzun süre taze kalacak
  3. 22:41 Dünyanın en zengin yüzde 0,001'i parasını buna yatırıyor!
  4. 22:38 İşte enfeksiyonu yok edip ödemi alan o baharat!
  5. 22:34 Tırnaklarınızdaki beyaz noktaları küçümsemeyin!
  6. 22:06 Fitch Ratings'den Türkiye'ye maliye politikası uyarısı geldi: "Düzenleme şart"
  7. 22:06 Öz Gıda İş Sendikası Patiswiss eylemi için çağrıda bulundu: "Tüm emekçi dostları bekliyoruz"
  8. 22:05 Mahkeme, Savaş Ay'ın bankadaki parasının nasıl paylaşılacağına karar verdi
  9. 22:02 On binlerce öğretmen adayının beklediği haberi aldı! İşte atanacak öğretmen sayısı
  10. 21:18 Beşiktaş Türk teknik direktör getiriyor! Santos'un yarattığı yıkımı o düzeltecek
  11. 21:18 CNN'nin "Borcunuzu şişiriyor musunuz?" sorusuna Şimşek'ten cevap: "Ortada abartılacak bir şey yok"
  12. 21:18 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den Hamle! Bursaspor Divan Kurulu İle Bir Arada!
  13. 21:18 İYİ Parti'nin kurultay yeri açıklandı!
  14. 19:30 İran'da Mahsa Emini protestoları: Rap şarkıcısı idama çarptırıldı
  15. 19:27 Kılıçdaroğlu’ndan Özel’e ‘Erdoğan’ tepkisi geldi: "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir"
  16. 19:08 Galatasaray, Şampiyonluk İddiasını Güçlendirmek İçin Victor Lindelöf Transferinde Kararlı
  17. 19:08 TikTok CEO’su Shou ABD'deki yasa için konuştu: "İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz"
  18. 19:03 Gizemli Zaman Yolcusu: 6000 Yıl Sonrasının Şaşırtıcı Görüntüleri Ortaya Çıktı
  19. 18:58 Sırrı Sakık ve Önder Aksakal arasındaki tartışma Meclis'te gergin anlar yaşanmasına neden oldu
  20. 18:55 PKK terör örgütünün Almanya sorumlularından Saim Çakmak yakalandı
Gündem Haberleri