Özkeskin’i öldüren polisler ''Teslim ol’ bile dememiş!

Özkeskin’i öldüren polisler ''Teslim ol’ bile dememiş!

Özkeskin’i öldüren polisler ''Teslim ol’ bil... Birgün’de yer alan habere göre Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD) üyesi İnanç Özkeskin’in polis baskınında öldürülmesine ilişkin konuşan Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Oya Aslan, evde çatışma...

Birgün’de yer alan habere göre Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD) üyesi İnanç Özkeskin’in polis baskınında öldürülmesine ilişkin konuşan Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Oya Aslan, evde çatışma çıkmadığını vurgulayarak, polislerin ''teslim ol’ çağrısı bile yapmadan Özkeskin’i infaz ettiğini söyledi.

İstanbul Kadıköy'de önceki gün bir eve düzenlenen baskında öldürülen Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD) üyesi İnanç Özkeskin'in cenazesi Adli Tıp Kurumu morgundan polis ablukası altında dün alındı. Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'nda otopsi işlemleri tamamlanan Özkeskin'in cenazesi ailesine verildi. Özkeskin'in naaşının bulunduğu cenaze aracı 3 zırhlı, 4 çevik kuvvet, 6 sivil polis aracı eşliğinde Adli Tıp Kurumu'ndan çıkarılarak Karacaahmet Mezarlığı'na götürüldü.

EVDE SİLAH DAHİ YOK

Emniyet, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği İnanç Özkeskin’in öldürüldüğü operasyonda çatışma çıktığını ileri sürmüştü. Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Oya Aslan, evde çatışma çıkmadığının altını çizerek, polislerin ''teslim ol’ çağrısı bile yapmadan Özkeskin’i infaz ettiğini söyledi. Arslan Özkeskin’in babasının da darp edildiğini belirterek “Özkeskin’in annesi kapı çaldığını duyuyor. İlk başta polis olduğunu anlamıyor, sonra arka arkaya kapı çalınca polis olduğunu anlıyor. Ardından da polis kapıyı kırıyor. Özkeskin’in annesi kapının yanında duruyormuş, onu da orada itmişler. Özkeskin’in hasta babasını da silahla darp etmişler. İnanç o sıra uyuyormuş, sese uyanmış. Sonrasında polisler İnanç’a doğru yönelmişler ve ne olduğunu anlayamadan silah sesi gelmiş. Evde silah bile yokmuş ve polisler teslim ol bile dememiş.'' dedi.

Aslan, Özkeskin’in öldürülmesinden sonra, evin hemen mühürlendiğine dikkat çekiyor. Ev mühürlendiği için Özkeskin’in alzheimer hastası babasının ilaçlarını alamadığına ifade eden Aslan, “Aile önce hastane, sonra da karakola gidiyor. Ev mühürlendiği için, otelde kalmak zorunda kalmışlar. Birçok ilaçları evde, ilaçların bir kısmının isimlerini bilmedikleri için alamıyorlar'' diye konuştu. Aslan, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Mademki çatışma çıktı diye iddia ediyorlar, polis kamerasının görüntülerini yayınlasınlar. Görüntüleri yok etmeyeceklerse gerçekler çok açık.''

Son iki yılda ev baskınlarında birçok kişi öldürüldü. Günay Özarslan, Dilek Doğan, Dilan Kortak, Yeliz Erbay ve Şirin Öter ile Sıla Abalay’ın hayatlarına ev baskınlarında polis tarafından son verilmişti.

ADALET İSTEMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Halkın Hukuk Bürosu, Özkeskin’in polislerce öldürülmesine ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Müvekkilimizin katledildiğini öğrendikten hemen sonra katliamın yaşandığı eve gittiğimizde evin mühürlü olduğunu gördük. ''Deliller’ toplandıktan saatler sonra ''olay yeri’ neden kapalı olabilirdi? Elbette gerçekler açığa çıkmasın diye. Özkeskin, 80 yaşındaki annesi ve 91 yaşındaki alzheimer hastası babası ile birlikte yaşıyordu. Özkeskin, katledildiğinde bu ''hücre evi’nde yaşlı ve hasta anne babası da vardı, Ancak ne olursa olsun biz gerçeği, anlatmaktan ve adalet istemekten vazgeçmeyeceğiz.''

"Özkeskin’i öldüren polisler ''Teslim ol’ bile dememiş!" haberi, 15 Haziran 2017 tarihinde yazılmıştır. 15 Haziran 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Özkeskin’i öldüren polisler ''Teslim ol’ bile dememiş! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özkeskin’i öldüren polisler ''Teslim ol’ bile dememiş! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  2. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  3. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
  4. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  5. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  6. 15:26 AKP'nin Eğitimde Yapboz Modeli: MEB'den Yeni Müfredat Detayları
  7. 15:25 İlber Ortaylı'dan Ayasofya açıklaması: Namaz kılmak için gudubet bir bina
  8. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  9. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  10. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  11. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  12. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  13. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  14. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  15. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  16. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  17. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  18. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  19. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  20. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
Politika Haberleri