Papa Francesco: LGBTİ'leri her durumda kabul etmeliyiz

Papa Francesco: LGBTİ'leri her durumda kabul etmeliyiz

Papa Francesco: LGBTİ'leri her durumda kabul... ?Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco, eşcinselleri ve trans bireyleri her durumda kabul etmeleri gerektiğini, Hz. İsa’nın da böyle yapacağını söyledi.Papa Francesco, üç gün süren Gürcistan ve Azerbaycan ziyaretlerinin ardından...

?Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco, eşcinselleri ve trans bireyleri her durumda kabul etmeleri gerektiğini, Hz. İsa’nın da böyle yapacağını söyledi.

Papa Francesco, üç gün süren Gürcistan ve Azerbaycan ziyaretlerinin ardından dün gece Bakü’den Roma’ya döndü. Papa, uçakta gazetecilerin sorularını cevaplarken LGBTİ bireylerin hakları konusunda ezber bozan açıklamalar yaptı.

Papa’ya, Gürcistan’da yaptığı, cinsiyet teorisinin evliliğin büyük bir düşmanı olduğuna ilişkin açıklamasına atıfta bulunularak, “Bir din adamı olarak, yıllarca cinselliğinden ve cinsel kimliği biyolojik kimliğiyle örtüşmediğinden ötürü acı çeken birisi için ne söylemek istersiniz?'' şeklinde bir soru yöneltildi.

Papa Francesco rahip olduğu dönemden piskoposluk, papalık yaptığı döneme kadar farklı cinsel eğilimleri olan ve pratikte de bu kimliklerini yaşayanlara yol gösterdiğini anlatarak, “Ben onlara eşlik ettim ve Tanrı’ya yaklaştırdım, bazıları bunu yapamıyor. İnsanlara, İsa’nın yaptığı gibi eşlik etmeli. Bu şartlara sahip olan bir insan İsa’nın huzuruna gittiğinde, O kesinlikle, ''Defol git, sen bir eşcinselsin’ diye cevap vermezdi'' diye konuştu.

TRANS BİREYİN VATİKAN ZİYARETİ

Vatikan’da trans bir birey ve eşini kabul ettiğini açıklayan Papa Francesco, geçen yıl, kadınken erkek olan İspanyol bir trans bireyden hikayesini anlattığı bir mektup aldığını söyledi. Papa’ya mektup yazan trans birey kız çocuğuyken kendisini erkek gibi hissettiğini ve çok acı çektiğini söylüyor. Ameliyatla erkek olmak istediğini annesine anlatmasına rağmen annesi, kendisi hayatta olduğu sürece bunu yapmamasını istiyor. Trans birey, yaşlı olan annesi çok kısa bir süre sonra ölünce ameliyat olarak cinsiyetini değiştiriyor. Mahalle papazı tarafından “cehenneme gideceksin'' denilerek lanetlenen  trans birey Papayla buluşabilirse teselli bulabileceğini söyleyince buluşma talebi ruhani lider tarafından kabul ediliyor. İspanya piskoposluğundan da destek alan trans birey şimdi İspanya’da bir bakanlıkta çalışıyor.

'HER DURUMDA ONLARI KABUL ETMELİYİZ'

Papa Francesco bu anekdotu anlattıktan sonra, “Hayat hayattır bazı şeyleri olduğu gibi kabul etmek lazım'' dedi ve ekledi: “Günah, günahtır. Eğilimler ve hormonal dengesizlikler pek çok sorun yaratıyor, hepsinin aynı olduğunu söylerken dikkatli olmalıyız: Her durumda onları kabul etmeliyiz, onlara eşlik etmeliyiz, bu konuda çalışmalı, onları ayırt ve entegre etmeliyiz. Bunu, bugün Hz. İsa da yapardı.''

"Papa Francesco: LGBTİ'leri her durumda kabul etmeliyiz" haberi, 03 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 03 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Papa Francesco: LGBTİ'leri her durumda kabul etmeliyiz haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Papa Francesco: LGBTİ'leri her durumda kabul etmeliyiz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  2. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta Para Cezası Geliyor!
  3. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  4. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  5. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  6. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  7. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  8. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  9. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  10. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  11. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  12. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  13. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  14. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  15. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  16. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  17. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  18. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  19. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  20. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
Dünya Haberleri