PKK 4 ilde saldırdı: 13 asker yaralı

PKK 4 ilde saldırdı: 13 asker yaralı

PKK 4 ilde saldırdı: 13 asker yaralı PKK'lılar 4 ilde güvenlik güçlerine saldırdı. Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Tekeli Köyü'nde ve Van'ın Başkale ilçesinde mayınlı saldırı düzenlendi. Şemdinli'de 4, Başkale'de ikisi ağır 8 asker yaralandı. Adıyaman kırsalında...

PKK'lılar 4 ilde güvenlik güçlerine saldırdı. Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Tekeli Köyü'nde ve Van'ın Başkale ilçesinde mayınlı saldırı düzenlendi. Şemdinli'de 4, Başkale'de ikisi ağır 8 asker yaralandı. Adıyaman kırsalında PKK'lılar güvenlik güçleri ile çatışmaya girdi. İlk ateş sırasında bir uzman çavuş yaralandı. Öte yandan PKK'lılar Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde karakola taciz ateşi açtı.

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Tekeli Köyü yakınlarında PKK’lılar, yola döşediği el yapımı patlayıcıyı bu sabah askeri araç geçerken patlatması sonucu ilk belirlemelere göre 4 asker yaralandı. Saldırı, sabah saatlerinde ilçeye yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Tekeli Köyü Üstünağaç mezrası yakınlarında meydana geldi. PKK’lılar önceden yola döşedikleri el yapımı patlayıcıyı, askeri araç geçerken infilak ettirdi. Patlamada ilk belirlemelere göre 4 asker yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

VAN'DA MAYINLI SALDIRI

Şemdinli''deki mayınlı saldırının ardından bir mayınlı tuzak da Van’ın Başkale ilçesinde yaşandı. Van’ın Başkale İlçesi kırsalında askeri aracın geçişi sırasında PKK’lıların yola döşenen el yapımı patlayıcıyı infilak ettirilmesi sonucu 2’si ağır 8 asker yaralandı. Saldırı, sabah saatlerinde Albayrak bölgesinde bulunan Yavuzlar Köyü yakınlarında meydana geldi. Sınır karakoluna giden askeri konvoyun geçişi sırasında PKK’lılar tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcı uzaktan kumandayla infilak ettirildi. Meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 2’si ağır 8 asker yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Van’a sevk edilirken, bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

ADIYAMAN’DA ÇATIŞMA

Adıyaman’da ise bir grup PKK’lı ile güvenlik güçleri arasında kırsal alanda çatışma çıktı. İlk belirlemelere göre 1 asker yaralandı. Olay, sabah saatlerinde merkeze bağlı Kömür Beldesi kırsalında meydana geldi. Arazide devriye görevi yapan askerler ile bir grup PKK’lı terörist arasında çatışma çıktı. Çatışmada ilk belirlemelere göre uzman çavuş Emin Alpay yaralandı. Yaralı uzman çavuş Alpay, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı.

DİYARBAKIR’DA TACİZ ATEŞİ

Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’ndeki Bayır Jandarma Karakolu’na bu sabah saatlerinde bir grup PKK’lı tarafından taciz ateşi açıldı. Güvenlik güçlerinin karşı ateşi üzerine kısa süreli çatışma çıktı. Kulp İlçesi Bayır Jandarma Karakolu’na bu sabah saat 07.00 sıralarında bir grup terörist tarafından otomatik silahlarla taciz ateşi açıldı.

Karakolda bulunan askerin karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma çıktı. Ardından PKK'lılar kaçtı. Can kaybının olmadığı saldırının ardından, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

"PKK 4 ilde saldırdı: 13 asker yaralı" haberi, 14 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 14 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan PKK 4 ilde saldırdı: 13 asker yaralı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. PKK 4 ilde saldırdı: 13 asker yaralı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  2. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  3. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  4. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  5. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  6. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  7. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  8. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  9. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  10. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  11. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  12. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  13. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  14. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  15. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  16. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  17. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  18. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  19. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  20. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
Gündem Haberleri