PKK'dan darbe açıklaması: Zamanlama manidar

PKK'dan darbe açıklaması: Zamanlama manidar

PKK'dan darbe açıklaması: Zamanlama manidar Son bir yıldır neredeyse eylemsiz günü olmayan ve şehit haberi gelmeyen gün yokken, Türkiye darbe girişimi ile sarsılırken ve büyük bir güvenlik zaafı yaşanırken tek bir eylem yapmayan PKK, darbe girişimi hakkında açıklama...

Son bir yıldır neredeyse eylemsiz günü olmayan ve şehit haberi gelmeyen gün yokken, Türkiye darbe girişimi ile sarsılırken ve büyük bir güvenlik zaafı yaşanırken tek bir eylem yapmayan PKK, darbe girişimi hakkında açıklama yaptı. 

PKK'ya yakınlığıyla bilinen ANF'nin yayımladığı açıklamada, “Yakında yapılacak askeri şura toplantısında Tayyip Erdoğan’ın kendine yakın generalleri komuta kademesine getireceğinin söylendiği günlerde bu darbe girişiminin yapılması dikkat çekicidir." denildi.

Darbe girişiminin Türkiye'de demokrasinin olmadığının ifade edildiği PKK açıklamasında,"Hangi iç ve dış siyasi etkenler ve odaklar içinde olursa olsun, hangi nedenlerle bir iktidar mücadelesi yürütülürse yürütülsün, bu durum birilerinin demokrasiyi savunup savunmaması sorunu değildir. Aksine bu durum Türkiye'de demokrasi olmadığının kanıtıdır. Bu tür iktidar kavgaları ve birilerinin fırsatı bulduğunda iktidarı ele geçirme girişimleri yaptığı yerler demokratik olmayan ülkelerdir. Bu tür ülkelerde bir otoriter güç başka bir otoriter gücü alaşağı etmek için kendine göre koşulları uygun bulduğunda darbe girişimlerinde bulunur. Türkiye'de gerçekleşen de budur." denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 Haziran 2015 seçimlerine darbe yaptığının öne sürüldüğü açıklamada, "Ordunun işlediği suçlardan yargılanmasının önüne geçmek için yasalar çıkarmıştır. Bu nedenle aydınlar ve demokrasi güçleri AKP iktidarının tamamen askeri vesayeti yasalaştıran ve meşrulaştıran bir iktidar haline geldiği değerlendirmesi yapmışlardır." ifadelerine yer verildi.

"ASKERİ KLİĞE KARŞI BAŞKA ASKERİ KLİĞİN DARBE YAPMA GİRİŞİMİDİR"
PKK açıklamasında dün akşam ki darbe girişimi için "askeri kliğe karşı başka askeri kliğin darbe yapma girişimidir" denildi. "Dünkü darbe girişimi öncesi de bir askeri vesayet rejimi vardı. Dolayısıyla gerçekleşen şu anda hakim olan askeri kliğe karşı başka bir askeri kliğin darbe yapma girişimidir." ifadelerinin yer aldığı açıklamada, şöyle devam ediyor: "Otoriter, despot, demokrasi düşmanı güçlerin arasındaki iktidar mücadelesini demokrasi karşıtlarıyla demokrasi arasındaki mücadele olarak göstermek, mevcut faşist ve despot iktidarı meşrulaştırma ve bu gerçeğini örtmekten başka bir anlama gelmemektedir."

"NE SİVİL BİR İKTİDAR VAR NE DE DEMOKRASİ MÜCADELESİ"
"Türkiye'de ne sivil bir iktidar vardır; ne de demokrasi güçlerinin darbecilere karşı bir demokrasi mücadelesi vardır." şeklinde ifadelerinin yer aldığı açıklamada, "Eğer demokrasiye karşı bir darbe varsa, bu en başta da faşist AKP iktidarı tarafından yapılmıştır." denildi.

"Son darbe girişimi de göstermiştir ki Türkiye'nin AKP faşist iktidarından kurtularak demokratik bir yönetime kavuşması ihtiyacı bulunmaktadır." denilen açıklama şöyle devam etti:

"Yaşanan gelişmeler, Türkiye'nin mevcut tekçi, hegemonik faşist iktidardan kurtularak demokratikleşmesini acil hale getirmiştir. Bu çerçevede demokrasi güçlerine düşen görev, yaşanan çatışmalardan sonra faşist AKP iktidarının karakteri ve uygulamalarının demokrasi adına örtülmesinin ve meşrulaştırılmasının önüne geçecek bir tutum ve mücadeleyle Türkiye'de demokratikleşmeyi sağlatacak bir demokrasi ittifakının yaratılması olmalıdır. Bu darbe girişimi AKP faşizmine karşı mücadeleyi gevşetmek bir yana, bu mücadeleyi yükselterek Türkiye'yi bu kaos ve çatışma ortamından çıkaracak demokratik bir Türkiye'yi yaratmak olmalıdır."

"PKK'dan darbe açıklaması: Zamanlama manidar" haberi, 16 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 16 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan PKK'dan darbe açıklaması: Zamanlama manidar haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. PKK'dan darbe açıklaması: Zamanlama manidar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  2. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta Para Cezası Geliyor!
  3. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  4. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  5. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  6. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  7. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  8. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  9. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  10. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  11. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  12. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  13. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  14. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  15. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  16. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  17. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  18. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  19. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  20. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
Gündem Haberleri