Podolski'den sezona bedel gol! Kupa yine Cimbom'un

Podolski'den sezona bedel gol! Kupa yine Cimbom'un

Podolski'den sezona bedel gol! Kupa yine Cim... Antalya'daki karşılaşmada Cim Bom'a zaferi getiren golü 31'de Lukas Podolski kaydetti. Kupayı 17. kez müzesine götüren Galatasaray, bu sonuçla Avrupa Ligi'ne katılım hakkı elde etti. Sarı-kırmızılı ekip, UEFA'nın verdiği 1...

Antalya'daki karşılaşmada Cim Bom'a zaferi getiren golü 31'de Lukas Podolski kaydetti. Kupayı 17. kez müzesine götüren Galatasaray, bu sonuçla Avrupa Ligi'ne katılım hakkı elde etti. Sarı-kırmızılı ekip, UEFA'nın verdiği 1 yıllık men cezasını önümüzdeki sezon çekecek. Ayrıca Galatasaray, Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile çıktığı 5. finalde de kupayı müzesine götürerek kupa finalinde Fenerbahçe'ye kaybeteme geleneğini sürdürdü.

Oyuna daha derli toplu ve daha motive çıkan taraf Galatasaray’dı. 4. dakikada Volkan’la gelişen ve Semih’in ayak koyduğu atağın ardından oyunun kontrolü tamamen Galatasaray’a geçti.

Podolski’nin 6’da duran top sonrasında kaleye 2 metre kala dışarı attığı top, Alman’ı sanki daha da ateşledi. 9’da vurdu Fabiano kurtardı; 13’te harika bir duran top organizasyonunun ardından yine vurdu yine Fabiano kurtardı; 21’de yine vurdu bu kez üstten dışarı gitti.

Van Persie’nin topu özlediği bölümde Fenerbahçe 26’da Nani ile soldan geldi. Onun pasında Alper kaleyi gördü ama şutu Semih’e çarparak kornere gitti.

31’de Galatasaray’ın gelmekte olduğunu hissettiren golü geldi. Emre soldan korneri kullandı. Denayer kafayla indirdi. Hasan Ali, ofsaytı bozarken Podolski, kale önünde bu kez kafayla ağları buldu: 1-0.

Kalan bölümde biraz daha atağa çıkan bir Fenerbahçe vardı. Ancak bu büyük üstünlük getirmedi. 39’da kornerden gelen topa Mehmet Topal’ın kafası Muslera’da kaldı. İlk yarı 1-0 Galatasaray’ın üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarının başında Galatasaray’da Sneijder, Fenerbahçe’de ise Van Persie kenara geldi. Chedjou ve Fernandao yerlerine oyundaydı. 53’te sağdan Şener’in ortasına Fernandao kafayı vurdu. Top yandan dışarı gitti. Galatasaray geriye çekiliyor Fenerbahçe giderek baskıyı arttırıyordu. 62’de soldan Nani’nin kullandığı serbest atışın yarattığı karambolde Ba’nın kafası üst direkten geri geldi.

Galatasaray’ın 65’teki kornerinin ardından Sabri ortaladı. Savunmanın arkasına sarkan Denayer’in penaltı noktasından kafasını Fabiano kornere çeldi. 78’de Nani’nin sağdan ortasında Fernandao’nun kafası auta gitti.

90+3’te Nani’nin pası savunmadan sekti. Muslera son anda topu kontrol etti. Galatasaray sadece kupayı kazanmakla kalmadı cezadan da kurtuldu.

İlk yarıdaki futbol ne kadar umut vericiyse ikinci yarı performansı o kadar endişe vericiydi. Sarı-kırmızılıların kupaya rağmen bir revizyona ihtiyaç var. Bu net. Fenerbahçe tarafı ise ilk yarıda sahada yoktu. İkinci yarıda oyun Galatasaray yarı alanına yıkıldı. Ama ciddi pozisyon üretmekte zorlandılar.

Vitor Pereira’nın ve bazı futbolcuların geleceği konusunda da kafaların karıştığı söylenebilir.

GALATASARAY-FENERBAHÇE: 1-0

STAT: Antalya Arena

HAKEMLER: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar

GALATASARAY: Muslera – Semih, Denayer, Hakan, Carole – Selçuk, Emre (89 Linnes) – Yasin, Sneijder (46 Chedjou), Sinan (65 Sabri) – Podolski

FENERBAHÇE: Fabiano – Şener (79 Gökhan), Kjaer, Ba, Hasan Ali – Mehmet, Josef – Alper (68 Markovic), Nani, Volkan – Van Persie (46 Fernandao) GOL: Podolski (31)

SARI KARTLAR: Muslera, Semih, Hakan, Yasin, Selçuk; Alper

"Podolski'den sezona bedel gol! Kupa yine Cimbom'un" haberi, 26 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 26 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Podolski'den sezona bedel gol! Kupa yine Cimbom'un haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Podolski'den sezona bedel gol! Kupa yine Cimbom'un 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:36 UEFA Avrupa'da, Aston Villa ve Fiorentina ilk iki finalist oldu!
  2. 23:26 CHP'li Zeyrek, Manisa'da indirim sözünü yerine getirdi!
  3. 22:58 Bill Gates açıkladı: Yapay zeka işte bu meslekleri yerinden edemiyor!
  4. 22:58 Aston Villa, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde büyük bir etki yarattı
  5. 22:55 Burdur'da Çöl Tozu Etkisi: Kent Tozla Kaplandı, Yetkililer Uyarıyor!
  6. 22:50 NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, G7 Toplantısında Ukrayna'ya Destek Vurgusu Yaptı
  7. 22:44 Tunceli'de PKK'ya Ait 8 Sığınak Tespit Edildi: 'Şehit Savcı Murat Uzun' Operasyonu
  8. 22:40 Diyadin İlçesinde İmamın Öğrencilere Şiddet İddiası: Gözaltı ve Soruşturma Başladı
  9. 22:36 Türkiye'deki Enflasyon Artışı: Ankara Havalimanı'nda Bir Bardak Çay 100 TL!
  10. 22:27 Kenya'da Helikopter Kazası: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 Askeri Personel Hayatını Kaybetti
  11. 22:22 Bahar Geldi, Flamingolar Ankara'nın Gölbaşı İlçesine Misafir Oldu!
  12. 22:22 Çin BM Güvenlik Konseyi'nde İsrail'e Gazze Çağrısı Yaptı
  13. 22:09 Türkiye'nin Önde Gelen Mobilya Devi İflas Etti!
  14. 22:05 Netanyahu açıkladı: "Varoluşsal bir tehlikeyle karşı karşıyayız"
  15. 21:57 Hindistan'da 47 Milyon Yıllık Dev Yılan Fosili Bulundu!
  16. 21:20 Türk Kargo Şirketi GKN İflas Etti: Beşiktaş ve Galatasaray'ın da Sponsoruydu!
  17. 21:14 Ünlü Reçel Markası İflas Etti: 139 Yıl Önce Kurulmuştu!
  18. 21:01 Zeytin Değil Altın Hasat Etti: Bahçesinde Çapa Yaparken Altın Dolu Bizans Hazinesini Buldu!
  19. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  20. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
Spor Haberleri