Buna da karışıyorlar: Muharrem İnce''nin çağrısına AKP''den tepki

Buna da karışıyorlar: Muharrem İnce''nin çağrısına AKP''den tepki

Buna da karışıyorlar: Muharrem İnce''nin çağ... AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Muharrem İnce''nin "sandık başlarından ayrılmayın. Sonra seçim kurullarının önüne gelin" çağrısına sert tepki gösterdi.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin " Sandık başlarından ayrılmayın. Sonra seçim kurullarının önüne gelin. Ben Pazar sabahı Yalova'da oyumu kullanıp Ankara'da YSK'nın önünde bir sandalyede oturup bekleyeceğim" açıklamasına AKP'den tepki geldi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Şimdi henüz daha gerçekleşmemiş bir seçime yönelik bir şaibe ve itibarsızlaştırma çalışmasının olduğunu, özellikle CHP ve Muharrem İnce kaynaklı yürütüldüğünü görüyoruz. Yani eğer onlar geçmişlerine bakarlarsa şunu çok açık görecekler, açık oylama, gizli tasnifli seçimleri gördü bu ülke." dedi.

Ünal şunları söyledi:

"Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi bu sulandırma işini uzun zamandır sürdürüyor. Şimdi henüz daha gerçekleşmemiş bir seçime yönelik bir şaibe ve itibarsızlaştırma çalışmasının olduğunu, özellikle CHP ve Muharrem İnce kaynaklı yürütüldüğünü görüyoruz. Yani eğer onlar geçmişlerine bakarlarsa şunu çok açık görecekler, açık oylama, gizli tasnifli seçimleri gördü bu ülke. Bu seçimlerin sorumluluğunu YSK üstlenmiş ve seçimlerin gerektiği gibi koordinasyonunu yürütüyor. Sen diyeceksin ki Selahattin Demirtaş'a, 'Ben cumhurbaşkanı yardımcılığı teklif edeceğim', 'HDP'nin meclise girmesi ve barajı aşması için çalışma yürütüyorum' diyeceksin, sonra da PKK ile mücadele edeceğini söyleyeceksin. Peki Selahattin Demirtaş ile beraber mi PKK ile mücadele edecek? HDP ile mi terörle mücadele edeceksin? Dün PKK'nın bazı yöneticileri HDP'ye oy verilmesi yönünde çağrı yaptı, geçmişte de oldu. Biz şimdi bunu demokrasiyle, hukuk devletiyle nasıl izah edeceğiz? Biz HDP'nin siyaset yapmasına asla karşı değiliz. Biz HDP'nin terörle ilişkisine, şiddetle ilişkisine, terörü ve şiddeti bir çözüm olarak sunmasına karşıyız. Terörle, şiddetle arasına mesafe koymayan, PKK'nın siyasetteki uzantısı gibi davranan bir siyasi harekete, kendilerine 'siyasi hareket' dese bile biz diyebilir miyiz? Biz bunların terörle mücadeleyi zafiyete uğratmak için dün neler yaptıklarını biliyoruz. Biz demokratik siyasetten yana olmayan, terörle arasına mesafe koymayanların herhangi bir şekilde Meclis'te ve aynı zamanda bunların ifadesiyle devlette herhangi bir konum almasına asla müsaade edilmemesini istiyoruz."

"Buna da karışıyorlar: Muharrem İnce''nin çağrısına AKP''den tepki" haberi, 23 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 23 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Buna da karışıyorlar: Muharrem İnce''nin çağrısına AKP''den tepki haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Buna da karışıyorlar: Muharrem İnce''nin çağrısına AKP''den tepki 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:55 Bademli Magnum dondurmalarının iki ülkede de geri çağrılmasına karar verildi
  2. 19:47 Türk firmasının çığır açan buluşu: Eski aracınızı elektrikli hale getirin!
  3. 19:41 Özgür Özel, eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etti
  4. 19:30 Rusya, Türk Hava Yolları'nın Rus Vatandaşlarına Meksika ve Arjantin Seyahatlerinde Uyarı Yaptı
  5. 19:27 EPA'nın Yeni Standartları: Ağır Yük Araçlarında Emisyon Kısıtlamaları ve Elektrikli Araç Endişeler
  6. 19:24 İsmailağa Cemaati'nde Lider Değişimi: Fikri Doğan Yeni Şeyh Olarak İlan Edildi
  7. 19:21 Patiswiss AG: Türkiye'deki 'Küflü Çikolata' Krizi Hakkında Önemli Açıklama!
  8. 19:16 24 Nisan hava durumu tahminleri
  9. 19:14 Önceki ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Netanyahu'nun istifasını talep etti
  10. 19:09 Borsa günü gerileyerek kapattı
  11. 19:09 Fatih Terim'in Panathinaikos'u: Yunanistan'da Çifte Kupa Hedefi!
  12. 19:06 24 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  13. 19:03 Borrell: Gazze'deki İsrail Saldırılarına Sert Tepki
  14. 18:54 Samsun'da Deniz Somonu: Lezzet ve Ekonomi Bir Arada!
  15. 18:50 Erdoğan, 23 Nisan'daki TBMM Oturumu Yerine İsmailağa Cemaati Liderinin Cenazesine Katıldı
  16. 18:46 Galatasaray'da şampiyonluk için kritik son 5 hafta başladı!
  17. 18:46 İngiltere, savunma bütçesini artırmayı planlıyor
  18. 18:45 Ev Yapımı Parmak Tatlısı: Geleneksel Lezzetin Sırrı!
  19. 18:15 Yeni Araştırma: Şarkı Sözleri Daha Öfkeli ve Tekrarlı Hale Mi Geliyor?
  20. 18:11 ABD'de Yeni Konut Satışları Mart Ayında Güçlü Büyüme Kaydetti, Fiyatlar Hafif Geriledi
Politika Haberleri