Demirtaş: HDP''nin Meclis''te yer alması büyük bir başarıdır

Demirtaş: HDP''nin Meclis''te yer alması büyük bir başarıdır

Demirtaş: HDP''nin Meclis''te yer alması büy... HDP''nin cumhurbaşkanı adayı Demirtaş, HDP''yi kutladı ve "Bu koşullarda HDP''nin Meclis''te yer alması büyük bir başarıdır" açıklamasında bulundu.

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş seçim sonuçlarına ilişkin Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla değerlendirmede bulundu.

"Bu koşullarda HDP'nin Meclis'te yer alması büyük bir başarıdır" diyen Demirtaş, sonuçların en iyi şekilde tahlil edileceği ve gereken derslerin çıkarılacağını vurguladı. Demirtaş, gençlere ve kadınlara üstlendikleri öncü rol nedeniyle özellikle teşekkür etti. Demirtaş'ın seçimlerin meşruiyetini esas olarak kendi tutukluluk koşulları üzerinden değerlendirdiği görüldü. 

Demirtaş'ın Twitter paylaşımları şu şekilde:

1- Öncelikle, seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum. Sandığa giderek oy kullanan bütün yurttaşlarımı kutluyorum. Adaletsiz ve eşitsiz seçim yarışında muazzam bir fedakarlık ortaya koyan bütün arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

2- OHAL koşulları, baskılar ve orantısız imkanlara rağmen barajı aşan partim HDP'yi de kutluyor, HDP etrafında kenetlenen halk iradesini selamlıyorum. Bu koşullarda HDP'nin Meclis'te yer alması büyük bir başarıdır.

3- Halkımızın demokratik siyasete olan güveni ve inancı, bizler için barış ve özgürlükler adına mücadeleyi sürdürmenin, demokratik siyasette ısrar etmenin talimatıdır.

4- Meclis içinde ve dışında, bütün sivil alanlarda, halkın çıkarları için en kararlı mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. Seçilen ve seçilemeyen tüm aday arkadaşlarını emeklerinden dolayı kutluyor, hepsine başarılar diliyorum.

5- Özellikle gençlere ve kadınlara, bu kampanyada üstlendikleri öncü rol nedeniyle, ayrıca teşekkür ediyorum. Tek bir geri adım atmadan, ilkelerimiz etrafında mücadelemize devam edeceğiz.

6- Tutukluluk koşullarında kampanya yürütmek zorunda bırakılmam, seçimin en büyük adaletsizliğiydi. Bu yönüyle her halükarda, sonuçların meşruiyeti haklı olarak tartışılacaktır.

7- Diğer adaylar 100 miting yaparken ben 100 tweet atabildim. Buna rağmen, halkım için elimden geleni yapmaya çalıştım. Rolümün ve misyonumun gereğini yerine getirme gayreti içinde oldum. HDP’yi Meclis'e taşıyarak kısmen başarılı olduğuma inanıyorum.

8- Ancak eksik ve yetmezliklerim de olmuştur. Bundan dolayı da halkımın affına ve geniş yüreğine sığınıyorum. Konumum ne olursa olsun, yılmadan mücadeleye devam edeceğimin de bilinmesini istiyorum.

9- Hepimiz sonuçları en iyi şekilde tahlil edip gerekli dersleri çıkaracağız. Mevcut koşullarda, siyaseti çözüm alanına dönüştürmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Hepinize tekrar selam ve saygılarımı iletiyor, başarılar diliyorum.

   

"Demirtaş: HDP''nin Meclis''te yer alması büyük bir başarıdır" haberi, 25 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 25 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Demirtaş: HDP''nin Meclis''te yer alması büyük bir başarıdır haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Demirtaş: HDP''nin Meclis''te yer alması büyük bir başarıdır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:37 Gazze'de Kadınlar ve Çocuklar İçin Derinleşen İnsani Kriz: BM Raporu Açıkladı
  2. 20:31 İbrahim ve Esra’nın CİMER Başvurusuyla Mutlu Son
  3. 20:24 Bahçeli yerel seçimi değerlendirdi: Parti olarak milletimizin mesajını aldık
  4. 20:16 CHP'li Zeybek, Tutuklu Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ü Ziyaret Etti:Adil Mahkeme Süreci Talep Etti
  5. 20:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail eleştirilerine tepki geldi
  6. 20:12 Şampiyonlar Ligi'nde Heyecan Dorukta: Çeyrek Final Maçları Başlıyor!
  7. 20:09 Altın Sahiplerine kötü haber geldi: "O Tarihte çok sert düşecek"
  8. 20:03 Jeopolitik Gerginlikler ve Fed'in Faiz Sinyali Altın Piyasasını Etkiliyor
  9. 20:00 Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında duyurdu: Yeni ekonomi paketinin içinde 'tasarruf' ön planda!
  10. 19:59 Mardin Valisi: Kültür ve İnanç Ekseninde Turizmde Yeni Atılımlar
  11. 19:55 Sivasspor, Fenerbahçe Maçı Öncesi Hazırlıklara Başladı: Heyecan Dorukta!
  12. 19:34 İz Bırakmadan Temizlik: Sirke ve Su Karışımıyla Televizyon Ekranlarını Parlatın!
  13. 19:30 Brüksel'deki Adalet Sarayı Bomba İhbarıyla Sarsıldı: Patlayıcı Bulunamadı
  14. 19:12 Anket: Halkın Gözünden Trump'ın Sus Payı Davası
  15. 19:10 Son dakika: Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor
  16. 19:09 Erdoğan'dan teleferik açıklaması: "Asıl sorumluları koruma çabaları gözden kaçmamıştır"
  17. 19:08 Galatasaray, İtalyan Yıldızı Vecino İçin Transfer Hareketi Başlattı
  18. 18:56 Kurtuluş Mahallesi'nde Köpek Saldırısı: Komşuların Yardımıyla Kurtarıldı
  19. 18:52 65 yıllık Türk giyim devi iflasın eşiğinde
  20. 18:51 Sağlıklı Kilo Verme Yöntemleri ve Doğal Kürler: Yaz İçin Hazırlık Başladı!
Politika Haberleri