Merdan Yanardağ: Türkiye''nin demokrasi güçleri kazanıyor

Merdan Yanardağ: Türkiye''nin demokrasi güçleri kazanıyor

Merdan Yanardağ: Türkiye''nin demokrasi güçl... TELE1 ve ABC Gazetesi Genel yayın yönetmeni Merdan Yanardağ ve Prof. Dr. Emre Kongar TELE1 ekranlarında 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekili seçimini değerlendirdi.

TELE1 ve ABC Gazetesi Genel yayın yönetmeni Merdan Yanardağ ve Prof. Dr. Emre Kongar TELE1 ekranlarında seçimi değerlendirdi. 

Yanardağ ve Kongar'ın konuşmasındaan satırbaşları şu şekilde:

Merdan Yanardağ, "Anadolu Ajansı, sonuçları Erdoğan'ın sonuçları en fazla aldığı yerden başlıyor. Bu eğriye göre Erdoğan oyları yüzde 41'lere kadar inecek. İnce, şu ana kadar yüzde 34'ü geçmiş durumda. İnce ikince tura kesin olarak kalıyor. Erdoğan seçilemiyor. Cumhur İttifakı meshepçi faşizan ittifak yenilgiyo uğruyor. Hala hile hazırlığı yapmaya çalışıyorlar. Kendisinin müslüman olduğunu zanneden bu siyasal islamcılar, hırsızlığını önlemeye çalışıyor. 

Emre Kongar, "Türkiye'de yargı ellerinde, medya ellerinde. Mecburen Tele1'de de Cumhuriyet'te de AA'nın verdiği sonuçları veriyor. Başka bir mecra yok."

AKP'DE %10'LUK BİR DÜŞÜŞ VAR
Yanardağ, "Sandıklardan ayrılmayın. Sizi emniyet güçleriyle yıldırmaya çalışacaklar. Polise sesleniyorum... Bir partinin polisi değilsiniz. Yasalara göre hareket etmek zorundasınız. Oylarının sonuçlarını görmek isteyenleri korumak zorundasınız, engel olmak değil. İstanbul'da İnce'nin oyları yüzde 44.5 Erdoğan'ın oyları 43.4. istanbul'da seçimi kaybettiler. Dahası Konya gibi Rize gibi AKP'nin kalesi olarak bilinen şehirlerde AKP'nin oylarında yüzde 14 civarında düşüş var. Türkiye genelinde ise yüzde 10'luk bir düşüş var.

AA ALGI OPERASYONU YAPIYOR
Kongar, "Bugün AA'nın yayınladığı sonuçlar şu ana kadar yayınlanan seçim sonuçlarının yanında akla mantığa uymayan sonuçlar. En son bir yıl önce, halk oylamasındaki oranları bile tutmuyor. Böyle bir şey olabilir mi? Partilerin aldığı oylarla, parti liderlerinin aldığı oylar birbirini tutmuyor. AA manipüle ederek ortalığı tarumar etmiş durumda. Böyle bir kurumun verdiği oranlara güvenmek mümkün değil. Şimdi bu manipülasyon akla ve mantığa uygun değil. AA ilk veriyi açıkladığı sırada yüzde 70 ile başlamış Erdoğan'ın oy sonuçlarına. İlk medyada açıklanmayan veriler... İlk açıklandığında yüzde 59 ile başlandı. Bu açıklanan oranlara 16 Nisan 2017 halk oylamasına ve hem 7 Haziran hem 1 Kasım oranlarına bakıldığında AKP ve MHP ittifakının mecliste çok oy kaybettiğinin verilerine doğru gtittiğini görüyoruz. Peki neden algı operasyonu yapıyorlar? Ben tehlikeyi görüyorum ve uyarmak istiyorum. Bir, oldu bittiye ve sayımın durudurulmasına ve tamamen tersine çevrilmesine ve bir başka sonuç ilan edilmesine sebep olunmak isteniyor. Böyle bir komplo mu düzenleniyor? Malubiyetlerinin, düş kırıkları çok daha büyük olacak. Provokasyona gelinmemesini ve büyük olaylara çevirmemelerine ve her türlü kışkırtmalara gelmemelerini istiyorum."

Yanardağ, "Anadolu Ajansı İyi Parti'nin yaptığı yayını kesmiş şu an. Verecektik fakat yayına getiremiyoruz. DHA da iktidarın eline geçtiği için AA'dan farklı çalışmıyorlar... Veremiyoruz. En doğru sonuçları en objektif sonuçları bizden alacaksınz. Eğer ilk turda Erdoğan alırsa biz yine onu da vereceğiz. "Ekranlarda göründüğü gibi kotü sonuçlar var mı" diye soranlar oluyor. Ben de yazdım TELE1'i izleyin dedim. "

Emre Kongar, "Sosyal medya dezenfarmasyona sebep oluyor. AA'nın açıkladığı bilgiler arasında İstanbul'da CHP yeniliyor gibi bilgiler veriliyor. Mesela Kadıköy yok. Şu anda Kadıköy'den bir sandık görevlisi arkdaştan tweet aldım, biz diyo şu sandıkta sayıma devam ediyoruz 48'e 290 İnce önde. Ve Anadolu Ajansı bu sandığın olduğu Kadıköy'ü yok sayıyor."

ERDOĞAN HERKESLE KAVGALI
Yanardağ, "Şimdi iktidara geitren, bütün iç ve dış cephelerde bir değişiklşik oldu. Türkiy'de toplumun her kesiminde kavgalı bir klik var. Dar bir sermaye grubunun ve bir ulemanın partisi haline geldi AKP. Tarikatlar, şeyhler, kanaat önderleri dedikleri isimler ve toplumun en gerilerinde yer alan klik haline geldi. Türkiye'de cumhuriytcilerle kavgalı, burjuvayla kavgalı, taşrayla kavgalı... Alevilerle kavgalı, kürtlerle boğaz boğaza, işçilerle kavgalı, üniversitelilerle kavgalı.. Dolayısıyla camii cemaatleriyle de kavgalı. ABD ile AKP arasındaki kavga bir mizansen değil. Ordaoğu'da yenilgiye uğradı, Mısır'da yenilgiye uğradı. Desteklediği bütün güçlerle yenilgiye uğradı. Tablo böyleyken hileyle yeniden iktidara el koymaya kalkan bir klik var. Biz bir çeteyle karşı karşıyayız. Ama bu dönemin geçtiğini, aşıldığını düşünüyorum. Hiçbir şekilde ümitsizliğe kapılmayın."

Kongar, "Değerli izleyiciler şimdi bu parti devletine karşı, milletin demokratik ayaklanışıdır. Buradaki vurgu demokratiktir, ayaklanış değildir. Kime karşı? Parti devletine karşı. Direnen seçmenin bilinçli tavrıdır bu seçim. AA'ya şuna buna bakmayın sonuçlar bellidir. Bir provokasyon kokusu dolaşıyor, sakın alet olmayın. Sakın sonuçların iptal edilmesi gibi olaylara sebep olmayın.

Yanadarğ, "AKP ve Erdoğan değil, Türkiye'nin demokrasi güçleri kazanıyor. Tablo bu yönde. Bu çöküşü AA da verecek, her zaman olduğu gibi geç saatlerde verecek. Muharrem İnce'nin, Bülent Tezcan'ın çağrısına uyun. Sandık başlarını terk etmeyin. Seçim kurullarını terk etmeyin. Sonuçlar ilan edilene kadar oralardan ayrılmayın."

"Merdan Yanardağ: Türkiye''nin demokrasi güçleri kazanıyor" haberi, 24 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 24 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Merdan Yanardağ: Türkiye''nin demokrasi güçleri kazanıyor haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Merdan Yanardağ: Türkiye''nin demokrasi güçleri kazanıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  2. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  3. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  4. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  5. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  6. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  7. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  8. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  9. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  10. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  11. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  12. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
  13. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  14. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  15. 15:26 AKP'nin Eğitimde Yapboz Modeli: MEB'den Yeni Müfredat Detayları
  16. 15:25 İlber Ortaylı'dan Ayasofya açıklaması: Namaz kılmak için gudubet bir bina
  17. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  18. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  19. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  20. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
Politika Haberleri