Biz varız, siz de varsanız Türkiye''nin yolunu aydınlatmaya devam edeceğiz!

Biz varız, siz de varsanız Türkiye''nin yolunu aydınlatmaya devam edeceğiz!

Biz varız, siz de varsanız Türkiye''nin yolu... TELE1 ve ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve Prof. Dr. Emre Kongar TELE1''de 24 Haziran''da gerçekleştirilen ve sonuçları tartışmalı olan seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yanardağ, "TELE1 gibi bir televizyonun ne kadar önemli olduğunu gördük. Teslim olmadık. Bu toplumun yüzde 50''si hatta daha fazlası direnmeye devam ediyor" dedi.

ABC Gazetesi ve TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve Prof. Dr. Emre Kongar, AKP'nin gayrimeşru zaferiyle sonuçlanan 24 Haziran seçimlerine ilişkin çok önemli değerlendirmelerde bulundu. Merdan Yanardağ, "Seçimlerde bir yolsuzluk, hırsızlık yapıldığı gerçeğini asla unutmayalım" yorumunda bulunurken, Emre Kongar ise demokrasinin bir süreç olduğunu hatırlatarak, "Bir seçimle demokrasi kurulmaz; bir seçimle demokrasi kaybedilmez de. Bu seçimi kaybettik diye üzülmeyin" yorumunda bulundu.

Merdan Yanardağ ve Emre Kongar'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

Merdan Yanardağ: 

"TÜRKİYE TAM ANLAMIYLA BİR TEK ADAM REJİMİNE SÜRÜKLENMİŞ DURUMDA"
Toplumlar kendilerini uçuruma sürükleyecek tercihler de yapabilirler. Türkiye tam anlamıyla bir tek adam rejimine sürüklenmiş durumda. Türkiye gerçekten 1930'ların Almanyası'na benziyor. Ben seçim sonuçlarını kabul ediyorum ama bu sonuçlara saygı duymuyorum. Halkın tercihi her zaman doğru değildir. Eğer öyle olsaydı bütün seçimleri kazanan Hitler en iyi ideolojik çizgiyi temsil eden kahraman bir lider olarak anılırdı.

Hırsızlık ve yolsuzluk iddialarını hafife almamak gerekiyor.  Seçimlerde bir yolsuzluk, hırsızlık yapıldığı gerçeğini asla unutmayalım. 

AKP'nin gençlerin oyunu kaybettiğini ve oylarını alamadığını görüyoruz. Sayın İnce ve CHP'nin yöneticileri seçimlerdeki hırsızlığın oranını halka açıklamak zorundadırlar.

"TOPLUMUN YARISI AKP'NİN TEK ADAM REJİMİNE KARŞI ÇIKIYOR"
Toplumun yarısı AKP'nin tek adam rejimine karşı çıkıyor. Erdoğan zafer konuşmasında savaşçı bir dil kullandı. Toplumun her kesimini kucaklamak gibi bir derdi yok. 

Sadece dinsel ön yargıları ve küçük hesaplarıyla AKP'ye oy veren halk bunun bedelini ağır ödeyecek.

"UMUTSUZLUĞA YER YOK; TELE1 YAYINLARINI SÜRDÜRECEK"
TELE1 gibi bir televizyonun ne kadar önemli olduğunu gördük. Teslim olmadık. Bu toplumun yüzde 50'si hatta daha fazlası direnmeye devam ediyor. Biz onları temsil etmeye devam edeceğiz. Hem inandığımız gazetecilik ilkeleri çizgisinde hemde felsefemiz doğrultusunda mücadele etmeye devam edeceğiz. Enseyi karartmaya gerek yok; umutsuzluğa yer yok; TELE1 yayınlarını sürdürecek. TELE1, izleyicilerinin finansmanı ile yoluna devam edecek. Bağımsız gazetecilik barajını büyütmemiz gerekiyor. Biz Cumhuriyetçiler'in, mazlumların, ezilenlerin sesini temsil ediyoruz.

16 yılda AKP' nin getirdiği yer bölünmüş bir Türkiye'dir.  Balkon konuşmasında bile onlar diye söz etti. Erdoğan'ın herkesin cumhurbaşkanı olmak gibi bir derdi yok.

Ben cahil halka güvenirim diyen bir rektör var bu da AKP'den aday. İmam hatip parası diye ayakkabı kutularından çıkan paraları akladılar. 

Toplumlar bazen intihar etmeyi seçebilirler. Burada bir aydınlık yok!

Erdoğan Türkiye'yi istediği gibi yönetemeyecektir. Karşısında güçlü bir muhalefet var. 

Biz varız siz de varsanız biz Türkiye'nin yolunu aydınlatmaya devam edeceğiz. 

Emre Kongar: 

AKP ile Erdoğan arasında 10 puan fark var. AKP mecliste çoğunluğunu kaybetti. Eğer Cumhur İttifakı olmasaydı AKP iktidardan düşmüştü.

"AKP MECLİSTE ÇOĞUNLUĞU KAYBETTİ"
Muharrem İnce çok önemli bir yanlış yapıyor. 10 milyon oy filan değil mesele, İnce kişisel bakıyor. İnce, "Erdoğan benden 10 milyon fazla oy aldı. Çalmayla çırpmayla kazanmadı" diyor. Oylar yüzde 2.5 oynasa ikinci tura kalıyor seçim. AKP mecliste çoğunluğu kaybetti. 

İnce'nin aldığı oyla İyi Parti ve HDP'yi koyduğunuz zaman yüzde 51 oluyor. Bu bir şey ifade ediyor. Muhalefetin kazandığı bir seçimden söz ediyoruz. 

Milliyetçi oylar akıl almaz bir şekilde çok yüksektir. Bunun mantıklı bir açıklaması yoktur.

Erdoğan'dan barış istiyorsun; hain diyor. Erdoğan, ben cahil seviyorum; okudukça ihanet artar diyor.

Bu seçimde ilk defa milliyetçi siyaset, demokratik siyasete demir attı. Meral Akşener ve İyi Parti bunun örneğidir. 

"BU SEÇİMİ KAYBETTİK DİYE ÜZÜLMEYİN"
Selahattin Demirtaş hapiste zekasıyla ve esprisiyle tüm Türkiye'nin demokratik sorunlarına değindi. Demokrasi bir süreçtir; bir seçimle demokrasi kurulmaz; bir seçimle demokrasi kaybedilmez de. Bu seçimi kaybettik diye üzülmeyin. 

"24 HAZİRAN SEÇİMLERİNİN BİR TANE KAZANANI VAR..."
24 Haziran seçimlerinin bir tane kazananı var; mahfolduk diye dövünen, sandık başlarında bekleyen seçmen var ya işte kazanan onlardır. Türkiye'nin yarısı olan bu kesim, temel hak ve özgürlüklere inanan, güvenen, demokrasiyi sadece kendisi için değil diğer insanlar için de isteyen kesimdir.

"BÖYLE BİR REJİMLE BÖYLE BİR KİŞİ BU ÜLKEYİ TEK BAŞINA YÖNETEMEZ"
Benim seçimlerden önce kazansalar da yönetemeyecekler diyordum. Bu gerçekleşecek. Tek bir adamın iradesine, emirlerine, kültürüne bağlı, o tek kişi allame-i küll olsa bu ülkeyi yönetemez. Bu ülke sosyolojik olarak bölünmüş, siyasal olarak komşularıyla arası kötü, savaşa katılmış perişan bir ülkedir. Böyle bir rejimle böyle bir kişi bu ülkeyi tek başına yönetemez. 


 

"Biz varız, siz de varsanız Türkiye''nin yolunu aydınlatmaya devam edeceğiz!" haberi, 25 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 25 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Biz varız, siz de varsanız Türkiye''nin yolunu aydınlatmaya devam edeceğiz! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Biz varız, siz de varsanız Türkiye''nin yolunu aydınlatmaya devam edeceğiz! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  2. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  3. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  4. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  5. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  6. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
  7. 04:37 Pastacıların sırrı ifşa oldu! Kek kabartmak bu kadar kolay!
  8. 04:35 Microsoft Store yeni güncellemeyi kullanıcılarına sundu
  9. 04:31 Elon Musk duyurdu: X artık ücretli olacak!
  10. 04:29 Telegram kurucusundan açıklama: Bir yıl içinde bir milyar kullanıcıya ulaşacak!
  11. 04:27 WhatsApp'a eskiden kullandığımız MSN özelliği geliyor!
  12. 04:23 Akıllı telefonların ömrü kaç yıl?
  13. 04:20 Yenilenen EQA ve EQB Türkiye’de!
  14. 04:13 Mükemmeliyetçilik: Başarının düşmanı mıdır yoksa dostu mu?
  15. 04:10 Hıdırellez’de neden yere nar atılır?
  16. 04:07 21 Nisan 21° Boğa burcunda Jüpiter ve Uranüs kavuşumunda devrim yaşayacak burçlar!
  17. 04:01 Bu sarma sırrını neredeyse kimse bilmiyor: En lezzetli sarmaların sırrı bir yemek kaşığında gizli!
  18. 04:01 Epic Games, iki oyunu ücretsiz olarak sunuyor! Fırsatı kaçırmayın: Son gün 25 Nisan!
  19. 03:59 İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarında en az 8 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi
  20. 03:25 Sürücünün yükü artıyor: Kaza yapan da yapmayan da ödeyecek!
Politika Haberleri