Milletvekili adayları Tele1''de konuştu: Erdoğan yolun sonunun geldiğinin farkında

Milletvekili adayları Tele1''de konuştu: Erdoğan yolun sonunun geldiğinin farkında

Milletvekili adayları Tele1''de konuştu: Erd... CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili adayı Tuncay Özkan, HDP adana milletvekili adayı Tülay Hatimoğulları, Saadet Partisi Ankara milletvekili adayı Ali Aktaş Tele1''de Türkiye''nin Seçimi programında konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili adayı Tuncay Özkan, HDP Adana milletvekili adayı Tülay Hatimoğulları, Saadet Partisi Ankara milletvekili adayı Ali Aktaş Tele1'de Hilmi Hacaloğlu moderatörlüğünde Türkiye'nin Seçimi programında seçime dair değerlendirmelerde bulundu.

Tuncay Özkan, "Türkiye'de yargı yok. Tek adam rejimi var. Tek adam rejiminde her şeyi yapıyor söylüyor. Sonra benim karşıma çıkıyor, "senin canın yandı öpeceğm geçecek" diyor. Anası ağladı ülkenin derisini yüzdüler; ormanlar gitti, şehirler bitti. "

'ERDOĞAN YOLUN SONUNUN GELDİĞİNİN FARKINDA'
Tülay Hatimoğulları, "Erdoğan bu seçimin startını verdiği zaman kaybedeceğini hesaplamamıştı, ama bugün yolun sonuna yaklaştıklarının farkındalar ve pişmanlar. Artık Erdoğan da AKP de yolun sonunun geldiğinin farkındalar. Bugüne kadar sayın Tuncay'ın bahsettiği gibi, Türkiye'nin derisi yüzüldü. Artık yeter 16 senedir bu ülkeyi yeterince yönettiniz. Güneydeki diğer illerde seçim faaliyetlerine katılıyorum. Türkiyede'ki bu özgürlüklerin kısıtlanması, kutuplaştırma, bu ruh hali toplumun önemli bir kesiminde de kendini gösteriyor. Artık yol yakınken kurtulmak gerek. "

Ali Aktaş: "AKP, milliyetçi ve muhafazakar seçmeni kendi tarafında tutmak için CHP’yi ya da milyonlarca oy alan HDP’yi kötülüyor. "

'TRT PARASINI ÖDEDİĞİM REKLAMI YAYINLAMIYOR'
Tuncay Özkan, "Öncelikle eski Türkiye yeni Türkiye tanımlamaları var ve Türkiye'de "Biz her şeyi doğru düzgün yaptık her şeyin hesabını sorduk. Herkesi yargıladık" dedikleri bir yeni Türkiye var. Eski Türkiye'nin temsilcelerinden medet umduklarına göre yeni Türkiye diye bir şey yok. Bugün yeninin neyi temsil ettiğine dair kimsenin fikri var mı? Tansu Çiller ya da Mehmet Ağar bugün de var dün de vardı. Bugün kimlerle yakınsa dün de onlarla yakınlardı. Bu ülkede din adına bugün yaşanabilen özgürlüklerin kaynağı benim olduğum partimin oluşturduğu devlet düzenidir."

Görevini yapması gereken işleri yapmayı unutan insanlar var. TRT'den saniyesi 50 liradan Dünya Futbol Sampiyonası'nın arada yayınlanan reklamlar için saniye satın alıyorum. Diyorum ki bu reklamları yayınla. Ama yayınlanmıyor. Kaldırıp atıyor. TRT Genel Müdürü'ne soruyorum cevap vermiyor. Parasını verdiğim reklam yayınlanmyor. Şimdi bu insanlar iyi insanlar, güzel insanlar biz kötü insanlarız öyle mi?"

Tülay Hatimoğulları, "OHAL döneminde KHK'lar ile basına kilit vurdular. Sıkı yönetimin muadilini biz yaşıyoruz şu anda. Bugün tivit atan insanlar sorguya tutuluyor. Buna da ileri demokrasi diyorlar. En nihayetinde bizlerin elindeki olanaklar çok sınırlı. Muhalefetin olanakları sınırlı. Bizim cumhurbaşkanı adayımız cezaevinde. O özgürlüklerin üstünün nasıl kırmızı çizgiyle kapatıldığının en önemli kanıtı. Cumhurbaşkanı adayı propagandasını cezaevinden yürütmez. Hal böyleyken bizim şu olanakları kullanamaya çalışıyoruz, Hakikaten biz bire bir çalışmalarla ilerliyoruz. Olumlu olan şu; seçmenin algısı çok açık. Bugüne kadar ses çıkarmayan, azımsanmayacak bir kesimin algılarının açık olduğunu görüyoruz. Bu algı, bizlerin iletişimle ilgili elimizi kolaylaştıran kısmı."

'EN AZ TARTIŞMALI SEÇİM OLACAK'
Ali aktaş, "Türkiye'nin seçim kanunundaki imkanlar düzgün kullanılırsa bizim seçimde takılmamız mümkün değil. Türkiye'de yeni bir sistem var, YSK'da bilgisayar üzerinden bir hile yapılacağından şüphe ediyoruz. Doğu ve Günaydoğu'da fiziken hile yapılabilir. Şöyle olaylar yaşanıyor. Sandığın resmi görevlisi ihtiyacı için dışarı çıkıyor, o esnada imza atılıyor, oy kullanmaya gelmemiş insanlar oy kullanmışgibi görünüyor. Ancak bu seçimde siyasi partiler arasında bir dayanışma var. Müşahit dayanışması var. Resmi olarak görevlendirilmeyen kişiler dışında gözlemci olacak vatandaşlar da olacak. Bu seçim en az tartışmalı seçim olacak. "

'HDP'NİN BARAJI AŞMASI 80 MİLYONUN MESELESİDİR'
Tülay Hatimoğulları, "HDP şu an tek başına seçimlere giriyor. Yüzde 10 barajı sadece HDP için gibi görülyor. Her türlkü hilenin döndüğü bir seçimde bizim barajımız daha yüksek. Bizim barajımız yüzde 15'dir. Daha açık ifade etmek gerekirse çalma çırpma payı veriyoruz. Ancak hırsızın da çalamayacağı şeyler var. Simülasyonlarda da oy çalma ve kaydırmaların belli bir oranın üzerine çıkarılamayacağı gerçeği var. Bizim açımızdan baraj yüzde 10'un üstünde. Oynanan büyük bir oyun var, bu tarihsel seçimde de HDP'nin şu an barajı aşması sadece HDP'nin meselesi değildir. 80 milyonun meselesidir.

Kandil operasyonunda hedefledikleri şey; şu an çok fazla asker cenazesinin bu ülkeye gelmesi. Bu iktidar kanla besleniyor. Çok ağır bedeller ödetildi bu ülkeye. Çok kan döküldü. AKP, seçmenine sesleniyorum bu aşk bitebilmeli değiştirilmeli. Şu an seçimi kazanmak için kandile operasyon yapan bir iktidar var. "

Ali Aktaş, "Seçimin 2. tura kalacağına eminim. Bu anlamda Saadet Partisi'nin 3 milyondan aşağı oy almayacağına da eminim. Yüzde 6,5'e tekabül ediyor. Tamamının AKP tabanından gelmeyeceğini düşünüyorum.Toplumun başka kesimlerinden de oy alacağız. 24 Haziran'dan, 8 Temmuz'a kadar olaylar olur mu... 24 Haziran seçimlerinde şaibe yapılmadığı sürece halk sokağa çıkmayacaktır. Büyük iç kavgaların, tartışmaların olacağı endişesi içerisinde değilim. Yeter ki kışkırtmasınlar."

"Milletvekili adayları Tele1''de konuştu: Erdoğan yolun sonunun geldiğinin farkında" haberi, 19 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 19 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Milletvekili adayları Tele1''de konuştu: Erdoğan yolun sonunun geldiğinin farkında haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Milletvekili adayları Tele1''de konuştu: Erdoğan yolun sonunun geldiğinin farkında 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 17 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:17 Kuzey Kore'nin, Çin'den dijital teknoloji satın aldığı iddia edildi
  2. 00:13 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy sıkılaştırılmış seferberlik yasasını imzaladığını açıkladı
  3. 00:12 Dünya Bankası'nın Türkiye için yeni CPF planı: 18 milyar dolarlık yatırım paketi
  4. 00:09 Avrupa Parlamentosu seçimleri ne zaman gerçekleşecek? İşte tüm detaylar
  5. 00:08 Erdoğan: "Sayın Özgür Özel'e kapımız açık, ele alacağımız konu başlıklarımız çok"
  6. 00:06 Cep telefonlarında geliştirilen erken uyarı sistemlerine tepki: 'Depremden daha fazla zarar verir'
  7. 00:04 UEFA Şampiyonlar Ligi'nde muhteşem bir gece yaşandı
  8. 00:04 Türkiye'de 16 mağazası bulunan sevilen kozmetik markası iflasın eşiğinde!
  9. 00:03 İsrail, İran'a nasıl karşılık verecek? İsrail basını açıkladı
  10. 00:01 AB, İran'a yönelik yaptırımları genişleteceğini açıkladı
  11. 00:00 Yeni virüs korkutuyor! Günde 3500 kişi ölüyor, ölümler artıyor
  12. 23:52 Karahan açıkladı: "Enflasyonla mücadele önceliğimizdir
  13. 23:22 Emeklilere kötü haber geldi! Çalışan emeklinin maaşından ek kesinti yapılacak
  14. 23:22 Ürdün ve Almanya'dan Ortak Açıklama: İsrail-İran Gerilimi Ele Alındı
  15. 23:17 İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail Başbakanı Netanyahu ile Gerginlikleri Görüştü
  16. 23:16 AB'den İran'a İsrail'e saldırısı nedeniyle yeni yaptırımlar olacak
  17. 23:12 Miçotakis'in Açıklamalarıyla Yunanistan'ın Deniz Parkı Planları Türkiye'den Tepki Aldı
  18. 23:10 Seçim Yenilgisi Yumuşattı: Erdoğan'dan Özgür Özel'e "Kapımız Açık"
  19. 23:02 Süper Lig’den 9 kulüp'ten o haber! Hepsi PFDK’ya sevk edildi!
  20. 22:58 Nesrin Cavadzade yeni aşka yürüdü!
Politika Haberleri