Muharrem İnce: Seçim sonuçlarını kabul ediyorum

Muharrem İnce: Seçim sonuçlarını kabul ediyorum

Muharrem İnce: Seçim sonuçlarını kabul ediyorum CHP''nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, dün gerçekleşen seçimin ardından sonuçlar hakkında basın toplantısı düzenledi. İnce, "Asparagas haberlerle başlayayım. Beni kimse tehdit etmedi. Bunlar birkaç şizofrenin demesi" ifadelerini paylaştı.

Cumhuriyet Halk Paritisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İncen sessizliğini bozdu. İnce, düzenlediği basın toplantısında seçim sonuçlarını kabullendiğini söyledi. İnce, "Elimizde sonuçlar varsa ve sonuçlar belliyse yenilgiyi kabul etmek ya da etmemek sizin elinizde değil. Açık ara durum var bunu kabul edeceksin. Bu demokrasiye, millet iradesine saygısızlıktır" dedi.

Muharrem İnce, YSK sonuçlarıyla kendilerindeki sonuçlar arasında anlamlı bir fark olmadığını söyledi.

İnce'nin konuşmasından satır başları şöyle:

-Beni kimse tehdit etmedi, edecek adam da anasının karnından doğmadı.

-Asparagas haberlerle başlayayım. Beni kimse tehdit etmedi. bunlar birkaç şizofrenin demesi. Ben Saray'a gitmişim falan. Birincisi bu. İkincisi 15 milyon yurttaşımız bize oy verdi. Birinci hadefimiz bunu 30 milyon yapmak. Bunun için uğraşacağım. Bunun bilinmesi lazım. Bugünden sonra Ak Parti Genel Başkanı gibi davranmasın. 

-Bizlerin ve gelecektekilerin hayatını etkileyek bir seçim yaşadık. Her şeyiyle adaletsiz bir seçim olmuştur. Seçime kan damladı. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu seçimde hayır blokunun 16 Nisan referandumundan  geride bir oy alması açıklanmaya muhtaçtır. Sandıklarda usulsüzlük yaşandığını gördük.

-Seçimde her sandıkta ıslak imzalı mühür bulunur. Bizim için geçerli olan bu sonuçlardır. Seçim sonuçlarını kabul ediyorum.

-En başta söyleyeceğim uygulanacak yeni rejimin Türkiye için büyük bir tehlike olduğudur. Bunu yaşayacağız ve bedelini birlikte ödeyeceğiz.

-Tam anlamıyla tek adam rejimine geçilmiştir. Geleceğe yönelik kaygılarımız olmaya devam edecektir. Bu seçim sürecinde her 3 vatandaşımızdan birinin oyunu almış biri olarak bu güveni sürdüreceğim.

-Bize düşen seçimde birlikte yaşadığımız heyecanı inancı büyüterek devam ettirmektir.

-Sorunların nedenleri için olanlardan çözüm olmalarını beklemek mümkün değildir. 

-Beni aday yaptıran partime ve oy verenlere teşekkür ediyorum Eksiklikler yanlışlar bulunabilir. Bize düşen bunları düzeltmektir.

-Ülkemizin geleceği için hissettiğimiz kaygıları dünden daha fazla hissetmeye devam etmeliyiz. Benim gündemim Türkiye'dir 15 milyon insan bana güvenip oy vermiştir. Gençlerin payının yüksek olduğunu biliyorum.

-Seçime kan bulaşmıştır. Suruç'ta ve Erzurum'da yaşananlar kanın bulaştığı bir seçimdir.

-41 yıl sonra yüzde 30 barajını aşan Muharrem İnce siyasetten silinir mi?

İsmail Küçükkaya'nın dün kendisiyle arasında geçen diyaloğa yanıt veren İnce, "Küçükkaya'ya arkadaşca mesaj attım onun haber yapacağını tahmin etmedim. Çünkü herşey netleşsin ondan sonra açıklama yapacaktım sonuçları bekliyordum. Demek ki gazetecilerle dost olurken dikkat etmek gerekiyormuş. Özür dilerim hata benim.

CHP Genel Başkanlığına aday mısınız? sorusunu cevaplanıran İnce, "Parti içi tartışmalara girmeyeceğim, siz ne kadar isteseniz de cevap vermeyeceğim. Mücadele etmek için illavekil olmak gerekmez. Bunun çeşitli yolları vardır" şeklinde yanıtladı.

Oy veren 15 milyon'la birlikte yürümeye devam edecek misiniz? sorusunu da yanıtlayan İnce, "Onlar istedikçe devam edeceğim. Durumu görmek istedim. İhtimal dahilindeydi. 50'nin altına düşmesi. Bunu görmek istedim. Diğer partiler az oy aldı. CHP'nin 77'den 41 yıl sonra daha 30 barajının üstünde yüksek bir oy almışız. Türkiye'nin nasıl daraldığını nasıl kuşatıldığını her birlikte göreceğiz. Buradan çıkışın sonucu bütün kesimlerden oy almışız. Türkiye'deki siyasi yalpazede kim varsa bize yansımıştır. 30'un içinde bütün partiler var. Hepimizin cumhurbaşkanı sloganının doğru bir slogan olduğunu gördük" dedi.

'SOKAKLARA ÇIKALIM DEMEK DEMOKRASİYE SAYGISIZLIKTIR'
Eldeki tutanaklara göre yenilmişseniz yenilmişsinizdir. Açık ara bir durum var. Bunu kabul etmeyeceksiniz de neyi kabul edeceksiniz galip gelmiştir yapılacak birşey yoktur. Bunu kabul etmek gerekir. Demokrasi bunu gerektirir. Yapacak bir şey yok. Galip gelmiştir. Galip geldiğini de kutlayamayacaksan yarışa girmeyeceksin. Yenilmişseniz, yenilmişsinizdir. Sokaklara çıkalım demek demokrasiye saygısızlıktır.

'CHP'NİN DEMİRTAŞ'A ÖZGÜRLÜK SÖYLEMİ OLMADI'
CHP'nin Demirtaş'a özgürlük söylemi olmadı, ben duymadım en azından...

İlk turda hedefim 35'di. 35'i aşarsak ikinci turda bu seçimi alırım diyordu. Ben HDP ve İYİ Parti'nin de 12'yi geçeceğini düşünüyordum. Ben seçimi alacağımıza inanıyordum. Diğer partiler çok az oy aldı, umduğum gibi olmadı.

Ben adaylığım sırasında Erdoğan'ı, Akşener'i ziyaret ettim. Siyasetin normalleşmesi lazım. Ziyaret edebilirim. Bundan özel bir siyasi anlam çıkmasın.

'TÜRKİYE BÖLÜNMEZ'

Türkiye bölünmez. Dün görüşlerine hiç katılmadığım Erdoğan bile güzel bir şey söyledi. 'Biz de katılım yüzde 80'lerin üzerinde. Katılımın yüzde 40 olduğu ülkeler bile demokrasi var diyor' dedi. Doğru bir söylemdi. Kendi göbeğimizi yine kendimiz keseceğiz. Herkese teşekkürler.

"Muharrem İnce: Seçim sonuçlarını kabul ediyorum" haberi, 25 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 25 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Muharrem İnce: Seçim sonuçlarını kabul ediyorum haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Muharrem İnce: Seçim sonuçlarını kabul ediyorum 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  2. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  3. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  4. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  5. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  6. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  7. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  8. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  9. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  10. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  11. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  12. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  13. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  14. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  15. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  16. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  17. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  18. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  19. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  20. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
Politika Haberleri