Özgür Özel: Meclis''i tek adama bağlamak hayır getirmiyor

Özgür Özel: Meclis''i tek adama bağlamak hayır getirmiyor

Özgür Özel: Meclis''i tek adama bağlamak hay... “Demokrasiden sapmak, yetkileri bir kişiye vermek, mahkemeleri, meclisi tek adama bağlamak, meclisin yetkilerini bir tek kişiye vermek ülkeye hayır getirmiyor" diyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Bu sistem Türkiye’ye fayda getirmez” yorumunda bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 24 Haziran seçim çalışmaları çerçevesinde Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'nde yurttaşlarla bir araya geldi.

Özel, “Büyükbelen referandumda 'hayır' dedi. Aslında Türkiye’de 'evet' oylarıyla 'hayır' oyları birbirine denk çıktı, mühürsüz ve şaibeli bir referandumla 'yüzde 51 evet oyu' çıktı dediler. Meri olan ama meşru olmayan bir anayasa yürürlüğe girdi. Bakın referandumdan sonra ne oldu? Referandumda dolar 3,20 liraydı, 5 lira oldu, Euro 3,70 liraydı, 6 lira oldu. Mazot 3,90’dı, 5,70 oldu. Faiz yüzde 8’di, yüzde 19 oldu. Siz kararı doğru verdiniz. Türkiye’de tek adam rejimi başladığından, Erdoğan bütün kararları tek başına verdiğinden beri, Türkiye’ye bir daha dirlik gelmedi. Ahmet Davutoğlu, başbakandı, yüzde 49 oy almıştı, ensesinden kedi yavrusu gibi tuttu, kapının önüne koydu” ifadesini kullandı.

Özel, “Ekonomik kriz var. Kendi yetiştirdiği, devlete yerleştirdiği, etle tırnak gibi oldukları darbe yaptı. 20 Temmuz günü OHAL ilan etti. Yabancı yatırımcı kaçtı. Dolar da euro da fırladı. Erdoğan şimdi, ‘Bütün yetkileri 5 yıl daha bana verin. 24’ünden sonra doları da faizi de düşüreceğim’ diyor. Bugüne kadar neden düşürmedin, neden erken seçime gittin? Erken seçim istemek vatan hainliği diyordun. İşler yolundaysa neden erken seçime gidiyoruz? İşler yolunda değilse, seni tekrar niye seçelim? İşleri krize sokan adamı bir daha neden yetkilendirelim? Demokrasiden sapmak, yetkileri bir kişiye vermek, mahkemeleri, meclisi tek adama bağlamak, meclisin yetkilerini bir tek kişiye vermek ülkeye hayır getirmiyor” diye konuştu.

'BU SİSTEM TÜRKİYE'YE FAYDA GETİRMEZ'

“Bu yapılan seçim bir erken seçim değil, bir baskın seçim, bir tuzak seçim. Bu yapılanlar bir seçim kumpası. Tuzak seçim yapalım ki CHP’nin söyledikleri duyulmasın, diye düşündüler. Hesap, sarayın hesabı ama CHP’nin başında bir hesap uzmanı var, Kemal Kılıçdaroğlu var, bütün hesapları bozdu" diyen Özel, "Bir kamyoncunun oğlu, bir çiftçi torunu, namuslu, çalışkan bir fizik öğretmeni, başarılı bir siyasetçi, yiğit, mert bir delikanlı Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanı adayı gösterdik. Bütün hesaplar çöktü. Tarafsız olması gereken, hepimizin vergilerini kullanan birisi, gidiyor başka partiye hakaret ediyor. Bu doğru değil, o nedenle cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce, aday olduğu gün yakasındaki CHP rozetini çıkardı, ‘81 milyonun cumhurbaşkanı olacağım’ dedi. Bu sistem, Tayyip Erdoğan’a da, Türkiye’ye de, AK Parti’ye de fayda getirmez. Daha bir yıl geçti, krize dayanamayıp erken seçime gittiler. ‘Doları, faizi durduramıyorum, her yanım tehdit, erken seçim kurtar beni’ diyor. Bir daha seçseniz bir yıl sonra aynı şey, 6 ay sonra aynı şey. Hukuk yok, demokrasi yok, adalet yok, bütün yetkiler bir yerde, denge yok, denetleme yok" ifadelerini kullandı. 

CHP’li Özel, “Bunların çılgın projeleri var ya, İstanbul’a kanal kazacakmış, ikinci boğaz yapacakmış. Bizim projelerin içinde çimento yok, harç yok, beton yok, bizim projelerin içinde insan var, sevgi var, huzur var. Bizim çılgın projemiz İstanbul’a kanal kazıp, etrafını zenginlere satmak değil. Bizim çılgın projemiz Atatürk’ün vasiyetini tutmak. Atatürk ‘Çiftçi milletin efendisidir diyor’. Kasaba giremeyen efendi mi olur? Tarlaya el koyacaklar mı diye korkan efendi mi olur? Çiftçiyi borcundan kurtaracağız öncelikle. Faizi sileceğiz. Her türlü ürüne, pamuğa, zeytine, çaya, fındığa, buğdaya destekleme vereceğiz. CHP iktidarında hiçbir emeklinin maaşı 1500 TL’nin altında olmayacak” dedi.

Özel, şunları söyledi:

'HİÇBİR ÇOCUK YATAĞA AÇ GİRMESİN DİYE...'

“Bir yanda 16 yıllık, yorulmuş, yaşlanmış bir iktidar, bir cumhurbaşkanı. Bir yanda yerinde duramayan, esprili, zeki, çiftçi dostu, emekçi dostu Muharrem İnce. Seçim, asgari ücretle geçinemeyenlerle, bir eli yağda, bir eli balda olanlar arasındadır. Seçim mazotu KDV’siz ÖTV’siz 3 TL’ye verecek Muharrem İnce ile 16 yıldır ucuz mazot sözünü tutmayan Ak Parti iktidarı arasındadır. Seçim vatan evlatları ile memleketin canına okuyan bakan evlatları arasındadır. Gönül ister ki 24 Haziran’da bu iş bitsin ama 24 Haziran son tarih değil. 24 Haziran’dan 14 gün sonraki pazar, aynı sandıkta bir oy daha kullanacağız. 24’ünde, örtülü ödenekle geçinen, hepimizin vergisini partisine harcayan, devlet partisine dönüşmüş AK Parti’nin adayına dur bakalım, biraz da garip gureba, çiftçi, işçi gülsün diyecek, 8 Temmuz’da milletin adayını seçeceğiz. Hepimizin hakkını kendi partisi için kullanan devletin adayına karşı, vatandaşlarımızın emekli maaşından, harçlıklarından artırarak yatırdığı paralarla kampanya yapan milletin adayı Muharrem İnce yarışıyor. Çiftçiyi yeniden milletin efendisi yapmak için, Türkiye’yi yeniden hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, yaşanacak bir yer yapmak için, kimsenin kimseye patronluk taslamadığı bir yer yapmak için desteğinizi CHP’ye ve Muharrem İnce’ye bekliyoruz.”

"Özgür Özel: Meclis''i tek adama bağlamak hayır getirmiyor" haberi, 21 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 21 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Özgür Özel: Meclis''i tek adama bağlamak hayır getirmiyor haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özgür Özel: Meclis''i tek adama bağlamak hayır getirmiyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  2. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  3. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  4. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  5. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  6. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  7. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  8. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  9. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  10. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  11. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  12. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  13. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  14. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  15. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  16. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  17. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  18. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  19. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  20. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
Politika Haberleri