Seçim öncesi Danıştay''dan skandal panel

Seçim öncesi Danıştay''dan skandal panel

Seçim öncesi Danıştay''dan skandal panel Seçime 2 gün kala, AKP''li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile “çay toplayarak” gündeme gelen tartışmalı Danıştay Başkanı Zerrin Güngör tarafından, kuvvetler ayrılığını yeniden gündeme getiren “Kamu görevlilerinin sadakat yükümlülüğü” konulu bir panel düzenlendi.

AKP ve MHP’nin kurduğu Cumhur İttifakı'nın aldığı erken seçim kararının ardından 24 Haziran pazar günü yapılacak olan seçimlere yönelik siyasi partilerin çalışmalarında sona gelinirken, Danıştay Bakanlığı tarafından çok tartışılacak bir panel düzenlendi. Danıştay Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen paneli Danıştay Başkanı Zerrin Güngör düzenlerken panelin konusu ise kuvvetler ayrılığı tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.

MUHALEFETTEN TEPKİ
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi eleştirdiği sırada 2’nci Ordu Komutanı İsmail Metin Temel’in alkışlaması ile gündeme gelen kamu görevlileri ile iktidar arasındaki yakın ilişki tartışmalarını yeniden başlatacak panelin konusu, “Kamu görevlilerinin sadakat yükümlülüğü” olarak belirlendi. Seçimlere saatler kala böyle bir panelin düzenlenmesi ise muhalefetin tepkisini çekti.

'KABUL EDİLEMEZ'
Cumhurbaşkanı ile çay toplamaya da giden Danıştay Başkanınca böyle bir etkinliğin düzenlenmesinin kabul edilemez olduğunu dile getiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Seçimlerde en büyük vaatlerimizden biri, kuşkusuz kuvvetler ayrımını tesis edecek biçimde adımlar atmak, hakim ve savcıların yürütme gücünü elinde bulunduranların önünde ayağa kalkmayacakları, cübbelerindeki olmayan düğmelerini iliklemek zorunda kalmayacakları biçimde yargı bağımsızlığını sağlamaktır” dedi.

'YARGI ORGANLARINA KENDİ MİLİTANLARINI DOLDURDU'
BirGün'de yer alan habere göre, AKP’nin 16 yıllık iktidarı boyunca, yargıyı kendisine ayak bağı olarak gördüğünü ifade eden Özel, “Recep Tayyip Erdoğan, eski ortakları FETÖ ile 12 Eylül 2010 referandumunda giriştikleri işbirliğiyle yüksek yargı organlarına kendi militanlarını doldurmuş ve erkler ayrılığını ayaklar altına alarak, yargıyı kendileri için dikensiz bir gül bahçesi haline getirmiştir. Bu doğrultuda çay toplamaya götürdüğü yüksek yargı organlarının başkanları, karar almadan önce, evrensel hukuk kurallarını gözetmemiş, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden gelecek sinyalleri beklemiş, yeni hakim ve savcı alımlarında iktidar partisinde daha önce il ve ilçe yöneticiliği yapmış avukatlar tercih edilerek, parti devletinin yargı ayağını tamamlama yolunda adımlar atılmıştır” diye konuştu.

'İLK İŞ YARGI BAĞIMSIZLIĞINI VE KUVVETLER AYRILIĞINI TESİS ETMEK'
Özel konuşmasının devamında, “Seçimlere sadece iki gün kala böyle bir panelin düzenleniyor olmasını, kamu kurumlarında seçimleri etkilemek amaçlı, bir aday lehine propaganda yapılması biçiminde değerlendiriyor, bu durumu doğru bulmadığımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığında ve CHP’nin çoğunlukta olduğu parlamentoda kamu görevlilerinin görevde yükselmeleri için partizanca davranmaları gerekmeyecek, hangi siyasi görüşten olurlarsa olsunlar, yasalara ve anayasaya uygun biçiminde görevlerini gerçekleştirmeleri durumunda liyakat esasına göre yükselmeleri mümkün olacaktır. 24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin ardından yapacağımız ilk işlerden birinin yargı bağımsızlığını ve kuvvetler ayrılığını tesis etmek olacağının altını bir kere daha çiziyoruz.” ifadelerini kullandı. 

"Seçim öncesi Danıştay''dan skandal panel" haberi, 22 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 22 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Seçim öncesi Danıştay''dan skandal panel haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Seçim öncesi Danıştay''dan skandal panel 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:17 New Jersey'de Rutgers Üniversitesi İslami Yaşam Merkezi'ne Yapılan Saldırıda Nefret Suçlaması
  2. 17:16 Europol ve Bosna-Hersek Polisi Ortak Operasyonla Uyuşturucu Karteline Darbe Vurdu
  3. 17:12 Azerbaycan-Ermenistan Sınırında İlk Sınır Taşı Yerleştirildi
  4. 16:58 Tesla, Küresel Talepteki Düşüşe Yanıt Olarak Avrupa Fabrikasında 400 Kişiyi İşten Çıkaracak
  5. 16:55 Kapadokya, 23 Nisan'da Türk Bayraklarıyla Renklendi
  6. 16:50 Melissa Vargas'ın Rekorlarıyla Dolu Vodafone Sultanlar Ligi Finali
  7. 16:46 Japonya'da Yasukuni Tapınağı Ziyaretleri: Gelenek, Diplomasi ve Tartışmalar
  8. 16:43 İslam Memiş uyarıyor: "Gram altın yine bir anda 2700 lira seviyesine fırlayabilir"
  9. 16:42 Belçika'da Alkollü Araç Kullanma Davası: 'Gut Fermantasyonu' Savunması Reddedildi
  10. 16:38 Cenk Tosun'un Transferinde Sürpriz Bir Dönüm Noktası: Eyüpspor Devrede!
  11. 16:35 TCG Nusret Müze Gemisi İzmir'de ziyarete açıldı
  12. 16:34 Beşiktaş-Ankaragücü maçının ilk 11'leri belli oldu
  13. 16:34 Prostat Kanseri Araştırmasıyla Yeni Organ Keşfi: Tüp Tükürük Bezi!
  14. 16:32 Özel açıkladı: Erdoğan'la haftaya görüşmeyi planlıyoruz
  15. 16:31 İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi: "Siyonist rejiminden geriye hiçbir şey kalmayabilir"
  16. 16:30 Dolandırıcılara Karşı Uyarı: Koç Holding'den Sahte Sosyal Medya Hesaplarına Dikkat Çağrısı
  17. 16:27 Özgür Özel: "Milletimize yeni ve demokratik bir anayasa kazandırana kadar gayretimiz sürecektir"
  18. 16:21 'Ölümlü Dünya 2' Netflix'e geliyor
  19. 16:07 Dolandırıcıların Yeni Yöntemi: Sahte Ev İlanlarıyla Kapora Avı!
  20. 16:07 Kibirli CEO'nun diploması sahte olabilir mi?
Politika Haberleri