Profesör Kaboğlu dahil 4 bin 464 kişi KHK ile kamudan ihraç edildi!

Profesör Kaboğlu dahil 4 bin 464 kişi KHK ile kamudan ihraç edildi!

Profesör Kaboğlu dahil 4 bin 464 kişi KHK il... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 2 Ocak'ta toplanan  Bakanlar Kurulunca Anayasa'nın 121. maddesi ile 2935 Sayılı Olağanüstü Hal  Kanunu'nun 4'üncü maddesine göre, alınan kararlar doğrultusunda hazırlanan...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 2 Ocak'ta toplanan  Bakanlar Kurulunca Anayasa'nın 121. maddesi ile 2935 Sayılı Olağanüstü Hal  Kanunu'nun 4'üncü maddesine göre, alınan kararlar doğrultusunda hazırlanan 686  Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'nin bugünkü son mükerrer sayısında  yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

686 Sayılı KHK ile görevden uzaklaştırılanların tam listesi

Buna göre, 686 Sayılı KHK ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik  Kurulunca, devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen  yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla  irtibatı olan kişiler, kamu görevinden başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın  çıkarıldı.

Bu kişilere ayrıca herhangi bir tebligat yapılmayacak. Haklarında  ayrıca özel kanun hükümlerine göre işlem tesis edilecek.

Bu KHK ile "Kamu görevinden çıkarılanlar", "Kamu görevine iade  edilenler", "Öğrencilik statüsü geri verilenler" ile "Tedbir uygulanan emekli  emniyet mensupları" başlıkları altında yeni düzenlemelere yer verildi.

İhraçların yaşandığı kurumlar ve ihraç edilen kişi sayıları şu şekilde:

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 893 kişi

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 417 kişi

Yargıtay Başkanlığı'nda 10 kişi

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 2 bin 585 kişi

Yüksek Seçim Kurulu'nda 10 kişi

TRT 88 kişi

Dışişleri Bakanlığı'nda 48, 

İçişleri Bakanlığı'nda 49,

Ekonomi Bakanlığı'nda 15 

4 BİN 464 KİŞİ

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında yayımlanan 686 Sayılı  Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 4 bin 464 kişi kamu görevinden çıkarıldı, 17  kişi ise göreve iade edildi. 

EMNİYET'TEN 417 PERSONEL

Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlanan KHK'ya göre,  Emniyet Genel Müdürlüğünden, aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 417  personel kamu görevinden çıkarıldı.

JANDARMADAN 893 ASKER

Ayrıca Yüksek Seçim Kurulundan 10, Yargıtaydan 10, Sermaye Piyasası  Kurulundan 1, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığından (TOKİ) 2, Türkiye  Radyo Televizyon Kurumundan (TRT) 80, Vakıflar Genel Müdürlüğünden 2, Avrupa  Birliği Bakanlığından 3, Dışişleri Bakanlığından 48, Ekonomi Bakanlığından 15,  İçişleri Bakanlığından 49, Jandarma Genel Komutanlığından 893 asker, Sahil  Güvenlik Komutanlığından 3 asker, Kültür ve Turizm Bakanlığından 16, Milli eğitim  Bakanlığından 2 bin 585 kişi kamu görevinden çıkarıldı.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) bünyesindeki 330 akademik personel de kamu  görevinden çıkarılanlar arasında yer aldı.

17 KİŞİ GÖREVE İADE EDİLDİ

Öte yandan, daha önce görevden uzaklaştırılan 2 Emniyet Genel  Müdürlüğü, 1 İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler, 1 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 9  Milli Eğitim Bakanlığı, 4 Sağlık Bakanlığı personeli ise göreve iade edildi.

ABD'de öğrenim gören 2 kişinin de öğrencilik statüsü geri verildi.

İBRAHİM KABOĞLU VE BARIŞ İÇİN AKADEMİSYENLER 

Gazeteci Can Bursalı, Anayasa Hukukçusu Prof.Dr. İbrahim Kaboğlu ve çok sayıda Barış İçin Akademisyler bildirisini imzalayan akademisyenin bu KHK ile görevden alındığını söyledi. Can Bursalı Twitter adresinden, "Prof İbrahim Kaboğlu'nun da aralarında bulunduğu 'Barış için Akademisyenler' bildirisini imzalayan çok sayıda hoca yeni KHK ile ihraç edildi" diye yazdı.

Tele1 ekranlarına canlı bağlantı yoluyla katılan CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner de Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. İbrahim Kaboğlu'nun bu KHK ile görevinden ihraç edildiğini doğruladı. 

686 Sayılı KHK ile görevden uzaklaştırılanların tam listesi

DİĞER UZAKLAŞTIRILAN AKADEMİSYENLER

Bir öncek KHK ile Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden (İLEF) 4 akademisyen ihraç edilirken son KHK ile İLEF'ten 11 akademisyen daha ihraç edildi. İhraç edilen akademisyenler arasında Nur Betül Çelik, Mine Gencel Bek, Funda Başaran Özdemir, Funda Şenol Cantek, Ülkü Doğanay da yer alıyor.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden (Mülkiye) Ahmet Haşim Köse, Murat Sevinç, Pınar Ecevitoğlu, Gökçen Alpkaya ihraç edildi.

ÜNİVERSİTELİLERDEN YANIT: HOCALARIMIZIN YANINDAYIZ

Prof.Dr. İbrahim Kaboğlu'nun da aralarında bulunduğu akademisyenlerin ihracına Fikir Kulüpleri Federasyonu(FKF) Genel Merkezi'nden, "Muhalif hocalarımızın ihracına HAYIR!" yanıtı geldi. Marmara Üniversitesi Fikir Kulüpleri Federasyonu ise(FKF Marmara Üni) ihraçlara, "Bugün çıkarılan KHK ile Marmara Üniversitesi'nden ihraç edilen hocalarımızın yanındayız! Bilimin ve aklın savunucusu hocalarımız onurumuzdur!" diyerek tepki gösterdi.

KANİ BEKO'DAN TEPKİ

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu(DİSK) Genel Başkanı Kani Beko da, Prof. İbrahim Kaboğlu'nun görevinden alınmasına tepki gösterdi. Twitter adresinden açıklama yapan Kani Beko, "Üstünlerin hukuğunu değil hukukun üstünlüğünü savundu @ibrahimkaboglu "dedi.

İLHAN CİHANER: YENİLECEKLER

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner de, Prof.Dr. İbrahim Kaboğlu'nun da aralarında bulunduğu akademisyenlerin görevlerinden alınmasına tepki gösterenler arasında yer aldı. Twitter adresinden açıklama yapan İlhan Cihaner, "@ibrahimkaboglu , @pinarecevitoglu , İlhan Uzgel, Murat Sevinç, Ahmet Haşim Köse de ihraçlar arasında. Çıldırdılar...yenilecekler #HAYIR" ifadelerini kullandı.

HAZİRAN’DAN AKLA, BİLİME VE MEMLEKETE SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI

Birleşik Haziran Hareketi(HAZİRAN) de sosyal medyadan yaptığı açıklamayla ihraçlara tepki gösterdi. HAZİRAN, “Akla, bilime, memlekete omuz omuza sahip çıkalım'' dedi.

Birleşik Haziran Hareketi(HAZİRAN) Bilim Emekçileri Meclisi de KHK ile akademisyenlerin ihraç edilmesine tepki gösterdi. Bilim Emekçileri uygulamayı, “Ülkenin bilimsel birikimine saldırı'' olarak niteledi.

Twitter adresinden yapılan açıklamada, “Solcu, muhalif, ilerici hocaları hedef alan KHKları ihraç dalgası diye nitelemek yeterli gelmiyor artık. Yaşanan açıkça akademik kıyımdır. Her KHK, FETÖ'yü temizleme bahanesiyle ülkenin bilimsel birikimine, akademik geleneğine saldırmaktadır. Hep söyledik, yine söylüyoruz. Hocalarımız elbet #GeriDönecekler. Tarih onları haklı çıkaracak; gericileri, akıl ve bilim düşmanlarını değil'' denildi.

bilimemekcileri.jpg

"Profesör Kaboğlu dahil 4 bin 464 kişi KHK ile kamudan ihraç edildi!" haberi, 07 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 07 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Profesör Kaboğlu dahil 4 bin 464 kişi KHK ile kamudan ihraç edildi! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Profesör Kaboğlu dahil 4 bin 464 kişi KHK ile kamudan ihraç edildi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:31 Beyaz Saray: "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok"
  2. 22:24 Beyaz Saray, Erdoğan'ın ABD ziyaretinde Biden ile görüşme olmayacağını açıkladı!
  3. 22:17 AKP'den ayrılıp CHP'ye geçti! Özel, kendi rozetini taktı: "Doğru yolu seçtim"
  4. 20:14 Ahmet Davutoğlu: "15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin"
  5. 19:54 Emeklilere Müjde! 15 Bin TL'ye Kadar Nakit Promosyon Fırsatı Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor!
  6. 19:54 ÇAYKUR'da İş İmkanı! İşte Başvuru Şartları ve Tarihleri
  7. 19:54 Kuş Gribi Kabusu Geri Geldi: Yumurta Fiyatları Artıyor!
  8. 19:54 Petek Dinçöz'ün Annesi Estetik Yaptırdı! Görüntüsü Sosyal Medyada Olay Yarattı!
  9. 19:41 SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi
  10. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  11. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  12. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  13. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  14. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  15. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  16. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  17. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  18. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  19. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  20. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
Gündem Haberleri