Protestocular Engelledi: Sığınmacıların Gemilere Taşınması Tartışma Yarattı

Protestocular Engelledi: Sığınmacıların Gemilere Taşınması Tartışma Yarattı

Protestocular Engelledi: Sığınmacıların Gemi... Londra'da otelde konaklayan sığınmacıları Bibby Stockholm gemisine götüren otobüsü protestocular engelledi. İngiliz polisi müdahale etti ve çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı. Göçmenlerin gemiye taşınması tartışmalara yol açtı.

Londra'da bir otelde konaklayan sığınmacıları Bibby Stockholm gemisine taşıyan bir otobüs, protestocuların engeline takıldı. İngiliz polisi, olaya müdahale ederek gözaltılar gerçekleştirdi. Göçmenlerin gemiye taşınması süreci, toplumda tartışmalara neden oldu ve insan hakları gruplarının eleştirilerine maruz kaldı.

Londra'da bir otelde konaklayan sığınmacıları Bibby Stockholm gemisine götürmek üzere tahsis edilen otobüsün etrafını saran protestocular, sığınmacıların gönderilmesini engelleme girişiminde bulundu. Çok sayıda gösterici, sığınmacılar araca götürülmeden önce otobüsün hareket etmesini engellemek için etrafını sardı ve otobüsün altına bisikletler yerleştirdi.

İngiliz polisi, yerel saatle 12.30 civarında otobüsle çevresinde oturan protestocuların arasına girmeye çalıştı. Polis memurları, olay yerinde 1 saat boyunca protestocularla görüşerek gözaltına alınabilecekleri konusunda uyardı. Daha sonra polis, çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı.

İngiltere İçişleri Bakanı James Cleverly, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, göçmenleri otellerde barındırmanın İngiliz vergi mükelleflerine her gün milyonlarca sterline mal olduğunu belirtti.

Cleverly, "Sosyal medyada poz veren bu küçük öğrenci grubunun bizi İngiliz halkı için doğru olanı yapmaktan alıkoymasına izin vermeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Peckham bölgesindeki bir otelde konaklayan en az 8 sığınmacıya bir hafta önce Dorset'teki Bibby Stockholm gemisine yerleştirilmek üzere bu sabah otobüsle alınacakları söylenmişti.

Geçen yıl gemide bulunan bir göçmenin yaşamını kaybettiği gerekçesiyle kendilerini bekleyen koşullardan korktuklarını dile getiren bazı sığınmacılar, gemide konaklamak istemediklerini belirtmişti.

Göçmenlerin gemiye gelişi 2 kez ertelenmişti. İngiltere, ülkedeki ortalama 50 bin düzensiz göçmenin konaklaması için askeri tesislerdeki kullanılmayan binalar ile mavnalar üzerine inşa edilmiş yüzen yapılarda göçmenleri ağırlama kararı almıştı.

Ülkede otellerde ağırlanan göçmenlerin yüksek maliyet sebebiyle taşınması kararı alınmış ve Bibby Stockholm gemisi de bu amaç doğrultusunda göçmenlerin yerleştirileceği ilk gemi olarak gündeme gelmişti.

Ülkenin güneyindeki Portland Limanı'nda demirli gemiye 39 kişiden oluşan ilk göçmen grubu 7 Ağustos 2023'te gelmeye başlamıştı. İlk etapta 50 sığınmacının yerleştirilmesi planlanan gemi, 11 Ağustos'ta içme suyu sisteminde bulunan lejyonella bakterisi tespit edilmesi üzerine boşaltılmıştı.

Düzensiz göçmenler, gemideki lejyonella bakterisinin 4 gün sonra temizlenmesinin ardından 19 Ekim'de yeniden gemiye yerleştirilmeye başlanmıştı. Bibby Stockholm gemisine 18-65 yaş arası erkek sığınmacıların yerleştirileceği açıklanmıştı.

Sivil toplum kuruluşları ve insan hakları örgütleri, Bibby Stockholm gemisine "cezaevi gemisi" yakıştırması yaparak gemide konaklamanın "insanlık dışı" olduğunu savundular.

"Protestocular Engelledi: Sığınmacıların Gemilere Taşınması Tartışma Yarattı" haberi, 02 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 02 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Protestocular Engelledi: Sığınmacıların Gemilere Taşınması Tartışma Yarattı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Protestocular Engelledi: Sığınmacıların Gemilere Taşınması Tartışma Yarattı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 17 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:49 ABD'nin Yaptırım Kararı: Kuzey Kore ve Rusya'dan İkişer Vatandaşa ve Üç Şirkete Yaptırım
  2. 14:47 Dev bankadan korkutan altın tahmini geldi: Rekora hazır olun!
  3. 14:42 Nisan Ayında Türkiye'de Yoksulluk ve Açlık Sınırları Yükseldi: DİSK-BİSAM Raporu
  4. 14:37 Galatasaray'da Yönetim Krizi: Timur ve Özbek Arasındaki Fikir Ayrılığı Gündemde
  5. 14:32 KV Oostende Borç Batağında: İflas Başvurusu Yapacak
  6. 14:27 Yatırımcılar altın fiyatlarını yakından takip ediyor! Altın düşüyor mu? 17 Mayıs altın fiyatları
  7. 14:27 USS Ronald Reagan Japonya Görevini Tamamlayarak Tokyo'dan Ayrıldı
  8. 14:24 Fenerbahçe'de Başkanlık Seçimleri Öncesi Mourinho Hareketi
  9. 14:22 Bakanlık'tan tarih tutkunlarına müjde: Efsane indirimlerle kültürel bir yolculuk sizi bekliyor
  10. 14:15 İsmail Kartal kararını vermiş bulundu
  11. 14:14 Kiracıları Koruyan Kira Sınırı Sona Eriyor: Yüzde 25 Artış Uygulaması Kaldırılıyor!
  12. 14:13 Mohamed Salah ve Alisson Becker, Suudi Profesyonel Ligi'nin Transfer Hedefi Haline Geldi
  13. 14:11 Galatasaray, Avrupa'nın zirvesinde: Okan Buruk, Ancelotti'yi ve Guardiola'yı geride bıraktı!
  14. 14:09 Küresel Piyasalarda Enflasyon ve Faiz Endişeleri: ABD, Avrupa ve Asya'da Gelişmeler
  15. 14:02 Mısır Piramitlerinin Gizemi Çözülüyor: Nil Nehri'nin Kayıp Kolunun Keşfi
  16. 13:58 Çinli Elektrikli Otomobil Devleri Türkiye'ye Yatırım İçin Görüşmelerde
  17. 13:53 Ekonomistler o tahminde uzlaştı! Merkez Bankası faiz kararı kaç seviyelerinde olacak?
  18. 13:52 Süper Lig devinin ana sponsoruydu: O şirket iflas ediyor!
  19. 13:52 Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi rekor seviyeye ulaştı ve 77 hisse değer kazandı
  20. 13:52 Bakan Işıkhan, emeklilere yönelik indirimli faydalanma imkanını duyurdu
Dünya Haberleri