Rasim Ozan Kütahyalı hakkında karar verildi!

Rasim Ozan Kütahyalı hakkında karar verildi!

Rasim Ozan Kütahyalı hakkında karar verildi! Rasim Ozan Kütahyalı hakkında, "Türk Futbolu ve FETÖ" başlıklı yazısında eski Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e iftirada bulunduğu ve hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada, suç unsurları oluşmadığı gerekçesiyle...

Rasim Ozan Kütahyalı hakkında, "Türk Futbolu ve FETÖ" başlıklı yazısında eski Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e iftirada bulunduğu ve hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada, suç unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı verildi. Dava kapsamında ilk kez savunma yapan Kütahyalı, "Gazete haberlerine dayanarak yazımı yazdım. Burada hakaret ya da iftira suç kastım yoktur. Fatih Terim'e karşı hiçbir husumetim yoktur. Beraatimi talep ediyorum. İsmail Demiriz'in FETÖ'cü olduğu bilinmektedir ve benim Fatih Terim'in FETÖ'cü olduğuna dair herhangi bir iddiam yoktur" dedi

Rasim OzanKütahyalı, "Türk Futbolu ve FETÖ" başlıklı yazısında, eski Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e iftirada bulunduğu ve hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti. 

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, hakkında daha önce zorla getirilme kararı çıkarılan Rasim Ozan Kütahyalı ile Terim'in avukatı Rezan Epözdemir katıldı. 

Savunması sorulan Kütahyalı, suçlamayı kabul etmediğini belirterek, "Söz konusu yazıda hakaret ve iftira içeren hiçbir söz geçmemektedir. Sadece sormuş olduğum sorular mevcuttur. Kaldı ki bu soruları sadece Fatih Terim'e değil, TFF'ye de yöneltmiş olmaktayım." dedi. 

Yazıda adı geçen İsmail Demiriz'in şu anda FETÖ üyeliğinden yargılandığını ve bu kişinin tüm gazetelerde Fatih Terim'in yardımcısı olarak gösterildiğini anlatan Kütahyalı, "Bunlardan hiçbirisi tekzip edilmedi. Ben de bu gazete haberlerine dayanarak yazımı yazdım. Burada hakaret ya da iftira suç kastım yoktur. Fatih Terim'e karşı hiçbir husumetim yoktur. Beraatimi talep ediyorum." diye konuştu. 

Söz alan Fatih Terim'in avukatı Rezan Epözdemir ise sanık savunmasına katılmadığını söyleyerek, "Bu husumet nedeniyle yazılmış bir yazıdır. İsmail Demiriz'in iş akdi, müvekkilim Terim TFF'de işe başladıktan sonra feshedilmiştir. FETÖ'nün eski futbol imamları Sait Alpsoy ve Latif Erdoğan, beyanlarında müvekkilimin futbol camiasında tek ele geçiremedikleri şahıs olduğunu beyan etmişlerdir." ifadelerini kullandı. 

"Terim hakkında, 'FETÖ mensuplarını koruyor intibası' uyandırdı"

Sanık Kütahyalı'nın yazısıyla ilgili farklı mahkemelerden erişimin engellenmesi ve düzeltme yayınlanması kararı aldırdığını vurgulayan Epözdemir, "Müvekkilim hakkında bu yazıyla 'FETÖ mensuplarını koruyor' intibası uyanmıştır. Sanıktan şikayetçiyiz ve cezalandırılmasını talep ediyoruz." dedi. 

Tekrar konuşan sanık Kütahyalı, İsmail Demiriz'in iş akdinin Terim'in işe başlamasından sonra feshedilmediğini, Demiriz'in Ekim 2014'te taltif edildiğini, Ekim 2015'te görevine son verildiğini ve 17-25 Aralık darbe teşebbüsünden sonra da görevine devam ettirildiğini dile getirdi. 

"Kaldı ki İsmail Demiriz'in FETÖ'cü olduğu bilinmektedir ve benim Fatih Terim'in FETÖ'cü olduğuna dair herhangi bir iddiam yoktur." diyen Kütahyalı, bunun aksine şahitlik edebileceğini ve yazısında sadece Demiriz'in görevde kalmasını sorguladığını öne sürdü. Kütahyalı ayrıca, "Bu olayı gündeme getiren 6 ayrı gazeteci vardır ancak sadece bana dava açılmıştır." ifadesini kullandı. 

Mahkemenin beraat kararı

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme, "hakaret ve iftira" suçlarının yasal unsurları oluşmadığı ve yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması nedeniyle sanık Rasim Ozan Kütahyalı'nın beraatine hükmetti. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Kütahyalı'nın Ağustos 2016'da kaleme aldığı yazısında, müşteki Terim'in FETÖ mensuplarını koruduğu yönünde iddialara yer verildiği, yazıda eleştiri sınırlarının aşıldığı, haberin gerçek olmadığı, basın özgürlüğü kapsamının dışına çıkılarak hukuka uygunluk sebeplerine riayet edilmediği vurgulanıyordu.

Kütahyalı'nın yazısında, işlemediğini bildiği halde hakkında soruşturma başlatılmasını sağlamak için müştekiyle ilgili "FETÖ mensuplarına yardım ettiği" iddiasında bulunduğu savunulan iddianamede, şüphelinin bu eyleminin ''iftira'' suçunun yasal unsurlarını oluşturduğu bildiriliyordu. 

İddianamede şüphelinin, bu eylemi nedeniyle "sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" ve "iftira" suçlarından 1 yıl 3 aydan, 6 yıl 4 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyordu. 

"Rasim Ozan Kütahyalı hakkında karar verildi!" haberi, 21 Eylül 2017 tarihinde yazılmıştır. 21 Eylül 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Rasim Ozan Kütahyalı hakkında karar verildi! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Rasim Ozan Kütahyalı hakkında karar verildi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  2. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  3. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  4. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  5. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  6. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  7. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  8. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  9. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  10. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  11. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  12. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  13. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  14. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  15. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  16. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  17. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  18. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  19. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  20. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
Otomotiv Haberleri