Referandumdan önce ''Nazi’ diyorlardı: ''Türkiye, yine Almanya’dan ekonomik yardım istiyor’

Referandumdan önce ''Nazi’ diyorlardı: ''Türkiye, yine Almanya’dan ekonomik yardım istiyor’

Referandumdan önce ''Nazi’ diyorlardı: ''Tür... Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Alman Bild gazetesine Türkiye-Almanya ekonomik ilişkilerine yönelik açıklamalarda bulundu. Bild'in pazartesi baskısında "Türkiye yine Almanya’dan ekonomik yardım istiyor" başlığı ile çıkan haberde...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Alman Bild gazetesine Türkiye-Almanya ekonomik ilişkilerine yönelik açıklamalarda bulundu. Bild'in pazartesi baskısında "Türkiye yine Almanya’dan ekonomik yardım istiyor" başlığı ile çıkan haberde Bakan'ın "İlişkilerde normalliğe dönme zamanının gelmesi gerektiğini düşünüyorum" ifadelerine yer verildi. Habere göre Washington'daki G20 Maliye Bakanları buluşmasında zayıflayan Türkiye ekonomisini yeniden canlandırmanın yollarının ele alındığını kaydeden Bakan Şimşek, "Bunun için Almanya’ya ihtiyacımız var" diye konuştu.

Bakan Şimşek mart ayı sonunda Almanya'nın önemli ekonomi gazetelerinden Handelsblatt'a yaptığı açıklamada da Türkiye ve Avrupa'da söylemlerin sakinleşeceğini ve tekrar olumlu bir gündeme geri dönebileceklerini umduğunu ifade etmişti.

Türkiye ile Almanya ilişkilerindeki gerginlik, Türk bakanların referandum etkinliklerine yönelik engellere tepki olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı 'Nazi uygulaması' benzetmeleri ve Die Welt muhabiri Deniz Yücel'in Türkiye'de tutuklanması üzerine daha da artmıştı.

SCHÄUBLE: TÜRKİYE’YE EKONOMİK DESTEK ZORA GİRDİ

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble ise birkaç hafta önce Alman Der Spiegel dergisine verdiği demeçte, gazeteci Deniz Yücel'in tutuklanması öncesinde Türkiye'ye ekonomik destek konusunda Türk mevkidaşı Şimşek ile görüşmeler yürüttüklerini belirterek, "Görüşmeler iyi ilerliyordu. Ama ardından tutuklama geldi. Bu, durumu son derece güçleştirdi" diye konuşmuştu.

Küresel mali kriz sonrası 2010 yılında yüzde 9 oranında büyüyen Türk ekonomisinde son dönemde büyüme yavaşladı. 2016 Temmuz ayındaki darbe girişimi ve ardından oluşan siyasi tablo yatırımcıda endişelere yol açtı. Terör saldırıları bir dönem Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın yüzde 5'ine tekabül eden turizm branşına da darbe vurdu. Türkiye ekonomisi yine de 2016 yılında yüzde 2,9 oranla beklenenin üzerinde bir büyüme kaydetti. Türk Lirası darbe girişiminin ardından büyük değer kaybederken, 2016 yılında işsizlik oranı yüzde 10,9'a yükseldi. İşsizlik oranı Aralık döneminde yüzde 12,7'ye yükselerek Mart 2010'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

"Referandumdan önce ''Nazi’ diyorlardı: ''Türkiye, yine Almanya’dan ekonomik yardım istiyor’" haberi, 24 Nisan 2017 tarihinde yazılmıştır. 24 Nisan 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Referandumdan önce ''Nazi’ diyorlardı: ''Türkiye, yine Almanya’dan ekonomik yardım istiyor’ haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Referandumdan önce ''Nazi’ diyorlardı: ''Türkiye, yine Almanya’dan ekonomik yardım istiyor’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:56 25 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  2. 11:52 Ev Yapımı Dondurma Tarifleriyle Yazın Keyfini Çıkarın!
  3. 11:40 Fatih Altaylı: Soylu’nun zeki, akıllı biri olduğunu düşünmüştüm hep
  4. 11:30 Faruk Bildirici: O montaj fotoğraf gazetecilik problemi
  5. 11:30 Akaryakıt Fiyatlarında Büyük İndirim: Motorine 1.17 TL'lik Düşüş!
  6. 11:22 Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
  7. 11:18 Hamas'ın üst düzey yetkilisi silah bırakma koşulunu açıkladı
  8. 10:53 Son seçim anketinden AK Parti ve YRP'ye kötü haber: CHP’nin yükselişi sürüyor
  9. 10:49 Filozof Atakan yıllar sonra ortaya çıktı
  10. 10:43 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ın dudak uçuklatan maaşı: 801 bin lira
  11. 10:39 Sosyal medyadan duyurdu: İYİ Parti'de üst düzey istifa
  12. 10:32 Mehmet Yakup Yılmaz: Erdoğan'ın MHP'yi yok sayabileceğini düşünmüyorum
  13. 10:25 Barış Terkoğlu yazdı: Uğur Dündar’ın babalık davası
  14. 10:22 İsmail Kartal: 5'te 5 yapabilirsek, hedefimize ulaşma şansımız olabilir
  15. 10:18 Hatay'da afetzedelerin sorunları büyüyor: Hava tozlu, konteynerler böcekli
  16. 09:51 ‘Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur’ sorusuna Barış Arduç'tan jet yanıt
  17. 09:47 11 Hükümet Konağı ihalesi yapıldı: Toplam bedeli 1 milyar 189 milyon
  18. 09:40 Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Yeni anayasa bir vizyon ister fakat ortada bundan eser yok
  19. 09:34 ATV'nin sevilen dizisi için apar topar final kararı
  20. 09:30 Alman basını: Nico Hulkenberg Audi ile anlaştı, resmi açıklama yakın
Ekonomi Haberleri