'Rehber' o geziyi anlattı: Gülen'le görüşmeyi Bakan kendi istedi!

'Rehber' o geziyi anlattı: Gülen'le görüşmeyi Bakan kendi istedi!

'Rehber' o geziyi anlattı: Gülen'le görüşmey... 'FETÖ' davasında, eski Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Nurettin Okandan, Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde, 2012 yılında Pensilvanya’da çekildiğini iddia ettiği...

'FETÖ' davasında, eski Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Nurettin Okandan, Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde, 2012 yılında Pensilvanya’da çekildiğini iddia ettiği fotoğrafı mahkemeye sundu. Sözcü'den Saygı Öztürk köşesinde fotoğrafta yer alan Mahmut Yeter'in mektubuna yer verdi. Yeter, "Mehmet Özhaseki bey, 23 Mayıs 2012 Çarşamba günü Fetullah Gülen'i ziyaret etmiştir.  Ziyaret talebi sayın Özhaseki beyden gelmiştir" iddiasında bulundu. 

Öztürk'ün "Rehber, Pensilvanya gezisini anlattı" başlığıyla (26 Kasım 2017) yayımlanan yazısı şöyle:

Fetullahçıların en yaygın örgütlendikleri, “himmet'' adı altında en çok para topladıkları illerin başında Kayseri geliyordu. Bugün, kentin önemli zenginleri açılan davanın sanıkları arasında bulunuyor. Yargılamalar devam ederken “etkin pişmanlıktan'' yararlanmak için bildiklerini anlatanların sayısı da artıyor. İfadeler ortaya çıktıkça, yapının finans gücü de anlaşılıyor. Bir ifadeye göre, Kayseri'de 100 milyon lira himmet toplanıyordu.

Bu davalara bakan hakimler, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcıları alabildiğine dikkatli, tam anlamıyla gerçek hakim gibi davranıyor. Çünkü ortalıkta bazı sanıklara “işinizi hallederiz'' diye dolaşan bazı tipler var. O yüzden odasına kimseyi aldırmayan hakimler bulunuyor.

page_rehber-pensilvanya-gezisini-anlatti-34mehmet-ozhaseki-2012de-gulenle-gorusmeyi-kendi-istedi34_468826680.jpg

'FETULLAH GÜLEN'LE GÖRÜŞTÜK'
FETÖ davasının “etkin pişmanlıktan yararlanmak'' için başvuran tutuklu sanıklarından Kayseri Sanayi Odası eski Meclis Başkanı Nurettin Okandan, yargılandığı Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdiği dilekçede, Mehmet Özhaseki'yle birlikte gittikleri ABD gezisini şöyle anlatıyor:

“Sayın Başkan, değerli mahkeme heyeti. Daha önce savcılık ifademde söylediğim gibi 2012 yılındaki Amerika seyahatimizi, şimdi bunu daha da genişleterek sizlere aktarmak istiyorum: İlhan Mirab- oğlu'nun (Kayseri FETÖ yapılanmasında önemli isim) davetiyle ben bu seyahate katıldım. Heyette, Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, belediye temsilcileri, iş adamları vardı. Önce Kuzey Karolina'yla ''kardeş şehir'projesi kapsamında meclisinde toplantılar yapıldı.

Daha sonra New York'a geçerken heyet olarak Pensilvanya'ya uğranıp yarım saat kadar Fetullah Gülen'le görüşüldü. Bu organizasyonu Sıtkı Baş (Sıddık kod adlı bu kişi aynı zamanda FETÖ'nün Kayseri İl İmamı) yani cemaat yapıyordu.
Buraya, şu an bu geziye ait fotoğrafları getirdim. Bu yapıyla ilgisi olan insanlar ve en önemlisi örgütün Kayseri sorumlusu Sıtkı Baş ve oradaki tüm görüşmeleri ayarlayan Mahmut Yeter de vardı. Amerikan ve Türk iş adamları görüşmeleri, hem Türk, hem Amerikan üniversiteleri ziyaretlerinin tamamını Mahmut Yeter organize ediyordu.''

SÖZ MAHMUT YETER'İN
Kayseri'den giden heyetin ABD temaslarını sağlayan, onlara mihmandarlık yapan Mahmut Yeter'in, Pensilvanya'da Fetullah Gülen'in malikhanesinde çalıştığı, halen firari olduğu belirtiliyor. O gezide rehberlik yaptığı hemen bütün sanıklar tarafından belirtilen, çektirilen fotoğrafta Nurettin Okandan'la yan yana görülen Mahmut Yeter'in söyleyecekleri de merak edilir. ABD'de yaşayan Mahmut Yeter'in yazdıklarını okuyoruz:

“Bu maili, SÖZCÜ'de yayımlanan haberiniz üzerine yazıyorum. Kısaca birkaç şey ifade edeceğim: Benim firari durumum yok. 2001 yılından bu yana Amerika'da yaşamaktayım ve ABD vatandaşıyım. Pensilvanya'da yaşamadım, uzun süre New York ve hâlâ Washington DC'de yaşamaktayım.

Sayın Bakan Mehmet Özhaseki'yle ABD gezisinde değil daha öncesinde Amerika'dan Türkiye'ye götürdüğümüz milletvekili grupları vesilesiyle Kayseri'de tanışmıştık. Gezi sonrası şahsıma teşekkür mektubu yazmıştır. Şahsi telefonunu vermiştir ve uzun bir dönem de telefonu üzerinden yazışmışızdır.

ÖZHASEKİ İSTEDİ
Geziyle ilgili olarak da bir çok şey söylenebilir ama bakan bey ısrarla Fetullah Gülen'le görüşmesini yalanlamış. E-maillerime bakarak gezi programını buldum. (Kayseri Büyükşehir Belediye kayıtlarında da vardır.) Sayın Mehmet Özhaseki bey, 23 Mayıs 2012 Çarşamba günüFetullah Gülen'i ziyaret etmiştir. Ziyaret talebi sayın Özhaseki beyden gelmiştir. Ayrıntı olacak ama ben de Gülen'e birçok Türk siyasi götürdüm. Görüşme taleplerinin hiçbirisi Gülen'den gelmemiştir.

Aynı gün ya öğle ya da ikindi namazından sonra yaklaşık yarım saat, 45 dakika arası Sayın Özhaseki beyle Gülen görüşmüşlerdir. Görüşme sonrasında Fetullah Gülen, Mehmet Özhaseki beye, El-Kulubud-Daria kitabını imzalayıp bir de not yazarak hediye etmiştir.

Kitaba Gülen şöyle bir not düşmüştür: ''Kendini milletimize hizmete adamış ve pek çok hayırlı işe imza atmasını bilmiş, basiret ve aksiyon insanı, aydınlık ruh, mübarek dost, Kayseri Belediye Başkanı Muhammed Özhaseki beyefendiye muvaffak-un bil hayr olmaları niyazı ile. Pur kusur kardeşiniz M.Fethullah Gülen.' Bunu el yazısı ve Osmanlıca yazmıştı. Türkçeye çeviriyi yanındaki bir talebesi yapmıştı. Çevirinin yapıldığı orijinal kağıt hâlâ bende duruyor.''

O geziye ilişkin programı da bildirmiş. 23 Mayıs Çarşamba günü saat 08.30'da otelden ayrılıp havalimanına hareket ediliyor. Saat 10.30'da Philadelphia'ya 1173 uçuş numarasıyla gidiliyor. Saat 14.00'te Pensilvanya'da oluyorlar. O günkü program saat 20.00'de son buluyor.

Hemen belirtelim, Nurettin Okandan, mahkemeye 10 adet fotoğraf verdi. Bunların arasında Fetullah Gülen'le yapıldığı öne sürülen görüşmenin fotoğrafı bulunmuyor. Okandan, ifadesinde Gülen'i heyet olarak ziyaret ettiklerini belirtiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise Pensilvanya'ya gitmediğini, o fotoğrafın da New York Central Park'ta çekildiğini söylüyor.

"'Rehber' o geziyi anlattı: Gülen'le görüşmeyi Bakan kendi istedi!" haberi, 26 Kasım 2017 tarihinde yazılmıştır. 26 Kasım 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'Rehber' o geziyi anlattı: Gülen'le görüşmeyi Bakan kendi istedi! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Rehber' o geziyi anlattı: Gülen'le görüşmeyi Bakan kendi istedi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  2. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  3. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  4. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  5. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  6. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  7. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  8. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  9. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  10. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  11. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  12. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  13. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  14. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  15. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  16. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  17. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  18. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  19. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  20. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
Gündem Haberleri