Reina saldırganına tekme anının görüntüsü

Reina saldırganına tekme anının görüntüsü

Reina saldırganına tekme anının görüntüsü Yılbaşı gecesi İstanbul, Ortaköy'deki gece kulübü Reina'yı kana bulayan terör saldırısıyla ilgili ortaya çıkan yeni görüntülerde, bir kişinin olay yerini terk etmeden önce saldırgan "Ebu Muhammed El Horasani" kod adlı terörist Abdülkadir...

Yılbaşı gecesi İstanbul, Ortaköy'deki gece kulübü Reina'yı kana bulayan terör saldırısıyla ilgili ortaya çıkan yeni görüntülerde, bir kişinin olay yerini terk etmeden önce saldırgan "Ebu Muhammed El Horasani" kod adlı terörist Abdülkadir Masharipov'u tekmelediği ortaya çıkmıştı.

Görüntülerde saatlerin 01.20'yi gösterdiği dakikalarda, Reina'da eğlenenlerin panik içinde kaçmaya başladıkları görüldü. Saat 01.27'de ise saldırganın yerde saklanmaya çalışan bir grubun yanına yaklaştığı sırada bir erkek tarafından birkaç defa tekmelendiği fark ediliyor. Saldırganı attığı tekmeyle geriye savuran o kişinin katliamda yakın arkadaşı Mustafa Sezgin Seymen'i kaybeden gemi kaptanı T. B. olduğu ortaya çıktı.

O GÖRÜNTÜ İLK KEZ YAYINLANDI

Gemi kaptanı T.B'nin anlattığı o anların görüntüsü bu akşam ilk kez Kanal D Ana Haber'de yayınlandı. İşte İsmail Saymaz'ın ele geçirdiği o görüntüler:

FISILDAYARAK KONUŞTUK'

 T. B, yakın arkadaşını kaybettiği ve teröristle göz göze geldikleri o anları Habertürk'le şöyle paylaşmıştı: "Reina'ya gitmeden önce Beşiktaş tarafında bir mekândaydık, sonrasında Taksim'e geçtik. 9 kişilik bir arkadaş grubuyduk. Reina'da oturduğumuz kısım sağ taraftaki loca bölümündeydik. Saat 01.20'de bir anda etrafa kaçışanlar oldu. Önce ne olduğunu anlayamadık. Müşteriler arasında kavga sandık, oralı olmadık. O anda 6 kişi locadaydık, Mustafa isimli iki arkadaşımız ile bir başka arkadaşımız tuvalete gitmişlerdi. Ardından silah sesleri duyduk ve hemen nişanlımla birlikte locadaki koltukların, sehpaların arasına yere yattık. Dudak dudağa, kulak kulağaydık, fısıldayarak konuştuk."

'ASKERİ OKULU YARIDA BIRAKMIŞTIM, PANİK YAPMADIM'

"Bomba ve silah sesleri duyduk. Askeri okulu yarıda bırakmıştım, şans eseri panik yapmadım ve kendimdeydim. Nişanlım bir anda teröristin bize doğru geldiğini fısıldadı kulağıma; ''Geliyor' dedi. Böyle söyleyince korkmaması için yüzünü elimle kapattım. Sonra terörist nişanlımın ayaklarının ucuna çöktü. Mekânın en sağındaydık, terörist sol tarafta terör estirdi. Bu yüzden şanslıydık. Bizim olduğumuz noktaya sakin sakin geldi ve flashbang'in pimini çekti ''Allah-u Ekber' diye bağırdı."

'ÖLDÜRME İMKANIM VARDI AMA…'

"Ben de ''Hayır, hayır' diye bağırdım ve doğrulup birkaç defa tekme attım. Kaybedecek bir şeyim yoktu. Son tekmemde ise ışık yayan bomba patladı. Önce yüzüm yandı sandım. 10 saniye kimseyi göremedim ve duyamadım. Kaçtığını bu nedenle göremedim. Saldırganı o anda öldürme ya da etkisiz hale getirme imkânım vardı. Ancak şoka girenler, kusanlar vardı gözlerimin önünde. Saniyeler sonra kendime geldiğimde nişanlımın yanına tekrar sürünerek gittim."

''BAKIŞLARI ÇEKTİĞİ SELFİE'DEKİ GİBİYDİ'

"Mekân çok dardı, müziğin sesi gitmişti, ama tavanda dönen ışıklar kapanmadı. Bu dezavantaj oldu. Işığın yaydığı gölge terörist gibi duruyordu. Teröristin bakışları Taksim'de çektiği selfie'deki gibiydi. Hatta teröriste benzetilip dövülen kişiyle ilgili polisi arayıp, bildirdim. O kişinin terörist olmadığını. Mekânda göz göze gelen tek kişi bendim. Oradan kaçma planı olan bir insan tek başına böyle bir plan yapamaz. Kanaatim içeriden birisi ona haber verdi ya da telefonla bilgi verenler oldu."

'HERKES BİRBİRİNE SAHİP ÇIKTI, İZDİHAM OLMADI'

"İçeriye öyle bir girdi ki bomba attığı için takip edemedik. Saldırıda kimse ''önce can sonra canan' demedi. Herkes ''canan' dedi. Böyle bir ortamda izdiham olmadı, tanıyan tanımayan herkes birbirine sahip çıktı, herkes kol kola girmişti. Nişanlım yeni işbaşı yaptı, psikolojik tedavi görecek. Hâlâ metroya binmekte zorluk çekiyorum. Soğukkanlı biriydim, gözyaşım çıkmazdı, ancak 2 arkadaşımı da kaybettim. 2 Mustafa için de gözyaşı döktüm."

 

"Reina saldırganına tekme anının görüntüsü" haberi, 18 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 18 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Reina saldırganına tekme anının görüntüsü haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Reina saldırganına tekme anının görüntüsü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:10 İsrail Saldırısında Hamas’ın Üst Düzey Lideri Hayatını Kaybetti
  2. 11:04 Ocak 2024’te Türkiye’nin Net UYP’si Eksi 300 Milyar Dolara Düştü
  3. 11:01 Şok gelişme! Ünlü banka Türkiye'den çekiliyor!
  4. 11:01 Altın fiyatları yükselişte! Gram altın ve çeyrek altın ne kadar oldu?
  5. 10:59 Gizli İttifak: SpaceX, ABD İstihbaratıyla Casus Uydular İçin Hamle Yapıyor
  6. 10:55 Sağlık ve Güzellikte Zeytin Yaprağının Sırrı
  7. 10:52 Nevşin Mengü'den "Kızılcık Şerbeti" yorumu: Kadınlar, İslamcı erkeklerin önüne atıyor kendini
  8. 10:49 Et fiyatlarıyla ilgili tarih verildi: 2-3 yıl daha cep yakacak
  9. 10:49 Deprem mi oldu, nerede deprem oldu?
  10. 10:44 Mansur Yavaş, Ankara'da son anket sonuçlarını açıkladı
  11. 10:42 Fenerbahçe’nin Trabzon’daki Faciası:Acun Ilıcalı sessiz kalmadı!
  12. 10:40 AK Partililer okullara gitmeye başladı: Öğretmen ve velilerden oy istediler
  13. 10:38 MHP'li vekil: "Gücümüz olsa vallahi gider İsrail'e müdahale ederiz.."
  14. 10:35 Beşiktaş'ta devrim gibi karar! Sezon sonunda büyük değişiklik kapıda!
  15. 10:35 CarrefourSA, Migros, ŞOK'ta fırsat yağmuru! Koli koli al, %35 Kazan!
  16. 10:33 Karar yazarı Akif Beki: Gözünüz aydın, yeni vergi artışlarınız yolda
  17. 10:31 BluTV’nin Prens Dizisi İkinci Sezonuyla Geri Dönüyor,2.Sezon Afişi Yayınlandı!
  18. 10:27 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 47 ilaç, geri ödeme listesine alındı
  19. 10:23 Beşiktaş'tan Cenk Tosun ve Salih Uçan kararı
  20. 10:20 Gerçek mi, Yapay Zeka mı? YouTube Şimdi Şeffaflık Sağlıyor!
Gündem Haberleri