Reina saldırganının Konya'daki otogar görüntüleri ortaya çıktı?

Reina saldırganının Konya'daki otogar görüntüleri ortaya çıktı?

Reina saldırganının Konya'daki otogar görünt... İstanbul'un Ortaköy semtindeki Reina isimli gece kulübünde yılbaşı gecesi silahlı saldırı düzenleyerek 39 kişinin ölümüne ve 65 kişinin de yaralanmasına yol açan, Kırgızistan uyruklu olduğu ifade edilen saldırganın Konya'daki...

İstanbul'un Ortaköy semtindeki Reina isimli gece kulübünde yılbaşı gecesi silahlı saldırı düzenleyerek 39 kişinin ölümüne ve 65 kişinin de yaralanmasına yol açan, Kırgızistan uyruklu olduğu ifade edilen saldırganın Konya'daki bir otogarda çekilmiş görüntüleri yayınlandı. Salgırganın bileti Ebu Muhammed ismiyle aldığı öğrenildi.

İstanbul'daki ünlü Reina Kulübü'ne saldırı düzenleyen teröristin 15 Aralık günü Konya Şehirlerarası Terminaline geldiği anın görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde teröristin rahat tavırlarla yürüyerek elleri cebinde geldiği, yanında eşya, çanta veya başka bir kişinin olmadığı görüldü. Teröristin aynı gün otobüsle İstanbul'a gittiği belirtildi.

KASIM AYINDA KONYA'YA GELMİŞ

Saldırganın Kasım ayı sonunda Konya'ya geldiği ve 15 Aralık'ta ayrıldığı öğrenildi. Konya Otogarı'nın güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde saldırganın tek başına rahat tavırlarla yanında hiçbir eşya olmadan elleri cebinde yürüyerek otogara geldiği görülüyor.

EŞİ GÖZALTINDA

Soruşturmanın tehlikeye uğramaması için ismi gizli tutulan saldırganın eşi ve diğer bazı kişilerin Konya'da göz altında bulunuyor. Saldırganın Konya'da ikamet ettiği belirtilmişti.

SALDIRIDAN SONRA BOL GÖRÜNTÜ

Daha önce de benzer olaylarda olduğu gibi, Reina'daki saldırının ardından da aradan uzun bir süre geçmeden saldırganın kimliği tespit edildi ve zanlının pek çok güvenlik kamerası görüntüsü kamuoyu ile paylaşıldı. Ancak, MİT'in önleyici isithbarat konusundaki zaafı nedeniyle, IŞİD militanının saldırıdan önce elini kolunu sallayarak Konya ile İstanbul arasında mekik dokuduğu ortaya çıkıyor.

POLİS HER YERDE ONU ARIYOR

Reina'ya düzenlenen saldırı ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında polis her yerde kimliği belirlenen saldırganı arıyor. Gözaltındaki zanlıların ise sorguları devam ediyor.

Atatürk Havalimanı'nda dış hatlar terminalinde saldırıyla ilişkili olabilecekleri şüphesiyle durdurulan yabancı uyruklu 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Doğan Haber Ajansı'nın haberinde, şüphelilerin üzeri arandıktan sonra terminalde bulunan polis noktasına götürüldüğü belirtildi.

Saldırıyla ilgili olarak gözaltına alınan kişiler arasında saldırganın Konya'daki eşinin de bulunduğu belirtildi. Saldırganın kimliğine ilişkin ayrıntılar da gün yüzüne çıkmaya başladı.

Alınan bilgilere göre, Reina saldırısının faili olarak aranan şahıs eşi ve iki çocuğu ile birlikte geçen Kasım ayında Konya'ya geldi. Kırgızistan uyruklu olduğu ifade edilen ailenin Konya'da temasta bulunduğu kişilerin de gözaltına alındığı ifade edildi. Saldırganın Reina'daki kalabalığın üzerine 120 el ateş ettiği belirtildi.

Hürriyet Gazetesi de saldırganın silah kullanma konusunda eğitimli olduğu ve IŞİD için Suriye'de savaşmış olabileceği iddialarına yer verdi.

Kırgızistan Milli Güvenlik Servisi: İncelemeler sürüyor

Öte yandan Reuters'e konuyla ilgli açıklama yapan Kırgızistan Milli Güvenlik Servisi Türk yetkililer ile irtibat halinde olduklarını açıkladı. Açıklamada, şahsın Kırgızistan vatandaşı olup olmadığının incelendiği belirtildi.

Kırgızistan'da saldırganı andıran bir kişinin gözaltına alındığı ancak daha sonra serbest bırakıldığı belirtildi.

Reina'da yılbaşı gecesi düzenlediği silahlı saldırıyla 39 kişiyi öldüren saldırganın görüntü ve fotoğrafları basına verilmişti. Gelen ihbarlar üzerine polis ekipleri dün akşam saatlerinde İstanbul'un çeşitli ilçelerinde operasyon düzenledi. Helikopter destekli düzenlenen operasyonlara özel harekâtçıların da destek verdiği bildirildi. Operasyonlara karşın saldırgan henüz yakalanamadı.

Radikal İslamcı IŞİD örgütü dün internette yayınladığı yazılı açıklama ile Reina saldırısını üstlenmişti. Saldırının 'bir hilafet askeri' tarafından düzenlendiği belirtilmişti.

Kurbanların kimlikleri belli oldu

Saldırıda hayatını kaybeden kişilerin büyük bölümünün kimlik bilgileri de belli oldu. Reina'da düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden 39 kişiden 27'sinin yabancı olduğu bildirildi. Hayatını kaybedenlerden yabancılar arasında 7 Suudi Arabistan, 2 Hindistan,1 Kanada, 1 Suriye, 1 İsrail, 2 Tunus, 4 Irak, 1 Lübnan ve 1 Belçika vatandaşı olduğu belirtildi.

Alman Dışişleri Bakanlığı da Almanya'dan Türkiye'ye giden bir Alman vatandaşı ve bir Türk'ün saldırıda yaşamını yitirdiğini açıkladı. Üç Alman vatandaşının yaralandığı, ancak hayati tehlikesinin olmadığı kaydedildi.

">

"Reina saldırganının Konya'daki otogar görüntüleri ortaya çıktı?" haberi, 03 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 03 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Reina saldırganının Konya'daki otogar görüntüleri ortaya çıktı? haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Reina saldırganının Konya'daki otogar görüntüleri ortaya çıktı? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  2. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  3. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  4. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  5. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  6. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
  7. 18:31 Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğünde deprem
  8. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  9. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  10. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  11. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  12. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  13. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  14. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  15. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  16. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  17. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
  18. 17:20 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder açıklamalar yaptı! “Hata lüksümüz yok”
  19. 17:12 Trabzonspor'da O Futbolcuyla Yollar Ayrılacak!
  20. 17:10 Et ve Süt Kurumu'ndan Büyük Zam: Yüzde 25 Artış!
Gündem Haberleri