Rejime karşı darbe: Kılıçdaroğlu'nu tutuklamak kaos yaratır!

Rejime karşı darbe: Kılıçdaroğlu'nu tutuklamak kaos yaratır!

Rejime karşı darbe: Kılıçdaroğlu'nu tutuklam... ABC Haber MerkeziABC Gazetesi ve Tele1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ile Prof. Dr. Emre Kongar’ın sunduğu 15 Ağustos 2017 tarihli 18 Dakika programında, ana muhalefet partisi liderinin uydurulmuş suçlarla tutuklamaya kalkışılması...

ABC Haber Merkezi

ABC Gazetesi ve Tele1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ile Prof. Dr. Emre Kongar’ın sunduğu 15 Ağustos 2017 tarihli 18 Dakika programında, ana muhalefet partisi liderinin uydurulmuş suçlarla tutuklamaya kalkışılması masaya yatırıldı. 20 Temmuz darbesinin devamı olduğu ifade edilen bu sürecin ülkede çok ciddi kaosa yol açabileceği belirtildi. 

Gerici medya organlarının Kılıçdaroğlu'nun tutuklanması yönünde kampanyalar oluşturduğunu belirten Yanardağ, kampanyaların Enis Berberoğlu'nun "beni içeriden çıkarmazsanız konuşurum" dediği yalanı içerdiğini söyledi. Yanardağ, Enis Berberoğlu'nun bu durumu yalanlayarak "benden ne suçlu çıkar ne itirafçı çıkar" sözlerine vurgu yaptı. 

'AÇIK BİR PROVOKASYON'

Merdan Yanardağ, Kılıçdaroğlu'nu tutuklama tehditlerine CHP'nin çok sert yanıt verdiğini dile getirerek "milyonları sokağa dökeriz, genel başkanımıza uzanacak elleri perişan ederiz" sözlerini hatırlattı. Yanardağ, ana muhalefet partisi başkanının tutuklamaya kalkışılmasının provokasyon amacı taşıdığını dile getirdi. Amacın insanları çok açık bir şekilde kışkırtarak sokağa çekmek, kaos yaratmak olduğunu ifade etti.

'ANAYASAYA AYKIRI'

Türkiye tarihinin büyük bir güç taşıdığına değinen Merdan Yanardağ Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk döneminde somut olarak suç uydurulduğunun görüldüğünü belirtti. Yanardağ, yolsuzluk yapan bakanlara hiçbir işlem yapılmayıp, parlamentoda vatandaşları temsil eden milletvekillerinin uydurma suçlarla hapsedilmesinin anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ifade etti. 

'ALİ CENGİZ OYUNLARIYLA REJİMİ DEĞİŞTİREMEZSİNİZ'

Gazeteci-yazar Merdan Yanardağ, 12 buçuk milyon oy almış, Cumhuriyet'in kurucu kuvvetlerinden olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı'ını tutuklamak istemenin rejime karşı yapılan bir darbe olduğunu belirtti. İktidarın Ali Cengiz oyunlarıyla, sandık hileleriyle, hırsızlıklarla bu ülkenin rejimini değiştiremedikleri için bu yollara başvurduğunu belirte Yanardağ, meclise seslendi: "Bu gidişat devam etmemeli, meclis duruma el koymalıdır. Dokunulmazlıkları kaldırılmasının kimi için çalışacağı belli değil. Meclis aldığı kararı düzeltmelidir. Hiçbir biçimde bir milletvekilinin, milletvekili olduğu sürece yüz kızartıcı suçlar, suç üstü durumlar haricinde tutuklanmamasını sağlamalıdır."

'MASKARALIKTIR, DEMOKRASİNİN YOK EDİLMESİDİR'

Kılıçdaroğlu'nu tutuklamak istemenin büyük bir maskaralık olduğunu belirten Emre Kongar, demokrasinin bu yollarla yok edilmeye çalışıldığına dikkat çekti. Kongar, hukuk ve meşruiyetin esas olarak iktidara lazım olduğuna vurgu yaparak sorumluların bunun bedelini ağır bir biçimde ödeyeceklerini söyledi. 

"Rejime karşı darbe: Kılıçdaroğlu'nu tutuklamak kaos yaratır!" haberi, 15 Ağustos 2017 tarihinde yazılmıştır. 15 Ağustos 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Rejime karşı darbe: Kılıçdaroğlu'nu tutuklamak kaos yaratır! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Rejime karşı darbe: Kılıçdaroğlu'nu tutuklamak kaos yaratır! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  2. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  3. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  4. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  5. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  6. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  7. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  8. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  9. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  10. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  11. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  12. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  13. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  14. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  15. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  16. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  17. 16:08 Çin ABD'ye zeytin dalı uzattı: "Rakip değil ortağız"
  18. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
  19. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  20. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
Gündem Haberleri