Rektör, eşini enstitü sekreteri olarak atadı

Rektör, eşini enstitü sekreteri olarak atadı

Rektör, eşini enstitü sekreteri olarak atadı Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, eşi Derya Bağ’ı, Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü’ne enstitü sekreteri olarak atadı. Eleştirilere yanı veren Bağ, eşini yetkin olduğu için göreve...

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, eşi Derya Bağ’ı, Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü’ne enstitü sekreteri olarak atadı. Eleştirilere yanı veren Bağ, eşini yetkin olduğu için göreve getirdiğini belirtti.

DHA’nın haberine göre 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) yürütülen soruşturmalar kapsamında rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, KHK ile kamudan ihraç edildi. Bağcı’nın yerine vekaleten Prof. Dr. Hüseyin Bağ atandı. Rektörlük için aday olan Prof. Dr. Hüseyin Bağ, geçtiğimiz 19 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından PAÜ Rektörlüğü’ne asaleten atandı.

Hüseyin Bağ, asaleten atanmasının ardından Bereketli İmam Hatip Ortaokulu’nda öğretmen olarak görev yapan eşi Derya Bağ’ı, yeni kurulan İslami İlimler Enstitüsü’ne enstitü sekreteri olarak atamak oldu.

İKİ GÜN ÖNCE GÖREVE BAŞLADI
Bereketli İmam Hatip Lisesi’nin kurucu müdürü olan, bir yıl müdürlük, iki yıl müdür yardımcılığı yapan öğretmen eşi Derya Bağ’ın, naklen atamasını yapan Hüseyin Bağ, Milli Eğitim Bakanlığı’na 4 Mayıs’ta gönderdiği yazıda, şu ifadelere yer verdi:

“Bakanlığınıza bağlı Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü Bereketli İmam Hatip Ortaokulu’nda öğretmen kadrosunda görev yapmakta olan Derya Bağ’ın üniversitemiz İslami İlimler Enstitüsü’ne tahsisli Enstitü Sekreteri kadrosuna naklen ataması yapılmıştır. Adı geçene tebliğ edilerek görevden ayrılış tarihinin bildirilmesini, maaş nakil ilmühaberi, sigortalı işten ayrılış bildirgesi (4/1-c kapsamındaki sigortalı için) ile şahsi dosyasının gönderilmesini ve Sosyal Güvenlik Kurumu HİTAP sisteminden ayrılış işleminin yapılmasını arz ederim.''

Derya Bağ’ın iki gün önce ilişiğini keserek Pamukkale Üniversitesi’ndeki görevine başladığı öğrenildi.

EŞİM OLDUĞU İÇİN DEĞİL YETKİN OLDUĞU İÇİN ATADIM’
Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve Pamukkale Teknokent’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı da yürüten Prof. Dr. Hüseyin Bağ, yaptığı atamayı savundu. Atamayı yaptığında eleştirileceğini bildiğini belirten Rektör Bağ, Derya Bağ’ı eşi olduğu için değil, görev için yetkin birisi olduğu için atadığını söyledi.

Eşinin ilahiyat fakültesi ön lisans mezunu olduğunu aktaran Hüseyin Bağ, “Atamayı eşim olduğu için yapmadım. İlahiyatla ilgili konularda yetkin olduğu için yaptım. Eşim iki yıllık ilahiyat ön lisans mezunudur. Ayrıca 4 yıllık lisanstan da son sınıfta iki dersi kaldı. İlahiyattan da mezun olacak. Kesinlikle eşime sıfırdan bir iş sağlama olayı değildir'' dedi.

''TEPKİLER GELECEĞİNİ BİLİYORDUM’
İslam İlimleri Enstitüsü’nün kuruluş çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Bağ, “Bu enstitü bizim göz bebeğimiz. Bizim için bu kadar önemli olan bir kuruma yetkin birisini aradığım için bu atamayı yaptım. Tepkiler geleceğini biliyordum ama bunları göğüsleyerek bu atamayı yapmalıyım dedim ve atamayı gerçekleştirdim'' diye konuştu.

"Rektör, eşini enstitü sekreteri olarak atadı" haberi, 02 Haziran 2017 tarihinde yazılmıştır. 02 Haziran 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan Rektör, eşini enstitü sekreteri olarak atadı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Rektör, eşini enstitü sekreteri olarak atadı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  2. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  3. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  4. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  5. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  6. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  7. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  8. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  9. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  10. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  11. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  12. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  13. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  14. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  15. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  16. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  17. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
  18. 23:57 Netflix'in İlk Çeyrek Geliri Yüzde 15 Arttı: Abone Sayısı 37 Milyon Kişi Arttı
  19. 23:36 UEFA Avrupa'da, Aston Villa ve Fiorentina ilk iki finalist oldu!
  20. 23:26 CHP'li Zeyrek, Manisa'da indirim sözünü yerine getirdi!
Eğitim Haberleri