Reşat Petek'in internet sitesinde FETÖ'nün kaçak savcılarına övgü dolu sözler

Reşat Petek'in internet sitesinde FETÖ'nün kaçak savcılarına övgü dolu sözler

Reşat Petek'in internet sitesinde FETÖ'nün k... Orhan ŞAHİN/ABC GAZETESİMeclis'te darbeyi araştırma komisyonu başkanlığına getirilen Reşat Petek'in resmi internet sitesinde FETÖ'nün firari savcısı Zekeriya Öz'e yönelik övgü dolu sözlerinin yer aldığı yazılar bulunuyor. 15...

Orhan ŞAHİN/ABC GAZETESİ

Meclis'te darbeyi araştırma komisyonu başkanlığına getirilen Reşat Petek'in resmi internet sitesinde FETÖ'nün firari savcısı Zekeriya Öz'e yönelik övgü dolu sözlerinin yer aldığı yazılar bulunuyor. 

15 Temmuz Fethullahçı darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Başkanlığı'na geçmişte Cemaat'le olan ilişkisi tartışmalı olan AKP Burdur Milletvekili Reşat Petek seçilmişti. 

Reşat Petek'in komisyon başkanlığına seçilmesi kamuoyunda ciddi tepkilere neden olmuş, ana muhalefetten de sert tepkiler yükselmişti. 

AKP-Cemaat savaşı başlamadan evvel iki müttefik gücün devleti ele geçirme operasyonları olarak bilinen Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk... gibi davaların yılmaz savunucusu Reşat Petek ise hakkındaki 'FETÖ'cü suçlamalarına dün Meclis'te yaptığı açıklamalarla yanıt verdi. 

REDDETTİ AMA...
Reşat Petek, "Fettullah Gülen cemaat olarak anıldığı dönemler dahil hiçbir safhasında bugün Fettullahçı Terör Örgütü dediğimiz yapıyla hiçbir döneminde bağım veya bağlantım yoktur" dedi.

FETÖ FİRARİLERİNE ÖVGÜLER... 

Petek'in bu ifadelerine rağmen kendisine ait internet sitesinde halen FETÖ'nün savcılarına övgüler düzdüğü açıklamalar bulunmakta... 

Kendi internet sitesinde "Öz’ün Görevden Alınması Ergenekon Davasını Nasıl Etkiler?" başlıklı yazıda Petek, FETÖ'nün kaçak savcısı Zekeriya Öz'ün Ergenekon Davası'nda Özel Yetkili Savcı iken  İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne getirilmesinin ardından yaşanan tartışmalara ilişkin firari savcıdan övgüyle bahsettiği açıklamalar bulunmakta.  

Söz konusu yazıda FETÖ firarisi kaçak savcılardan Fikret Seçen ve FETÖ şüphelisi Ercan Şafak'tan da bahsediliyor. 

resaticerik2.png

Petek atamalara ilişkin bu üç savcının terfi ettirildiğini savunarak,  "128 kişilik kararnameyle üç özel yetkili savcının İstanbul Başsavcı Vekilliğine atanması, kanuna, atama ve nakil yönetmeliğine uygun bir idari tasarruf olduğunu söyleyebiliriz. Zira darbeciler, cuntalar ve illegal örgütlenmelerle risk alarak, tehditlere aldırmadan soruşturmaları yürüten savcılar taltif edilmiş ve terfi ettrilmişlerdir. Resmi anlamda kendilerine teşekkür edilmiştir." ifadelerini kullanıyor. 

resaticerik.png

'TÜRKİYE GLADYOSU'NU ORTAYA ÇIKARAN CESUR SAVCI...'

Darbe soruşturması ve FETÖ üyeliği kapsamında haklarında soruşturma açılmış olan kaçak savcılar için "Darbeciler, cuntalar ve illegal örgütlenmelerle risk alarak, tehditlere aldırmadan soruşturmaları yürüten savcılar taltif edilmiş ve terfi ettrilmişlerdir" diyen Petek yazısının bir bölümünde de Zekeriya Öz hakkında "Türkiye’nin gladyosunu yargı önüne çıkarmada ilk adımları atan cesur savcı olarak Zekeriya Öz ve arkadaşları..." diyor. 

'CEMAAT AK PARTİ SAYESİNDE TERÖRİST MUAMALESİ GÖRMEKTEN KURTULDU'

Reşat Petek AKP Cemaat kavgasının başladığı dönemde Sabah gazetesine yaptığı açıklamada da "Cemaat AK Parti sayesinde terörist muamelesi görmekten kurtarıldı" ifadelerini kullanarak, AKP ile Cemaat kavgasının kışkırtıldığını öne sürmüştü. 

resatsabah.png

KUMPASI DEŞİFRE EDENİ HEDEF GÖSTERDİ

Öte yandan Reşat Petek'in internet sitesinde bir diğer dikkat çeken yazı, Ergenekon sürecindeki hukuksuzluklara dikkat çeken Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun hedef alınması oldu. Eminağaoğlu'nun o dönem Ergenekon davasındaki hukuksuzlukları gözler önüne seren açıklamarına tepki gösteren Reşat Petek, Eminağaoğlu'nu hedef almış FETÖ'ye yakın derneklerin sözcülüğünü yaparak, eski YARSAV Başkanına "Cübbeni çıkar" demişti.  

EMİNAĞAOĞLU: MUHALEFETİ AÇIKÇA GÖREVE DAVET EDİYORUM

Eski YARSAV Başkanı Av. Ömer Faruk Eminağaoğlu, Reşat Petek'in kendi internet sitesinde FETÖ şüphelilerine ilişkin övgü dolu sözlerini yayımlamayı sürdürmesinin yargıya, TBMM'ye ve muhalefete meydan okumak olduğunu belirterek, CHP'yi daha sert bir tutum alması gerektiği konusunda uyardı. 

resaticerik4.png

Not: Söz konusu yazılar halen 

"Reşat Petek'in internet sitesinde FETÖ'nün kaçak savcılarına övgü dolu sözler" haberi, 07 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 07 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Reşat Petek'in internet sitesinde FETÖ'nün kaçak savcılarına övgü dolu sözler haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Reşat Petek'in internet sitesinde FETÖ'nün kaçak savcılarına övgü dolu sözler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:23 Trump mahkemede uyuya kaldı: Bu durum ona zarar verebilir
  2. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  3. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  4. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  5. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  6. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  7. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  8. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  9. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  10. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  11. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  12. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  13. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  14. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  15. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  16. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  17. 01:04 ‘Ben köy sevmem’ diyenler bile buraya hayran kalıyor: Giden yerleşme planı yapıyor!
  18. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  19. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  20. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
Gündem Haberleri