Reza'nın önüne bu kez Cem Küçük yattı

Reza'nın önüne bu kez Cem Küçük yattı

Reza'nın önüne bu kez Cem Küçük yattı Bir zamanlar AKP'li bakanların 'önüne yattığı' Reza Zarrab, ABD'de 75 yıl hapis istemiyle tutuklanınca AKP tarafından çabuk gözden çıkartıldı ancak 'Saray tetikçisi' lakaplı Cem Küçük'ün bugünkü yazısında 'AKP'nin gözden...

Bir zamanlar AKP'li bakanların 'önüne yattığı' Reza Zarrab, ABD'de 75 yıl hapis istemiyle tutuklanınca AKP tarafından çabuk gözden çıkartıldı ancak 'Saray tetikçisi' lakaplı Cem Küçük'ün bugünkü yazısında 'AKP'nin gözden çıkardığı Reza'ya Saray mı sahip çıkıyor?' sorusunu akıllara getirdi.

Reza Zarrab soruşturması hakkında çeşitli iddiaları ortaya atan Cem Küçük, Tolga Tanış ve Akif Beki gibi isimlerin Reza Zarrab hakkında yazdıklarının ise 'Erdoğan düşmanlığından' kaynaklandığını savundu. AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in "Söz konusu şahıs partimizle ve Sayın cumhurbaşkanı ile ilişkilendirilemez" açıklamasına rağmen Küçük'ün bu yorumu, Erdoğan ile Reza arasında nasıl bir ilişki var? Zarrab ile Erdoğan arasında bir ilişki yoksa neden Reza üzerinden Erdoğan karşıtı bir kampanya yürütülebiliyor?" sorularını da gündeme getirdi.

İşte Cem Küçük'ün o yazısı:

Reza Zarrab gerçekleri

Türk medyasında Reza Zarrab olayı konuşuluyor ama olayın nerdeyse tüm tarafları yanlışlarla doğruların karıştığı dezenformatif bir zeminde bunu yapıyor. Gazetecilik adına rezalet bir tablo var. Ben 27 Temmuz 2015’de -Yeni bir kara propaganda dalgası- başlıklı yazımda bugün olacakları yazmıştım ve şimdi yazdıklarım -her zaman olduğu gibi- hayata geçiyor. O zaman bu yazımı dikkatle okuyanlar bugün olanlara şaşırmazlar...

Gazetecilik değil iktidar kavgası

Zarrab olayını en çok takip eden gazeteci Tolga Tanış bile birçok konuda yalan yanlış bilgi veriyor okurlarına. Nasılsa yalan yazmanın Türkiye’de bedeli yok. Daha doğrusu hiç kimsenin hakikatleri anlamak diye bir derdi yok. Bu ülkede herkes iktidar savaşı veriyor ve gazetecilik de iktidar kavgasının vasıtasından ibaret. Can Dündar’ından Fatih Portakal’ına hepsinin derdi Tayyip Erdoğan’ın ABD tarafından indirilmesi ve hapse atılması. Akif Beki gibi hayatını ve servetini Erdoğan’a borçlu bir adam bile dün sinsice Erdoğan nefretini sergiliyor yazısının son cümlesiyle.

Zarrab ve Zencani ortak değil düşman

İktidar kavgası veriyor ve kelle almak istiyorsanız o zaman kelleniz alındığında da onurluca kabul edeceksiniz ve ağlamayacaksınız. Çünkü savaş yapmak demek ya kelle almak ya da kelle vermektir. Haa eğer gerçek gazetecilik yapıp tam olarak hakikati anlamaya çalışıyorsanız komünist de olsanız büyük saygım vardır. Siyasi ideolojisini gazeteciliğe karıştırmayıp hakikat savaşı veren gazeteciler varsa onlara gerçekleri anlatayım. Her şeyden önce binlerce kez yanlış yazıldığı gibi Zencani ve Zarrab ortak değil nerdeyse düşman. Türk devlet kayıtlarına göre bu iki isim hep birbiri aleyhine konuşmuş ve iş ortaklıkları yok. Öte yandan bu ülkenin büyük harfle DEVLET kurumu İran devletini Zencani’nin İran paralarını iç ettiği hakkında çok uyarmış...

Bunge ve Cargill

Dahası Zarrab’ın da Zencani hakkında İranlı yetkilileri uyardığı kayıtlara geçmiş. Görmediği Kabataş görüntülerine şahitlik eden İsmet Berkan’ın bir kez daha uydurduğu gibi İran devletinin paralarını kontrol eden Zarrab değil Zencani. Zarrab ve ailesi Türkiye ile ticaret yapan İran şirketlerinin parasını kontrol ediyor. İran’dan aldığımız petrol ve doğalgazın paralarına ulaşma hakkı Zencani’ye aitti. Zarrab’ın doğalgaz ve petrol paraları ile alakası yok. Zarrab temelde özel sektörden özel sektöre olan ticaret ilişkisinin organizatörüydü. ABD’nin koyduğu aptal ve haksız bir ambargo yüzünden tüm bu ilişki ağları oluşmak zorundaydı ve Zarrab’dan önce de Bunge ve Cargill adında iki Amerikan şirketi İran ile diğer ülkelerin ticaretini sağlıyordu. Mesela Tahran pazarları Amerikan malları ile dolu. Tüm bu mallar informel bir ağla Bunge ve Cargill firmaları aracılığıyla İran pazarına sokuluyor. Bizim Koç Holding de ambargo kalkana kadar bu informel ağ ile İran’a mal satıyordu. Oysa İran’a mal satışı yasadışıydı. Tahran’da satışa sunulan binlerce Beko markalı ürünün ticareti Bunge ve Cargill gibi aracılarla yapıldı. Birçok Türk markası da iki Amerikan firması yerine Zarrab aracılığıyla İran pazarına mallarını sundular. Elbette informel ticaretin olduğu yerde suistimallerin olması da kaçınılmazdır. Bunların önüne geçmek kolay değildir.

Tuhaf bir soruşturma

Şimdi bu salak ambargo kalktı ve ticaret adam gibi yapılabilecek. Fakat tuhaf şekilde 3 ay önce ambargo yokken Zarrab’a soruşturma açılıyor. Ambargo varken açılan bir soruşturma yok. Ambargo varken defalarca Zarrab ABD’ye gidip geliyor ve hiçbir soruşturma yok. Geçen hafta İngiltere’de olmasına rağmen tutuklama olmuyor. Tam bir tuhaflık manzarası var... Tolga Tanış esasen bu ambarbo saçmalığıyla oluşmak zorunda olan karmaşayı biliyor ve kitabında da ABD’yi bu ambargo sebebiyle suçluyor. Tanış o noktada doğru yazıyor ama ABD’nin Bunge ve Cargill firmalarının senelerdir Zarrab ile aynı işi yaptığı ve Amerikan hukuku tarafından ısrarla korunduğu gerçeğini yazamıyor. Zarrab’ın bunlardan tek farkı Türkiye bankaları aracılığıyla ve para Türkiye’de kalacak şekilde bu ticareti yapması. Dedim ya kimsenin derdi gazetecilik ve gerçekleri aramak değil. Her türlü iktidar savaşında gazetecilik de araçsallaşmış durumda. Bugünü anlamak için benim 27 Temmuz 2015’te yazdıklarımı okuyun..

"Reza'nın önüne bu kez Cem Küçük yattı" haberi, 25 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 25 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Reza'nın önüne bu kez Cem Küçük yattı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Reza'nın önüne bu kez Cem Küçük yattı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  2. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  3. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  4. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  5. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  6. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  7. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  8. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  9. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  10. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  11. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  12. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  13. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  14. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  15. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  16. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  17. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  18. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  19. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  20. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
Otomotiv Haberleri