Rıza Sarraf kaçıyor mu?

Rıza Sarraf kaçıyor mu?

Rıza Sarraf kaçıyor mu? İran’da devleti dolandırmaktan idam cezası alan Babek Zencani’nin Türkiye’deki ortağı olduğu ileri sürülen Rıza Sarraf’ın bütün gayrimenkullerini satışa çıkardığı ileri sürüldü. CHP’li Hüseyin Sağ, satış...

İran’da devleti dolandırmaktan idam cezası alan Babek Zencani’nin Türkiye’deki ortağı olduğu ileri sürülen Rıza Sarraf’ın bütün gayrimenkullerini satışa çıkardığı ileri sürüldü. CHP’li Hüseyin Sağ, satış iddiasının “Zencani’ye yardım amaçlı olup olmadığını'' sordu.

Kanlıca’daki Rıza Sarraf’a ait tarihi yalılara kaçak kat çıkıldığı, ayrıca binaların tünelle birbirine bağlandığı, dışarıdan görünen asansör inşa edildiği ve yalılarda imara aykırı yapılaşmaya gidildiği tespit edilmişti.

17-25 Aralık yolsuzluk dosyasının kilit ismi Rıza Sarraf’ın Beykoz Kanlıca’daki tarihi yalılar için alınan yıkım kararına karşı dava açtığı ortaya çıktı.

Halkbank Zencani’nin ödemesini kabul etmedi

CHP’li meclis üyelerinin yıkım kararınını yerine getirmeyen İBB yetkilileri hakkında soruşturma izni verilmemesine itirazını reddeden İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, yıkımın gerçekleşmemesini Sarraf’ın açtığı davaların devam etmesine bağladı. Sarraf’ın İstanbul Kanlıca’daki tarihi yalılarına kaçak kat çıkıp, imara aykırı yapılaşmaya gittiği geçen mayıs ayında ortaya çıkmıştı. Yalıya kaçak kat çıkan Sarraf, ayrıca binaları tünelle birbirine bağlayıp dışarıdan görünen asansör inşa etmişti.

NASIL REDDEDER?: Mimarlar Odası avukatı Can Atalay mahkemenin kararı “Mevcut durumda halen uygulanması gereken bir kurul kararı varken bu kurul kararını uygulamayan kamu görevlileriyle ilgili idare nasıl soruşturma izni vermez? Daha da önemlisi idari yargı yeri soruşturma izni taleplerini nasıl reddebilir'' sözleriyle değerlendirdi.

GÜCÜ YETMİYOR MU?: CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ da “Kadir Topbaş İstanbul’da birçok yeri sabahın 5’inde yıkıyor ancak sıra iki kere aynı suçu işleyen Sarraf ve Gündeş’e gelince aynı hassasiyeti taşımıyor. Belki de gücü yetmiyor. Rıza da sen misin bana yıkım kararı veren diyerek dava açıyor'' diye konuştu.

Mallarını satıyor mu?

Finans Gündem isimli ekonomi sitesi İran’ın, devleti dolandırmaktan yargıladığı Babek Zencani’ye idam kararı vermesinin ardından Zencani’nin ortağı olduğu iddia edilen Rıza Sarraf’ın Türkiye’deki tüm mal varlığını satmak istediğini öne sürdü. Haberde, Sarraf’ın önemli bir kısmı gayrimenkul olan varlıklarını tamamen satışa çıkardığı belirtildi. İddialara tepki gösteren Sarraf ise, “Ailem, sahip olduğum varlıklarım ve yatırımlarımla Türkiye’deyim'' dedi. Sarraf, Babek Zencani ile ortak olmadığını da iddia etti.

Son olarak Fındıklı’da bir binayı 72 milyon dolara satın alan Rıza Sarraf’ın, İstanbul’da 62 dairesi, Boğaz’da bir yalısı, Boğaz manzaralı köşkü, oteli, fabrikası ve çok sayıda ofis katı olduğu biliniyor. Yaklaşık 300 milyonluk gayrimenkule sahip Sarraf’ın 500 milyon liranın üzerinde servete sahip olduğu tahmin ediliyor.

Boşanıyorlar mı?

Şarkıcı Ebru Gündeş’in 2010’da evlendiği Sarraf ile boşanma kararı aldığı iddia edildi. 17 Aralık yolsuzluk operasyonuna adı karıştıktan sonra siyasi arenadan çekilmek zorunda kalan eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın ismi de geçen günlerde “ticareti bırakıyor'' haberleri ile gündeme gelmişti. Egemen Bağış’ın eşi Beyhan Bağış ile birlikte ortağı olduğu firmaları devrettiği iddia edilmişti. Açık hesap üzerinden yürütülen işlemlerin Babek bağlantısı üzerinde duruluyor.

Dava bugün

İBB Meclisi’nin CHP’li meclis üyeleri Dr. Hakkı Sağlam ve Hüseyin Sağ ile Kadıköy Belediyesi tarafından Kanlıca’daki tarihi yalıya kaçak kat çıkmasına ilişkin suç duyurusu üzerine Rıza Sarraf ve Ebru Gündeş hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün Beykoz 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde saat 11.00’de gerçekleşecek.

"Rıza Sarraf kaçıyor mu?" haberi, 11 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 11 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Rıza Sarraf kaçıyor mu? haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Rıza Sarraf kaçıyor mu? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  2. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  3. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  4. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  5. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  6. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  7. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  8. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  9. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  10. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  11. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  12. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  13. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  14. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  15. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  16. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  17. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  18. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  19. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  20. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
Gündem Haberleri