'Rıza Sarraf'ın İtirafçı olması kesinleşti, duruşmaya çıkmayacak'

'Rıza Sarraf'ın İtirafçı olması kesinleşti, duruşmaya çıkmayacak'

'Rıza Sarraf'ın İtirafçı olması kesinleşti, ... Sputnik'in radyosu RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programının konuğu, ABD'de yaşayan avukat Cahit Akbulut'tu. Rıza Sarraf'ın ABD'deki davasını yakından takip eden ve Rıza Sarraf'la da bir görüşme gerçekleştiren...

Sputnik'in radyosu RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programının konuğu, ABD'de yaşayan avukat Cahit Akbulut'tu. Rıza Sarraf'ın ABD'deki davasını yakından takip eden ve Rıza Sarraf'la da bir görüşme gerçekleştiren Akbulut, Sarraf'ın savcılıkla iş birliği yapmış olma ihtimalinin kesinleştiğini ve duruşmada  olmayacağını belirtti.

ABD'de tutuklanan Rıza Sarraf ve Halkbank yöneticisi Hakan Atilla'nın "ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delmek" suçlamasıyla tutuklanmalarından bu yana geçen süreç, çok sayıda gelişmeye sebep oldu. 

Yaşananlar içinde belirsizliğini koruyan ve en çok merak edilen konu, Rıza Sarraf'ın savcılıkla iş birliği yapıp yapmadığıydı. Son günlerdeki gelişmeler, Sarraf'ın savcılıkla iş birliği yapmış olma ihtimali güçlendirmiş olsa da, konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan ABD'de yaşayan avukat Cahit Akbulut, Rıza Sarraf'la ilgili merak edilen 'savcılıkla iş birliği yaptı' sorusuna, şimdiye kadarki yanıtlardan 'en net'ini verdi. Rıza Sarraf'la 3 hafta önce bir görüşme gerçekleştiren ancak görüşmenin detaylarına 'etik' olmadığı için girmeyeceğini belirten Akbulut, Rıza Sarraf'ın durumuna ilişkin yaptığı açıklamaların yanı sıra, tutuklu bulunan Halkbank yöneticisi Hakan Atilla'nın da savcılıkla iş birliği yapma ihtimalinin belirdiğini ifade etti.

'DURUŞMAYA KATILMAYACAĞI KESİNLEŞTİ'

Kamuoyunun merakla beklediği Rıza Sarraf ve Mehmet Hakan Atilla'nın duruşmasına katılmayacağını ifade eden Akbulut, "Bütün gelişmeleri değerlendirdiğimizde, duruşmaya, sadece Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla katılacak. Önceki duruşmalarda, diğer sanıkların da isimleri sanık listesinde oluyordu. Şimdi yalnızca Hakan Atilla'nın ismi var." dedi. Akbulut, sanık listesinde yalnızca Hakan Atilla'nın isminin olmasının, Reza Zarrab'ın savcılıkla iş birliği yaptığının kanıtı olduğunu şöyle anlattı: "Duruşma listesinde sadece Hakan Atilla'nın ismi olduğu için, Reza Zarrab'ın savcılıkla iş birliği yaptığı kesinleşti."

'HAKAN ATİLLA'NIN DAVASINDA TANIK OLABİLİR'

Duruşmada, Rıza Sarraf'ın sanık değil tanık olma ihtimalinin doğduğunu da ifade eden avukat Akbulut, Halkbank yöneticisinin da savcılıkla iş birliğine gidebileceğini ileri sürdü. Akbulut, şunları söyledi: 

"Halkbank yöneticisi Hakan Atilla'nın çıkacağı duruşmada, Reza Zarrab'ın şahit olma ihtimali var. Reza Zarrab savcılıkla anlaştıysa, ki anlaştı, şahitlik yaptığı anda, Hakan Atilla'nın savunmaları çökecek. Reza Zarrab'ın şahitlik yapması, Hakan Atilla'yı da savcılıkla anlaşma yoluna girmeye iter. Bugüne kadar Reza Zarrab'ın durumunun bilinmemesi, Hakan Atilla'nın savunma stratejisini belirleyememesine sebep oluyordu. Hakan Atilla'nın savcılıkla anlaşması da sürpriz olmaz."

"'Rıza Sarraf'ın İtirafçı olması kesinleşti, duruşmaya çıkmayacak'" haberi, 22 Kasım 2017 tarihinde yazılmıştır. 22 Kasım 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'Rıza Sarraf'ın İtirafçı olması kesinleşti, duruşmaya çıkmayacak' haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Rıza Sarraf'ın İtirafçı olması kesinleşti, duruşmaya çıkmayacak' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:04 Arda Güler Real Madrid tarihine geçti! Tüm dünya onu konuşuyor
  2. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  3. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  4. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  5. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  6. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  7. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  8. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  9. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  10. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  11. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  12. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  13. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  14. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  15. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  16. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  17. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  18. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  19. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  20. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
Gündem Haberleri