"'Rus uçağını Gülen düşürdü, Karlov'u Gülen vurdu' Bu hikayeleri ninenize anlatın"

"'Rus uçağını Gülen düşürdü, Karlov'u Gülen ... Karlov'u öldüren polis Mevlüt Mert Altıntaş'ın AKP üyesi göründüğünü söyleyen uzman, Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 'suikastın arkasında Gülen var' iddialarına ise 'Siz bu hikayeleri gece ninenize anlatın. Çünkü...

Karlov'u öldüren polis Mevlüt Mert Altıntaş'ın AKP üyesi göründüğünü söyleyen uzman, Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 'suikastın arkasında Gülen var' iddialarına ise 'Siz bu hikayeleri gece ninenize anlatın. Çünkü bunlara çocuklar bile inanmaz' dedi.

Karlov suikasti sonrası Türk-Rus ilişkilerini değerlendiren uzman, Türkiye'nin ilk defa Amerika'sız Rusya ile masaya oturduğunu ve Suriye'nin geleceğini konuştuğunu söyledi. Türk-Rus ilişkilerinde Karlov suikastinden sonra baskıcı önlemler alınır mı? sorusuna Satanovski, suikastin arkasında Türklerin olduğunu düşünmediğini söyleyerek, 'Eğer Büyükelçinin öldürülme emrini Türkler verdiyse, evet, ilişkiler etkilenir' dedi.

24 Kasım tarihinde Rus savaş uçağının Türkiye hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Türk jetleri tarafından vurulmasının ve Büyükelçi Karlov suikastinin arkasında Türk hükmeti tarafından dillendirilen 'Fethullah Gülen yaptı' söylemlerine değinen Satanovski, 'Kimsenin tanımadığı Gülen, aldı bizim uçağımızı takip etti, sonra vurdu, sonra daha başka şeyler, sonra uçaktan atlayan pilotlara ateş ettiler... Siz bu hikayeleri gece ninenize anlatın. Çünkü bunlara çocuklar bile inanmaz.' diye ifade etti.

Satanovski'nin bu sözleri üzerine radyo programı sunucusu Sergey Karneevski, 'Yani bunlara kimsenin inanmadığı anlaşılır bir şey zaten' dedi.

Andrey Karlov'u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş'a değinen Rus uzman şunları söyledi, "Bakın şimdi burada yine bu adamın Gülen destekçisi olduğunu söylediler. Ancak izlenimler bize gösteriyor ki o, iktidar partisi AKP üyesi. Ama Ankara Belediye Başkanı birden araştırmacı oldu ve bu açıklamayı yaptı millete. Neden Gülen? Gülen söylenenleri reddetti, başsağlığı diledi böyle bir şeyi yapmak için 'asla' dedi. Dahası Fethullah Gülen, şiddet metodlarını reddeden kişiliği ile tanınıyor. O, 11 Eylül'deki terör saldırısını da kınadı."

"Rusya, Türk okullarını 10 yıl önce kapattı, Gülen o zaman neden bir şey yapmadı?"

Rusya'da Türk okullarının 10 yıl önce kapatıldığını hatırlatan Satanovski, o zamanlar Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i arayarak 'kapatmayın' diye rica ettiğini söyledi. Satanovski sözlerine şöyle devam etti: "Rusya'da ona tavsiyeleri için teşekkür etti ve süreci kendisi yürütmek istediğini belirtti. Okullar kapatıldı. Peki Fethullah Gülen o zaman neden Rusya karşıtı hiçbir işe girişmedi? Rusya o zaman daha zayıftı. Rusya'nın o zamanlar bu kadar iyi savunma sistemleri yoktu. Suriye'nin yakınında bile değildi. Gülen o zaman neden hiçbir şey yapmadı? Erdoğan ile ilişkileri de zirvedeydi. E peki neden şimdi onun destekçileri bizim Büyükelçimizi öldürsün ki?"

">

""'Rus uçağını Gülen düşürdü, Karlov'u Gülen vurdu' Bu hikayeleri ninenize anlatın"" haberi, 27 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 27 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan "'Rus uçağını Gülen düşürdü, Karlov'u Gülen vurdu' Bu hikayeleri ninenize anlatın" haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "'Rus uçağını Gülen düşürdü, Karlov'u Gülen vurdu' Bu hikayeleri ninenize anlatın" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  2. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  3. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  4. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  5. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  6. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  7. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  8. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  9. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  10. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  11. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  12. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  13. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  14. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  15. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  16. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  17. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  18. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  19. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  20. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
Dünya Haberleri