Rusya: 'IŞİD'in kontrolündeki alanlar azalıyor, %10 bile değil'

Rusya: 'IŞİD'in kontrolündeki alanlar azalıyor, %10 bile değil'

Rusya: 'IŞİD'in kontrolündeki alanlar azalıy... Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, ABD'li gazeteci Michael Bohm'un ''ABD öncülüğündeki koalisyonun Irak ve Suriye topraklarının yüzde 90'ını teröristlerden kurtardığına' yönelik ifadelerine yaptığı değerlendirmede,...

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, ABD'li gazeteci Michael Bohm'un ''ABD öncülüğündeki koalisyonun Irak ve Suriye topraklarının yüzde 90'ını teröristlerden kurtardığına' yönelik ifadelerine yaptığı değerlendirmede, Batılı koalisyonun Suriye topraklarını militanlardan temizlemede gerçek bir katkısının olmadığını açıkladı.

Sputnik'te yer alan habere göre Konaşenkov, "Michael Bohm'a hatırlatmak isterim ki, uluslararası koalisyonun IŞİD ile mücadelesinin iki yılının sonunda, 30 Eylül 2015 itibarıyla Suriye topraklarının yaklaşık yüzde 90'ı doğrudan veya dolaylı olarak IŞİD'in kontrolündeydi. ABD'nin o zamanki tüm askeri ''stratejisi', ''Hilafetin' taarruzunu izlemekten, ''Suriyeli muhaliflere' yapılan yardım görüntüsü altında canileri silahlandırmaktan ve Suriye'nin meşru iktidarının düşeceği tarihe kadarki günleri saymaktan ibaretti" ifadelerini kullandı.

'IŞİD'İN KONTROLÜNDEKİ ALANLAR GİDEREK AZALIYOR'

Rus Hava-Uzay Kuvvetleri'nin Suriye'deki operasyonlarının başlamasından bu yana ''Hilafetin' kontrolündeki alanın yüzde 10'un altına düştüğünü belirten Konaşenkov, kurtarılan topraklarda ABD kuvvetlerinin varlığını gösteren izler bulunmadığını, Suriye halkına insani yardımın ise Rusya'nın Suriye'deki ateşkesi izleme merkezi tarafından sağlandığını aktardı.

Tümgeneral Konaşenkov, "Bu nedenle eğer Michael Bohm ABD'nin uluslararası koalisyon ile birlikte Suriye topraklarının yüzde 90'ını ''kurtardıklarını' söyleyecek olsa da, bunu teröristlerden değil, onlarla birlikte yaptıklarını da mutlaka eklemeli" diye konuştu.

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı'nın resmi yayın organı olan Zvezda televizyonunun yayınladığı info grafikte, Suriye topraklarının yüzde 91,6'sının IŞİD'ten kurtarıldığı görülüyor.

SAVAŞIN FİİLEN SONA ERMESİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmede Suriye'deki savaşın sona ermesi için gerekli koşulların fiilen oluşturulduğunu kaydetti.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı da daha önce Suriye'deki savaşın fiilen sona erdiğine yönelik açıklamada bulunmuş, barışa giden süreçte geçtiğimiz mayısta Astana'da gerilimi azaltma bölgelerinin oluşturulması ile ilgili imzalanan memorandumun bu konuda önemli rolü olduğunu belirtmişti.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da buna benzer bir açıklama yaparak, Astana'da gerilimi azaltma bölgelerinin oluşturulmasının ve ılımlı muhaliflerin ayrılmasının önemine dikkat çekmişti.

'SON TERÖRİSTE İMHA EDİLENE KADAR'

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkedeki askeri eylemlerin terör yanlıları tamamen imha edilinceye kadar devam edeceğini açıkladı.

Esad, "Suriye'de teröristler imha edilinceye kadar savaşın bittiği söylenemez. Ancak maalesef teröristler hala diğer ülkelerden destek almaya devam ediyor. Bu ülkelerin arasında Türkiye, Katar, Suudi Arabistan ve birçok Batılı ülke bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Esad ayrıca Suriye sorununun sadece tüm tarafların ''birbirilerini bağışlaması' durumunda çözülebileceğini vurguladı.

f2-028.jpg

"Rusya: 'IŞİD'in kontrolündeki alanlar azalıyor, %10 bile değil'" haberi, 06 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 06 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Rusya: 'IŞİD'in kontrolündeki alanlar azalıyor, %10 bile değil' haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Rusya: 'IŞİD'in kontrolündeki alanlar azalıyor, %10 bile değil' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  2. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  3. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  4. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  5. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  6. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  7. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  8. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  9. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  10. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  11. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  12. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  13. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  14. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  15. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  16. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  17. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  18. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  19. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  20. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
Dünya Haberleri