Saadet Gençliği: Türkiye'deki en gerici parti AKP

Saadet Gençliği: Türkiye'deki en gerici parti AKP

Saadet Gençliği: Türkiye'deki en gerici part... Sosyal medya paylaşımlarıyla kendilerinden söz ettiren Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Salih Akyüz, ''Türkiye'deki en gerici partinin ise AKP olduğunu'' söyledi.Duvar'dan Serkan Alan'a konuşan Akyüz şunları söyledi:Saadet...

Sosyal medya paylaşımlarıyla kendilerinden söz ettiren Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Salih Akyüz, ''Türkiye'deki en gerici partinin ise AKP olduğunu'' söyledi.

Duvar'dan Serkan Alan'a konuşan Akyüz şunları söyledi:

Saadet Partisi Gençlik Kolları hangi şartlarda seçime hazırlanıyor?
Maalesef ülke gittikçe kutuplaşıyor ve birbirine yabancılaşıyor. Bir aradayız, birlikteyiz aynı apartmanda aynı mahallede oturuyoruz ama birbirimize yabancıyız. Birbirimizi anlamayı değil yanlış anlamayı tercih ediyoruz. Böyle bir atmosferde baskın seçime gidiyoruz. Baskın seçimde kullanılan argümanlar bu adaletsizliği de perçinliyor. Gençler bu manzarayı izledikleri zaman kötü örnek olarak konumluyorlar. Siyasetin içerisinde gerçekleşen şeyler gençliğin ilgisizliğini doğuruyor. Saadet Partisi olarak ülke gençliğine ülke meselelerini, milletleriyle alakalı hususiyetleri önemsemeleri gerektiğini her alanda ifade ediyoruz. Gençlerimize Saadet Partisi olarak umudun var olması gerektiğini anlatıyoruz. Gelecekten umudumuzu yitirirsek varlık gayemizden uzaklaşmış oluruz. Bugün içerisinde yaşamış olduğumuz karanlık, buhran ve sıkıntılı durum ne kadar üzerimize çöreklenirse çöreklensin, 
ne kadar kalbimizi daraltırsa daraltsın yarınlarda güneşin doğacağını biliyor olmak gerekiyor.

akyuz.jpg

''AK PARTİ İLE ÇIKAR BİRLİKTELİĞİ SÖZ KONUSU’?
AK Parti’yi gençlerin çok tercih etmediğine dönük bir kanı var. Sizce neden gençler AK Parti’den uzaklaşıyor?

Türkiye’de en gerici partinin AK Parti olduğu kanaatindeyim çünkü kendisini hiç yenilemiyor. Yeni bir vizyon yok. 
Asfalt terminolojisi ülkede 30 yıl önce kullanılan bir terminolojiydi. 30 yıl önce yerel yöneticiler kendi çalışmalarını vurgularken asfalt, kaldırım, oyun parkı derlerdi. Bugün genel yönetimdeki insanlardan yine aynı şeyleri duyuyoruz. Gençlerin asfalt söylemine baktığı zaman hiçbir aidiyet duyacağını düşünmüyorum. Gence değen ve temas kuran bir hizmet de ufuk da yok AK Parti’de. Gençler kendisini oraya ait hissetmiyor. Gencin kendisini buraya ait hissedebildiği nokta gelecek kaygısı ve işsizlik konusu. Genç, “Bir iş başvurusunda bulunduğum zaman meşguliyetim değil mensubiyetim soruluyor'' diyor. AK Parti’ye mensubum dediği zaman önündeki bütün kapılar açılıyor. Sadece birlikte olan insanlarda şartlı bir birliktelik söz konusu. Kapalı kapılar arkasında AK Partili genç arkadaşlarımızın bize söyledikleri bu yönde. Çıkar birlikteliği söz konusu.

c-007.jpg
 

Cumhur İttifakı’nın düzenlediği Filistin’e destek mitinginde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun sözünü içeren pankartlar sosyal medyada çok paylaşıldı. Saadet Partisi Gençlik Kollarının yaptığı söylenen pankartlara ''Truvaatı’ yorumları yapıldı.
Bazı arkadaşlarımız demek ki öyle bir şey yapmayı arzu etmişler. O pankartların da bir renk kattığı kanaatindeyim. Önemli olan bu. Bugün Kudüs dediğimiz zaman Mavi Marmara’yı hatırlıyoruz. Orada şehit olan insanların bir çoğu bugün bu mitingin Kudüs için değil seçim için yapıldığını ifade ediyorlar. Bunu gerçekten herkes görüyor. Meydandaki insanların da bunu gördüğü kanaatindeyim.

''GENÇLER ÜLKELERİYLE İLGİLİ MESELELERİ YARINA BIRAKMASINLAR’

Saadet Partisi’nin sloganlarından birisi “Değiştir'' oldu. Seçim öncesi gençlere mesajınız nedir?
''Değiştir’ mesajının gençler açısından doğru anlaşılabileceği kanaatindeyim. Özellikle genç arkadaşlarımdan ricam kendi ülkeleriyle ilgili meseleleri lütfen yarınlara bırakmasınlar, ilgilensinler. Bu meseleler bizim top oynadığımız dar sokakların meseleleri. Hangi siyasi parti olduğu gerçekten önemli değil. Bütün siyasi partileri deneyebilirler ama ne olursa olsun içinde yaşadıkları topluma dair fikirleri, projeleri olsun. Yapmak istedikleri bir şey olsun. Asla ama asla çocukken top oynadıkları, piknik yaptıkları arkadaşlarını düşman kabul etmesinler. Birlikte ülkemizi ve dünyayı daha yaşanabilir hale getirebiliriz. Birbirimizi susturmaya çalışmaktan ziyade anlamaya çabalamalıyız. Dost ve arkadaş olabilirsek tüm sorunların çözüleceğini düşünüyorum. Basit meselelerle ilgilenmemek gerekiyor. Örneğin bize Millet ittifakında olduğumuz için Erbakan’ın kemiklerini sızlatıyorsunuz diyorlar. Ülkede Erbakan’la ilgilenen insanlar iki yönüyle ilgileniyorlar. Bir kemikleriyle ilgilenen insanlar var bir de fikirleriyle ilgilenen insanlar. Fikirlerle ilgilenmenin daha insana ait olduğu kanaatindeyim. Kemik edebiyatı yapmak şu anda içinde yaşadığımız toplumla alakalı olmasa gerek. Daha çok fikirler üzerinden bir şeyleri götürmek gerek. Böyle olursa toplumsal yapımızın da zenginleşeceği ve değişeceği kanaatindeyim.

"Saadet Gençliği: Türkiye'deki en gerici parti AKP" haberi, 21 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 21 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Saadet Gençliği: Türkiye'deki en gerici parti AKP haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Saadet Gençliği: Türkiye'deki en gerici parti AKP 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Gündem Haberleri