Sabah yazarı: Cem Yılmaz deli değil, zır deliymiş!

Sabah yazarı: Cem Yılmaz deli değil, zır deliymiş!

Sabah yazarı: Cem Yılmaz deli değil, zır del... Ünlü komedyenin filmi son günlerde gündemden düşmüyor. Sadece birkaç gün içinde izlenme rekorları kıran ve izlemek için boş seans bulması çok güç olan filmi beğenenler ve beğenmeyenler ikiye ayrılmaya başladı bile.Film...

Ünlü komedyenin filmi son günlerde gündemden düşmüyor. Sadece birkaç gün içinde izlenme rekorları kıran ve izlemek için boş seans bulması çok güç olan filmi beğenenler ve beğenmeyenler ikiye ayrılmaya başladı bile.

Film hakkında polemikler çıkmaya devam ededursun övgü methiyeleri dizilmeye tam gaz devam ediyor. Son olarak Sabah gazetesi köşe yazarlarından Ayşe Özyılmazel'in konu edindiği filmi yere göğe sığdıramaması dikkat çekti.

Olay yaratan film hakkında keskin yorumlarda bulunan Özyılmazel'in yazısı şöyle:

'Abartım yok, iki gün boyunca elimde telefon 'Arif V 216'ya bilet aradım. Yok Allah yok! Yani var da, mesela en ön sırada var; tövbeler olsun istemeeeem! Var da tek kişilik, kenarda bir koltuk kalmış; arkadaşıma sözüm var gidemeeem! Ama ille de hemen izlemem lazım. Artık 'Yahu ne demek bilet yok!' sorusuyla delirmek üzereyken, Vadistanbul'un sinemasında iki kişilik yeri bulup koşa koşa sinemaya gittim. Yalnız biraz fazla koşmuşum;Vadistanbul dünyanın öbür ucunda sanki. Neyse...Vaaay arkadaş! Cem Yılmaz ne yapmış öyle! Deli diye biliyorduk ama zır deliymiş!

0x0-cem-yilmaz-deli-degil-zir-deliymis-1515653742039.jpg

İlk üç gün açılışı neredeyse 1.5 milyon seyirciye dayanan film, sinema seyircisini ikiye bölüverdi tabii. Zaten bölünmesek şaşarım. Kimi benim gibi çok beğendi, kimi de 'Anlamadım, gülmedim' çekti.

("Cem Yılmaz gençleri tütün kullanımına özendiriyor" diyen profesörü yazmak bile istemiyorum).Eh tabii Yeşilçam filmleriyle büyümediysen ya da merak edip izlemediysen, Türk sinemasının babaları Sadri Alışık'ı, Ayhan Işık'ı bilmiyorsan, Emel Sayın'dan, Barış Manço'dan, Zeki Müren'den, 90'lar popundan bihabersen; anlamayıp gülemeyebilirsin.

Ya da diyelim 'Arif''in, Tarkan'ın 'Aacayipsin'ini İskender Paydaş'tan 'Fındıkkıran' diye istediği sahne... Tchaikovsky'nin 'Fındıkkıran Balesi'ni bilmediğin için, o şakaya da gülemezsin.

35 yaş altıysan, sosyal medya ve akıllı telefon genciysen, Insta bir kişiliksen; zaten birçok espriye bakakalırsın.

Mafyalı, silahlı, küfürlü, kadını ikinci bile değil beşinci sınıf insan olarak yansıtan iç kanırtıcı, karanlık dizilerden başını kaldırırsan, komediyi küfürle eş tutmazsan, bir filmin iyi olup olmadığını kahkaha seviyenle ölçmeyip gerçekten izleyebilirsen; 'Arif V 216'yı baş tacı edersin.

Cem Yılmaz ve arkadaşları detaycılığın dibine vurmuşlar. Sanat, görsellik, dekor, kostümler, müzikler, oyunculuklar... Türk sinema tarihinin en iyi filmlerinden biri.

0x0-cem-yilmaz-deli-degil-zir-deliymis-1515653754438.jpg

Cem Yılmaz'ın sinemasını, tek kişilik gösterisinden ayrı tutmazsak haksızlık ederiz. Gülmemişler... Biraz da gülmeyiverin.Ha ayrıca ben katıla katıla güldüm. Sadece güldüm mü? Mesela Kerem Alışık'ın, Mert Fırat'ın canlandırdığı babası Sadri Alışık'la vedalaşmasında gözyaşlarımı tutamadım.

ÖZYILMAZEL, DEKORUNDAN OYUNCULUĞUNA A'DAN Z'YE FİLME HAYRAN KALMIŞ

1969'u öyle yansıtmışlar ki, gözlerime inanamadım. O havaalanı nedir? O mahalleler nedir? O kostümler, o evler, o lambalar, o tabaklar, o saçlar nedir? Siz bütün ekip olarak deli misiniz arkadaşım?100 kere bravo! Ozan Güven'i, Seda Bakan'ı, Zafer Algöz'ü, Çağlar Çorumlu'su, Ahu Yağtu'su, Farah Zeynep Abdullah'ı, Mert Fırat'ı, Mustafa Sandal'ı, Şükrü Özyıldız'ı... Herkes ama herkes mi rolüne cuk oturur!

'İÇİMİZ DIŞIMIZ ROBOTA DÖNMÜŞKEN... ÖZLEMİŞTİK'

Çünkü öylesine sevdim, öylesine hayran oldum. İçimiz dışımız robota dönmüşken; Yeşilçam naifliğiyle bizi insan olmaya, vicdanlı olmaya, sevmeye, anlayışa, saygıya, dostluğa, aileye davet ediyor çünkü. Güzel insanları çok özledik çünkü.İki kamera dayayıp kaba şakalara abanıp komedi filmi çekenlerle aynı platformda tartışılmayacak kadar özel, titizlikle çalışılmış, zeka kokan, bilgi, kültür barındıran bir film çünkü. Müzikleri 10 numara çünkü.olayı değil zoru, çoğunluğun istediğini değil hayallerini, geçmişine bağlılığı, kendi gibi olmayı, sinemayı seçen, söyleyecek sözü olan bir adamın filmi çünkü. Cem Yılmaz ve arkadaşlarını tebrik ediyorum.

"Sabah yazarı: Cem Yılmaz deli değil, zır deliymiş!" haberi, 12 Ocak 2018 tarihinde yazılmıştır. 12 Ocak 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Sabah yazarı: Cem Yılmaz deli değil, zır deliymiş! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sabah yazarı: Cem Yılmaz deli değil, zır deliymiş! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:59 Gizli İttifak: SpaceX, ABD İstihbaratıyla Casus Uydular İçin Hamle Yapıyor
  2. 10:55 Sağlık ve Güzellikte Zeytin Yaprağının Sırrı
  3. 10:52 Nevşin Mengü'den "Kızılcık Şerbeti" yorumu: Kadınlar, İslamcı erkeklerin önüne atıyor kendini
  4. 10:49 Et fiyatlarıyla ilgili tarih verildi: 2-3 yıl daha cep yakacak
  5. 10:49 Deprem mi oldu, nerede deprem oldu?
  6. 10:44 Mansur Yavaş, Ankara'da son anket sonuçlarını açıkladı
  7. 10:42 Fenerbahçe’nin Trabzon’daki Faciası:Acun Ilıcalı sessiz kalmadı!
  8. 10:40 AK Partililer okullara gitmeye başladı: Öğretmen ve velilerden oy istediler
  9. 10:38 MHP'li vekil: "Gücümüz olsa vallahi gider İsrail'e müdahale ederiz.."
  10. 10:35 Beşiktaş'ta devrim gibi karar! Sezon sonunda büyük değişiklik kapıda!
  11. 10:35 CarrefourSA, Migros, ŞOK'ta fırsat yağmuru! Koli koli al, %35 Kazan!
  12. 10:33 Karar yazarı Akif Beki: Gözünüz aydın, yeni vergi artışlarınız yolda
  13. 10:31 BluTV’nin Prens Dizisi İkinci Sezonuyla Geri Dönüyor,2.Sezon Afişi Yayınlandı!
  14. 10:27 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 47 ilaç, geri ödeme listesine alındı
  15. 10:23 Beşiktaş'tan Cenk Tosun ve Salih Uçan kararı
  16. 10:20 Gerçek mi, Yapay Zeka mı? YouTube Şimdi Şeffaflık Sağlıyor!
  17. 10:19 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Az bir şey kırmızı et fiyatlarında bir artış oldu
  18. 09:50 Yurt çamaşırhanesinde ilişkiye 8 milyonluk şantaj
  19. 09:47 Ali Yerlikaya: İki suç örgütü çökertildi, 25 şüpheli yakalandı
  20. 09:45 Prens William ile İlişkisi Olduğu İddia Edilen Rose Hanbury Gündemde!
Otomotiv Haberleri