Sahte botoksçuya 5 yıl hapis istendi

Sahte botoksçuya 5 yıl hapis istendi

Sahte botoksçuya 5 yıl hapis istendi Adana'da internet üzerinden kendisini "estetik uzmanı" olarak tanıtıp aralarında hemşirenin de bulunduğu biri erkek 3'ü kadın 4 kişiye dudak dolgusu ve botoks yaparak hastanelik olmalarına neden olduğu iddia edilen kuaför hakkında...

Adana'da internet üzerinden kendisini "estetik uzmanı" olarak tanıtıp aralarında hemşirenin de bulunduğu biri erkek 3'ü kadın 4 kişiye dudak dolgusu ve botoks yaparak hastanelik olmalarına neden olduğu iddia edilen kuaför hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde çalışan hemşire Merve Keleş (22) ile Z.U. (30) ve G.S. (33) isimli kadınlara 300 ile 400 lira arasında para karşılığı dudak dolgusu, G.S'nin eşi C.S.'ye (39) ise botoks yaptığı yaptığı iddia edilen kuaför Soner G. (34) hakkında "Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanuna muhalefet" suçundan başlatılan soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet Savcısı Hatice Ünal'ın hazırladığı iddianame, Adana 3. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Savcı, "kuaförün diploması olmadığı halde, menfaat temin etmek amacına yönelik olmasa bile, hasta tedavi eden veya tabip unvanını takınması" nedeniyle 5 yıla kadar hapis, bin güne kadar adli parayla cezalandırılmasını istedi.

İddianamede, Soner G'nin sosyal paylaşım sitesinde kendisini medikal estetik uzmanı olarak tanıttığı, müştekilerden Z.U. ve G.S. ile arkadaşlık kurduğu anlatıldı.

Soner G'nin müştekilere dolgu ve botoks gibi uygulamalar yapabileceğini söylediği aktarılan iddianamede, sanığın Z.U'ya 300 liraya, G.S'ye ise Instagram'dan kendisinin reklamını yapması karşılığında dudaklarına dolgu, eşi C.S'ye ise botoks uygulaması yaptığı belirtildi.

İddianamede, botoks uygulamasının sanığın rızasıyla G.S tarafından Instagram üzerinden canlı yayınlandığı, bu sırada Soner G'nin kendisine "medikal estetik uzmanı" denmesine itiraz etmediği aktarıldı.

DUDAK DOLGUSU İÇİN 400 LİRA VERMİŞ

Müştekilerden hemşire Merve Keleş'in sanıkla arkadaşı aracılığıyla tanıştığı ve 400 lira karşılığında dudaklarına dolgu yaptırdığı belirtilen iddianamede, Soner G'nin Keleş'e de kendisini "medikal estetik uzmanı" olarak tanıttığı, buna Z.L. adlı kişinin de tanık olduğu kaydedildi.

İddianamede, 4 mağdurun da şikayetçi olduğu Soner G'nin alınan ifadesinde, müştekilere dolgu ve botoks işlemi yaptığını kabul ettiği ancak doktor olduğunu söylemediğini, kendisini kuaför olarak tanıttığını ileri sürdüğü yer aldı.

Soner G'nin sosyal medya hesabında kullanıcı adının "Medikal Estetik Dolgu Official" olduğu, sanığa ait fotoğraf ve iletişim bilgilerinin de burada yer aldığı anlatılan iddianamede, sayfada "yüz, dudak, göz ve kalça dolgusu ile botoks 10 dakikada ameliyatsız, dikişsiz, izsiz, tamamen bitkisel" bilgilerine yer verildiğinin belirlendiği belirtildi.

Sanığın diploması bulunmadığı halde kendisini doktor olarak tanıtarak müştekilere botoks ve dolgu işlemlerini yaptığı ve bu işlemler neticesinde menfaat elde ettiği de aktarılan iddianamede, "Tüm dosya kapsamı, Instagram sayfa çıktıları, video kaydı, ses kaydı çözümlemesi, medyaya yansıyan görüntüler ve gazete sayfaları, müşteki tanık ve şüpheli ifadeleri birlikte değerlendirildiğinde Songer G'nin atılı suçu işlediği kanaatine varılmıştır." ifadesi kullanıldı.

Soner G'yle ilgili "dolandırıcılık ve yaralama" suçlarından ayrıca soruşturma sürdürüldüğü öğrenildi.

Adana'da kendini estetik uzmanı olarak tanıtarak evinde bazı vatandaşlara dudak dolgusu ve botoks yaptığı iddia edilen kuaför Soner G. hırsızlıktan hükümlü çıkması nedeniyle cezaevine gönderilmiş, hakkında "dolandırıcılık" ve "diploması olmadığı halde hasta tedavi etmek" suçlarından tutuklama kararı verilmişti.

"Sahte botoksçuya 5 yıl hapis istendi" haberi, 06 Haziran 2017 tarihinde yazılmıştır. 06 Haziran 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Sahte botoksçuya 5 yıl hapis istendi haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sahte botoksçuya 5 yıl hapis istendi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:38 İsrail Askerlerinin Ev Baskınında Köpek Saldırısına Uğrayan Filistinli Genç: Useyd Taha
  2. 17:34 Fenerbahçe, Sivasspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  3. 17:33 SimSimi nedir? SimSimi hakkında uyarılar
  4. 17:30 ATO Başkanı: Fiyat Artışlarıyla Mücadelede Birlik ve Sabır Önemli
  5. 17:27 TEKNOFEST 2024 ne zaman ve nerede?
  6. 17:23 Ak parti Başkanı Erdoğan'dan Şaşırtan Açıklama: 'Artık Fenerbahçeli Değilim!'
  7. 17:20 Fenerbahçe'de İsmail Kartal, Eleştiri Yağmuruna Tutuldu!
  8. 17:17 Ankara'da Boşanma Sürecindeki Kadın Cinayete Kurban Gitti
  9. 17:12 Serdar Ortaç'ın Mücadelesi: Playback Konserde Denge Zorluğu
  10. 17:07 Balık Av Yasaklarıyla Fiyatlar Tırmanıyor: Tezgahlar Boş Kalmıyor
  11. 17:03 Fitch Ratings, Türkiye'nin Kredi Notu Yükselmesinin Ardından Panel Düzenleyecek
  12. 16:59 Şubat Ayında Türkiye'de Ücretli Çalışan Sayısında %4,1 Artış Kaydedildi
  13. 16:55 Altın Piyasasında Günlük Yükseliş: Standart Altının Kilogram Fiyatı Arttı
  14. 16:54 ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İran ile ilgili soruları bıraktı
  15. 16:54 İzmirliler, bu gece ve yarına dikkat! Mecburi olmadıkça evden çıkmamaları önemle tavsiye ediliyor
  16. 16:54 Kadın cinayetleri bitmiyor! Karısını öldürebilmek için oğlunu kullandı
  17. 16:54 CHP Milletvekili Kadim Durmaz: "Deprem kapımıza dayandı hâlâ önlem planı yok!"
  18. 16:51 AB Konseyi Başkanı, Ukrayna Yardımlarını Savundu: 'Rusya'dan Korkmuyoruz'
  19. 16:48 İnstagram'a o nostaljik özellik geliyor!
  20. 16:47 Tahran'da İsrail'in İsfahan'a Düzenlediği Saldırı Protesto Edildi
Sağlık Haberleri